A 23-a zi de proteste, consecutiv: Ziua muncim, noaptea va pazim!

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 22:51
8554 citiri
A 23-a zi de proteste, consecutiv: Ziua muncim, noaptea va pazim!
Foto: Arhiva Ziare.com

Peste 200 de persoane au protestat miercuri seara in Piata Victoriei din Capitala, unde au scandat lozinci antiguvernamentale si anti-PSD. Oamenii au iesit in strada si in alte orase din tara.

In fata Guvernului, oamenii au strigat, pentru a 23-a seara: "Ziua muncim, noaptea va pazim!", "Hotii!", "Jos Tariceanu!", "Jos Dragnea!", "Jos Grindeanu!", "Zi de zi aici vom fi!".

Pe o pancarta se putea citi "Afara penalii: din politica, din demnitati publice. Acum!". Pe altele scria "Cand nedreptatea devine lege, rezistenta devine datorie", "Coruptia ucide", "Colectiv". Cele mai multe aveau mesajul "#rezist".

S-au auzit si melodii precum "Vino, Doamne!" si "Imnul Golanilor".

Manifestantii au primit ceai cald si biscuiti.

Ca si in serile precedente, la ora 21.00, cei prezenti in piata au intonat Imnul National, avand ecranele telefoanelor mobile aprinse, si apoi au strigat "Demisia!" timp de aproximativ o jumatate de ora.

Protestul a fost supravegheat de mai multi jandarmi, insa acestia nu au mai instalat gardurile de protectie in jurul manifestantilor.

Aproximativ 30 de persoane au venit in Piata Unirii din Cluj-Napoca, pentru a protesta fata de Guvernul Grindeanu si PSD.

Manifestantii au infruntat ploaia aproximativ doua ore, ei avand asupra lor doua-trei pancarte, dar n-au mai scandat lozinci, ca in alte randuri, nici n-au mai pornit in mars in zona centrala a orasului.

In zona au fost prezente si cateva masini ale jandarmeriei, IPJ si Politiei locale.

La Oradea, in jur de 20 de persoane au protestat in Piata Unirii, ei solicitand in continuare demisia Guvernului.

Protestatarii au scandat "Hotii!", "Demisia!" si au discutat masurile luate la nivel central, ei considerand ca numirile celor noi patru ministri nu sunt decat o "cosmetizare".

Suspendarea din functiile detinute in PSD de primarul Iasiului, Mihai Chirica, este, in opinia oradenilor protestatari, "o aberatie", care spune ceva despre "aerul democratic" din interiorul PSD.

Acestia au scandat "Demisia!", "PSD, ciuma rosie!", "Jos, coruptia!", dar au si cantat "Suntem romani/Si ne vom apara/Pamantul, tara si justitia/Ale, Ale, Ale/Esti o rusine PSD!", "Fie vreme buna, fie vreme rea/Noi cu totii strigam/Jos, coruptia!".

Dupa ora 20.30, oamenii au parasit piata.

In paralel cu aceste proteste a avut loc si obisnuita manifestatie pro Guvern si PSD de la Palatul Cotroceni, ajunsa in a 18-a zi. Cateva zeci de persoane au cerut demisia presedintelui Klaus Iohannis.

Duminica, Piata Victoriei se va transforma intr-un steag urias al UE

Duminica se anunta din nou un protest de amploare la Piata Victoriei. Dupa ce, pe 12 februarie, protestatarii din Piata Victoriei au format un tricolor urias - moment care a impresionat o lume intreaga - acum manifestantii vor sa creeze, tot din hartii luminate, drapelul Uniunii Europene.

Oamenii se mobilizeaza pe retelele sociale, astfel incat duminica, la ora 21:00, Piata Victoriei sa se transforme intr-un urias steag european.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#protest Piata Victoriei zi 23, #protest Piata Victoriei miercuri, #proteste miercuri orase tara, #protest cotroceni miercuri , #proteste