Activistii Greenpeace s-au legat cu lanturi la sediul Rosia Montana

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 11:58
2423 citiri
Activistii Greenpeace s-au legat cu lanturi la sediul Rosia Montana
Foto: Greenpeace

Activistii Greenpeace din Romania si Ungaria au blocat miercuri accesul angajatilor in perimetrul Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), solicitand incetarea activitatii companiei, se informeaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

Miercuri dimineata, de la ora 07.30, 15 activisti Greenpeace au instalat in fata sediului RMGC tabara de Salvare a Rosiei Montane. Acestia s-au legat cu lanturi de intrarea in sediul companiei, protestand fata de proiectul de exploatare miniera de la Rosia Montana.

Organizatia considera ca Romania ar trebui sa tina cont de recomandarile Parlamentului European de interzicere a folosirii cianurii in activitatile de minerit, alaturandu-se unor tari care au interzis deja folosirea cianurii.

Prin aceasta actiune Greenpeace Romania cere interzicerea oricaror exploatari miniere. Pe bannerele de la fata locului se poate citi: "RMGC: Nu mai munciti la un dezastru". Activistii Greenpeace sustin ca: "daca angajatii companiei merg la birou zi de zi, acestia nu fac nimic altceva decat sa lucreze la distrugerea Rosiei Montane. Orice minut in care RMGC nu lucreaza, e un minut castigat pentru Rosia Montana."

Greenpeace Romania afirma ca RMGC nu a mai lucrat niciodata in alte proiecte miniere, proiectul demarat in tara noastra fiind primul de acest gen. In plus, actionarul majoritar al RMGC (Gabriel Resources Ltd.), care se autointituleaza o "companie canadiana", nu este decat o sucursala a acestei companii, avand sediul intr-o insula din Marea Britanie, numita Jersey, dupa cum arata documentele oficiale.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Rosia Montana manifestatii, #Greenpeace Romania lanturi , #proteste