Protest extrem fata de gazele de sist: A iesit din greva foamei dupa 22 de zile

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 08:15
1934 citiri
Protest extrem fata de gazele de sist: A iesit din greva foamei dupa 22 de zile
Foto: Youtube

Alexandru Popescu, barbatul care se afla in greva foamei pentru sustinerea protestatarilor din Pungesti, a renuntat dupa 22 de zile din motive de sanatate.

Acesta a intrat in greva foamei pe 21 decembrie, cerand interzicerea explorarii si a exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica, aminteste TVR 1.

Barbatul, un anticar din Ploiesti in varsta de 45 de ani, a inceput greva foamei la Piata Universitatii.

"Sunt in a 22-a zi de greva a foamei. Este ziua in care sunt nevoit sa va anunt ca renunt la aceasta forma de protest. Motivele sunt acelea pe care le banuiti cu totii - starea mea de sansatate s-a schimbat in ultimele zile, ma simt slabit si obosit si consider ca am atins o limita de la care lucrurile ar fi greu de recuperat.

(..) Voi parasi treptele pe care m-ati putut gasi in ultimele 3 saptamani", este mesajul transmis de Alexandru Popescu prin intermediul Facebook-ului. Mesajul apare pe pagina lui Claudiu Craciun, unul dintre liderii informali ai protestelor.

Acesta a precizat ca atunci cand a apelat la aceasta forma extrema de protest nu se astepta la "minuni din partea autoritatilor", dar ca nici nu s-au intamplat.

Sute de oameni vor petrece Revelionul cu Alexandru Popescu, aflat in greva foamei pentru Pungesti

"Dar minunile s-au intamplat totusi acolo unde banuiam ca se vor petreace - in randul trecatorilor si al vostru, cei care mi-ati fost alaturi. Va multumesc tuturor celor care ati fost aici, cu sufletul sau chiar langa mine, fiecare dupa puteri. Poate gestul meu nu a mutat munti (sau sonde), dar a adus oameni alaturi - cel putin asta am vazut in jurul meu.

Ma veti ierta sper ca, in dorinta de a aduce mai multa vizibilitate problemelor care se petrec la Pungesti, am recurs la un gest care multora v-a stricat sarbatorile, zilele sau noptile", a mai spus acesta.

Incepand din toamna, localnicii din Pungesti, judetul Vaslui, au protestat si au blocat drumul atunci cand Chevron a vrut sa inceapa exploatarea gazelor de sist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#renunta greva foamei Pungesti, #greva foame gaze sist, #greva foamei protest Pungesti , #proteste