Blejnar: Sindicalistii vor sa instituie haosul si hazardul financiar

Sambata, 16 Octombrie 2010, ora 00:27
2003 citiri
Blejnar: Sindicalistii vor sa instituie haosul si hazardul financiar

Negocierile dintre sindicalisti si Ministerul de Finante au avut ca rezultat razgandirea lui Ialomitianu in legatura cu acordarea sporurilor functionarilor si demisia liderului sindical Vasile Marica pentru esecul de a-l convinge sa o faca.

Vizibil deranjat ca dupa aproape jumatate de zi de stat la masa si negociat sporuri nu s-a ajuns la niciun rezultat, presedintele ANAF Sorin blejnar i-a acuzat pe sindicalisti ca incearca "sa instituie haosul si hazardul financiar".

"Sindicalistii au alte interese, doresc instaurarea haosului si a hazardului financiar. Romania a intrat intr-o alta etapa, este nevoie de criterii de performanta ca sa mergem inainte", a spus Blejnar, potrivit Mediafax.

Blejnar a facut un apel la angajatii ANAF sa isi trimita liderii de sindicat la discutii, sambata dimineata, pentru continuarea negocierilor privind acordarea stimulentelor.

Marica: Negocierile sunt blocate, Ialomitianu nu mai vrea iar sa dea stimulentele

Sorin Blejnar a mai spus ca in ce priveste gradul de incasare la unitatile teritoriale ale Agentiei, pe luna august in total acesta a fost 100,2%, astfel ca s-a depasit planul minimal. El a explicat ca 21 de unitati fiscale din teritoriu au depasit planul de incasare, ceea ce inseamna mai mult de jumatate din numarul total al acestora.

Presedintele ANAF a indicat doua criterii foarte importante pentru acordarea stimulentelor, primul fiind gradul de incasare, iar cel de-al doilea reprezentand sumele ce intra la bugetul de stat provenind din recuperarea prejudiciilor din evaziune fiscala.

Inaintea lui Blejnar, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca cei care au muncit isi vor primi banii, dar nu pot fi date stimulente pe criterii sociale, cum au propus liderii sindicali, ci in functie de performante.

Ministrul Finantelor a mai spus ca negocierile cu sindicatele continua si ca ii asteapta la discutii sambata dimineata, la ora 9.30.

Intrebat daca va demisiona daca nu va ajunge la o intelegere cu sindicatele in cazul stimulentelor, Ialomitianu a spus ca atata timp cat respecta legea si este corect fata de oameni nu are niciun motiv sa isi dea demisia.

Presedintele "Sed Lex" a spus ca ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, nu isi mai recunoaste promisiunile facute angajatilor care au protestat timp de doua zile la Ministerul Finantelor.

Marica a mai spus ca in conditiile in care nu a reusit sa duca greva angajatilor de la Ministerul Finantelor la bun sfarsit si sa le obtina acordarea stimulentelor, isi depune demisia, pentru ca nu se mai considera un lider care are un cuvant de spus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Sorin Blejnar sindicalisti sporuri, #protest minister Finante sporuri , #proteste
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Dl. Blejnar incearca sa aduca discutiile pe un teren profesional iar sindicalistii ii dau inainte cu incadrarile lor populiste .