Ample proteste la inceputul anului viitor

Duminica, 28 Decembrie 2008, ora 12:35
2499 citiri
Ample proteste la inceputul anului viitor

Anul 2009 debuteaza cu amenintari de proteste, primii care au anuntat ca vor iesi in strada fiind profesorii.

Ei solicita noului Guvern sa puna in aplicare legea privind majorarea salariilor in invatamant, asa cum a fost votata de Parlament si promulgata de presedintele Traian Basescu, informeaza Realitatea TV.

Cadrele didactice ar trebui sa primeasca majorari salariale de 37 la suta, incepand cu data de 1 octombrie 2008. Legea nu a fost pusa in aplicare de Guvernul Tariceanu, motivul invocat fiind lipsa banilor. Sindicalistii asteapta ca noul Guvern sa puna in aplicare legea votata de Parlament.

"Avem o lege care trebuie aplicata, o lege pe care nu am fost si nici nu suntem dispusi sa o negociem. In cazul in care actul normativ nu va fi pus in aplicare, Consiliul National al FEN a hotarat reluarea actiunilor de protest", a declarat Constantin Ciosu, secretar general al Federatiei Educatiei Nationale.

Nici functionarii publici nu se lasa mai prejos si asteapta noi runde de negocieri. Ei spun ca nu doar dascalii trebuie sa primeasca salarii marite, ci si restul bugetarilor.

"Noi nu am terminat miscarea revendicativa, le-am oprit pentru ca erau alegerile si nu vroiam sa se creada ca sunt cu tinta politica. Noi ce suntem, o categorie sociala mai putin importanta decat invatamantul", a spus Romel Neagu, vicepresedinte Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Publica.

Tot din cauza alegerilor au fost amanate si grevele angajatilor CFR. Sindicalistii sustin insa ca ar trebui alocati bani si pentru acest domeniu.

"Speram ca ce nu s-a facut pe timpul domnului Orban sa se faca acum pentru ca altfel putem vorbi de inchiderea caii ferate. Obligatoriu compania nationala de infrastructura va trebui sa primeasca fonduri de la buget pentru reabilitare, reparatii si modernizari altfel calea ferata va intra in faliment, a afirmat Gheorghe Popa, presedinte Federatia Nationala Feroviara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#proteste sindicalisti, #majorare salarii profesori, #greva functionari publici , #proteste