Steagul UE, de care Guvernul a uitat, este adus de romani, din mana-n mana, direct de la Bruxelles. Sambata a ajuns la Sibiu!

Sambata, 03 Martie 2018, ora 17:15
6183 citiri
Steagul UE, de care Guvernul a uitat, este adus de romani, din mana-n mana, direct de la Bruxelles. Sambata a ajuns la Sibiu!
Foto: Facebook/Operatiunea Aducem Steagul Inapoi

Stafeta prin care romani din diaspora si din tara si-au propus sa aduca la Palatul Victoria steagul Uniunii Europene a ajuns sambata la Sibiu si urmeaza sa plece spre Brasov si Pitesti, iar pe 6 martie va atinge destinatia finala: Guvernul Romaniei din Bucuresti.

Actiunea civica Aducem Steagul Inapoi a demarat in urma cu doua saptamani o stafeta pentru a transmite Guvernului Romaniei doua drapele ale Uniunii Europene preluate demonstrativ direct de la Parlamentul European din Bruxelles.

Stafeta a strabatut deja Europa, trecand pe la comunitatile de romani din Zurich, Stuttgart, Bruxelles, Strasbourg, Munchen si Budapesta.

Cele doua steaguri, impreuna cu marele drapel UE, au fost predate de catre romanii din diaspora romanilor din tara, sambata trecuta, la Vama Bors.

De acolo steagurile au inaintat prin Romania, din oras in oras spre Bucuresti, fiind fluturate in pietele publice din Oradea, Tg. Mures, Arad, Timisoara, Deva si Alba Iulia in cadrul unor manifestatii publice proeuropene, iar sambata aceasta au ajus la Sibiu.

Membrii grupului spun ca prin demersul lor vor sa reaminteasca coalitiei guvernamentale apartenenta europeana a Romaniei, dar si sa transmita tuturor romanilor ca nu sunt singuri si ca trebuie sa se uneasca pentru a construi impreuna.

"Oficialii de la Bucuresti au mers pana intr-acolo incat au omis sa mai arboreze drapelul Uniunii Europene la investirea cabinetului Dancila. Pentru a readuce drapelul UE acolo unde ii este locul in guvern - langa tricolorul romanesc - actiunea civica Aducem Steagul Inapoi, pornita dinspre diaspora, isi propune, ca printr-o stafeta umana sa transmita guvernului Romaniei doua drapele ale Uniunii Europene preluate demonstrativ direct de la Parlamentul European din Bruxelles.

Steagurile sunt insotite de un imens drapel UE cu dimensiuni de 10,5m/7m - semn al unitatii civice romanesti in jurul valorilor europene si simbol al protectiei impotriva abuzurilor de putere ale actualei coalitii de guvernamant", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

"Actiunea Aducem Steagul Inapoi este insa mai mult decat transferul steagurilor UE. Organizata in jurul Marelui Drapel si a steagurilor-mesager aduse direct de la Bruxelles, actiunea transnationala Aducem Steagul Inapoi marcheaza pe tot traseul sau unirea romanilor din diaspora cu cei din tara.

Sustinerea trezirii civice a romanilor e un lucru esential pentru transformarile sociale si politice, pe care noi toti, indiferent chiar si de simpatiile politice, in realitate ni le dorim. De aceea, Operatiunea Aducem Steagul Inapoi, e despre noi, romanii simpli, care constientizam ca nu suntem despartiti nici macar de alegerile politice, ci suntem legati prin aceleasi griji de zi cu zi, si prin aceleasi temeri ca lucrurile nu merg in directia buna.

Aceasta actiune transcende apartenentele politice, sociale, etnice sau de alta natura si aminteste tuturor romanilor ca impreuna putem schimba lucrurile care ne blocheaza si ca fiecare dintre noi poarta responsabilitatea starii in care ne gasim. Si mai e despre speranta, sustinere si valori.

Pentru ca Steagul Mare al Uniunii Europene vine sa intareasca speranta si sa protejeze romanii de abuzurile zilnice. Avem o apartenenta si o sustinere europeana, care prin valorile democratiei liberale, evidentiaza un punct in care multi romani se simt azi raniti: demnitatea fiecarui om. De aceea, acest steag, purtat din mana-n mana de atatia romani din afara granitelor si transmis acum celor din tara, vine sa se alature tricolorului si sa aminteasca celor de acasa ca nu sunt singuri si ca trebuie sa se uneasca si sa inceapa sa construiasca. Impreuna", mai spun organizatorii actiunii.

I.O.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Aducem Steagul Inapoi, #stafeta steag UE Romania , #proteste