Agora de la Piata Universitatii starneste controverse printre romani - sondaj

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 15:08
2485 citiri
Agora de la Piata Universitatii starneste controverse printre romani - sondaj

Proiectul organizarii unui spatiu de dezbateri publice in Piata Universitatii - Agora - a starnit controverse in randul romanilor, se arata intr-un sondaj Ziare.com.

Astfel, romanii sunt impartiti intre a aproba un a astfel de proiect si a fi impotriva lui. Putin mai mult de jumatate dintre cei care au raspuns sondajului, respectiv 50,64%, s-au declarat contra organizarii unei Agora in Piata Universitatii, zona in care au avut loc proteste timp de mai multe saptamani, in luna ianuarie.

In schimb, aproape 46% dintre cei care au raspuns sondajului se declarasera in favoarea organizarii unui astfel de spatiu de proteste.

Restul de 3,38% dintre respondenti s-au declarat neinteresati de subiect sau in necunostinta de cauza. Sondajul a fost realizat in perioada 13-20 martie si la el au raspuns 5.028 persoane.

Amenajarea Pietei Universitatii ca o Agora - un spatiu unde sa se faca adunari populare - intrase in dezbatere pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti, marti, 13 martie.

Ar trebui sa devina Piata Universitatii o agora? - Dezbatere Ziare.com

Acest proiect a fost lansat la initiativa Asociatiei Pro Democratia ar fi urmat sa stabileasca in Piata Universitatii un loc pentru dezbateri publice cetatenesti.

Piata Universitatii nu va gazdui, insa, aceasta Agora, s-a hotarat in urma dezbaterii publice organizate, luni, la Primaria Capitalei, unde reprezentantii organizatiilor non-guvernamentale si cetateni si-au exprimat dezacordul in legatura cu acest proiect.

Proiectul privind amenajarea Pietei Universitatii ca "agora", retras

In zona Pietei Universitatii au avut loc proteste timp de mai multe zeci de zile, incepand cu 13 ianuarie, dupa demisia secretarului de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

Manifestatiile, care in mai multe randuri au degenerat in scene violente, au fost intrerupte partial din cauza inrautatirii vremii, dar ele ar putea reveni, odata cu cresterea temperaturilor.

La inceputul lunii februarie, un protestatar spunea ca vrea ca Piata Universitatii sa fie o agora. Asociatia Pro Democratia spunea ca initiativa aceasta ar transforma spatiul intr-un fel de Hyde Park romanesc, unde oamenii sunt liberi sa-si exprime opiniile.

"Coltul vorbitorilor" din Hyde Park, Londra, este o tribuna neoficiala, unde oricine poate tine discursuri pe orice tema. Duminica este ziua obisnuita pentru asemenea mitinguri neoficiale.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#proiect Agora Piata Universitatii proteste, #agora Piata Universitatii, #proiect dezbatere publica Piata Universtatii, #proiect Agora retras , #proteste