Colegii jurnalistului mort dupa o operatie la masea organizeaza un mars al neputintei la Cluj-Napoca

Duminica, 17 Martie 2019, ora 12:56
14782 citiri
Colegii jurnalistului mort dupa o operatie la masea organizeaza un mars al neputintei la Cluj-Napoca
Foto: Arhiva Facebook/Dan Pocutan

Aproximativ 40 de persoane au organizat, duminica, un mars pe biciclete, in semn de protest fata de conditiile din sistemul medical si in memoria jurnalistului clujean Dan Porcutan, care a decedat dupa o operatie maxilo-faciala, pentru o problema la o masea.

Manifestarea, intitulata "Un mars al neputintei - Dan Porcutan in memoriam", a fost organizata de clubul de ciclism Napoca Cycling Plus, unde activa si jurnalistul decedat.

"Vrem sa tragem un semnal de alarma asupra faptului ca sistemul de sanatate este cat se poate de incompetent.

Am pierdut un om valoros zilele trecute, pentru ca cei din sistemul de sanatate nu au fost capabili sa se ocupe asa cum ar fi trebuit de acest om. El ar fi avut sanse foarte mari sa fie salvat daca nu era tratat pur si simplu ca un ultim om", a spus Alexandru Patrascu, reprezentant al clubului Napoca Cycling Plus.

Ciclistii s-au oprit in fata clinicii unde a fost operat jurnalistul, iar apoi au trecut pe langa locuinta acestuia, unde au aprins lumanari.

"Dorim sa initiem un mars al neputintei. Sistemul de sanatate ne omoara cu zile. Dan Porcutan este una dintre victimele acestui sistem. (...) Dorim ca toti ciclistii sa fie imbracati in alb sau negru si sa poarte bandane la gura sau cagule. Pancarte sau poze nu sunt obligatorii, dar sunt bine-venite.

Acest mars vreau sa fie unul impotriva sistemului de sanatate bolnav. Dumnezeu nu ia spaga ca sa-ti dea viata... Fii un medic responsabil si uita de cuvantul 'spaga'. De cunostintele si mainile tale depind vietile a sute de oameni", se arata intr-un mesaj al organizatorilor, lansat pe retelele de socializare.

Dan Porcutan a fost gasit mort in seara zilei de joi, in propria locuinta. Cu doar o zi inainte, acesta fusese externat dupa ce suferise o operatie la o masea. La un moment dat, potrivit presei locale, jurnalistul incepusese sa acuze dureri in zona pieptului. Cel mai probabil, cauza mortii a fost un stop cardio-respirator.

Inca nu s-a stabilit care au fost cauzele care au stat la baza stopului cardiac.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Dan Pocutan operatie masea mort, #mars neputinta Dan Pocutan operatie masea, #Dan Pocutan in memoriam mars neputinta , #proteste