Afla cine intra in greva pe 31 mai

Luni, 24 Mai 2010, ora 09:58
7531 citiri
Afla cine intra in greva pe 31 mai
Foto: ronduldesibiu.ro

Profesorii protesteaza cu acte-n regula. Sindicatele din Sanatate, functionarii publici, Metrorexul, RATB-ul si Taromul o fac din solidaritate. Cert este ca, sub o forma sau alta, toti sunt in greva la sfarsitul lunii, in 31 mai.

Angajatii Metrorex, ai Regiei de Transport Bucuresti si ai Tarom vor opri lucrul ca sa se solidarizeze cu greva profesorilor si a ceferistilor din 31 mai, relateaza Adevarul.

"Titularii" grevei de la 31 mai sunt, de fapt, sindicalistii din invatamant. Anuntul a fost facut in urma cu cateva saptamani si de atunci cadrele didactice nu au mai trecut notele in catalog, ca forma de protest.

Lor li se adauga insa sindicatele din sanatate si functionarii publici, care nu se vor folosi de aceeasi forma de protest, ci vor face greva de solidaritate.

Intra in greva si angajatii din transportul in comun din Bucuresti

Legea privind solutionarea conflictelor de munca permite organizarea grevei de solidaritate fara sa se mai treaca prin celelalte etape. Numai ca exista dezavantaje: "solidarii" nu au voie sa faca greva decat o zi si doar cu acordul a cel putin jumatate din numarul membrilor de sindicat. Prin urmare, toti ceilalti bugetari, mai putin profesorii, vor avea voie sa faca greva doar luni, 31 mai.

Si angajatii CFR au anuntat ca vor opri trenurile, din 31 mai, nemultumiti de scaderea salariilor. Ion Popescu, presedintele Confederatiei Meridian, a declarat ca, in cazul in care se va decide oficial greva, angajatii CFR vor asigura doar o treime din transporturile feroviare.

Angajatii care asigura transportul in comun in Bucuresti au anuntat si ei ca vor opri lucrul, in semn de solidarizare cu bugetarii.

"Este 90% posibil sa facem greva luni. Strangem semnaturi, dar asta nu este o problema, pentru ca sunt deja suficiente", a declarat Ion Radoi, liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), care, din aprilie, are afiliat si sindicatul Regiei Autonome de Transport in Comun (RATB).

"Conform legii, suntem obligati sa asiguram o treime din transport, asa ca nu vom opri in totalitate transportul de la metrou, ci doar pana la ora 16.00", a mai spus Crisu.

Si angajatii Tarom vor intra in greva de solidaritate cu bugetarii la 31 mai, asigurandu-se doar o treime din transport. Cel mai probabil cursele spre Atena, Sofia si Chisinau nu vor fi anulate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste 31 mai, #greva 31 mai, #greva profesori, #greva sindicate, #greva metrou, #greva RATB, #curse aeriene anulate , #proteste
Comentarii