Angajatii din Sanatate picheteaza azi Ministerul Sanatatii

Marti, 27 Martie 2018, ora 07:48
2532 citiri
Angajatii din Sanatate picheteaza azi Ministerul Sanatatii
Foto: Arhiva Facebook/ Federatia Sanitas

Federatia SANITAS va picheta marti, intre orele 11:00 - 13:00, Ministerul Sanatatii, iar joi, 29 martie, Ministerul Muncii, sindicalistii din sanatate fiind nemultumiti de conditiile de salarizare si grilele de sporuri din sistem.

Potrivit unei postari pe pagina de Facebook a Federatiei sindicale, problemele din sanatate se refera, printre altele, la pragul de 30% pe ordonator principal de credite, care nu permite aplicarea unui Regulament de sporuri echitabil pentru toate categoriile de salariati din Sanatate, fapt care va duce la dezbinarea echipei medicale si la prevederile Legii 153/2017 care discrimineaza, in continuare, o parte importanta a lucratorilor din sistemul sanitar (biologi, biochimisti, farmacisti, moase, infirmieri, personal TESA etc.) si de asistenta sociala.

De asemenea, sindicalistii sustin ca Legea 153/2017 si aplicarea Anexei 10 a noului Regulament de sporuri in forma publicata de Ministerul Sanatatii aduc inclusiv pierderi de venituri pentru unii angajati din domeniu.

Vicepresedintele Federatiei Sindicale SANITAS, Iulian Pope, declara saptamana trecuta ca trebuie gasite solutii la problemele lor impreuna cu reprezentantii Ministerelor Finantelor, Muncii si Sanatatii.

"Trebuie sa gasim solutii, impreuna cu Ministerul de Finante, astfel incat Anexa 10 (regulamentul de sporuri - n. red.) sa nu produca efecte pentru anul acesta sau, in situatia in care va functiona Anexa 10 anul acesta, sa o imbunatatim. Ea trebuie sa apara, fara discutie, intr-o forma imbunatatita, de aceea am si inceput protestul astazi la MFP pentru ca, intr-adevar, Ministerul Sanatatii e legat de 30% pe ordonatorul principal de credite si nu poate acorda sporurile din sistemul sanitar.

Noi am inceput cu Ministerul de Finante. Am si identificat cateva puncte, dar nu le dezvaluim, sper sa se materializeze, ca altfel chiar nu are rost. Majoritatea solutiilor trebuie sa le gasim impreuna cu Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii si Ministerul Sanatatii. Avem promisiunea celor de la Finante ca vor participa la aceste intalniri. Saptamana viitoare vom fi la celelalte doua ministere. Anexa 10 imparte saracia in sistemul sanitar, e formulata pe principiul 'cine primeste marirea de salariu ii scade sporul, cine nu primeste marirea de salariu isi pastreaza sporul'. Aceasta este marea filosofie a Anexei 10", a afirmat vicepresedintele SANITAS, Iulian Pope, saptamana trecuta, la iesirea de la discutii de la Ministerul Finantelor.

Peste 200 de membri ai SANITAS au pichetat marti, 20 martie, timp de doua ore, Ministerul Finantelor Publice, nemultumiti fiind de conditiile de salarizare si grilele de sporuri.

Vezi si cum s-a ajuns la amenintari cu greva in sanatate: Guvernul face o haiducie - ia din sporuri, ca n-are bani de salarii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#protest federatia Sanitas, #protest Sanitas ministerul Sanatatii, #protest Sanitas salarii sporuri , #proteste