Actorii Teatrului National Bucuresti se solidarizeaza cu protestul magistratilor (Video)

Vineri, 01 Martie 2019, ora 14:14
6268 citiri
Actorii Teatrului National Bucuresti se solidarizeaza cu protestul magistratilor (Video)
Foto: Facebook/Teatrul National "I. L. Caragiale" Bucuresti

Romanii ies de cateva zile in strada in semn de solidaritate cu magistratii care protesteaza, iar acum actorii Teatrului National din Bucuresti pun la cale o noua forma de sustinere pentru acestia. Vor protesta pe treptele institutiei purtand banderole albe.

Anuntul a fost facut de Antonia Diaconu, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti, pe contul sau de Facebook.

"Solidaritatea impresioneaza intotdeauna! Solidaritatea in numele unor principii si valori cum ar fi independenta justitiei si apararea statului de drept, impresioneaza si mai mult. Am aflat ca actorii Teatrului National Bucuresti vor organiza o actiune de sprijinire a magistratilor, duminica, 3 martie, inainte de inceperea spectacolelor.

Astfel de initiative ne bucura si ne arata inca o data ca Romania si oamenii ei merita orice lupta. Faptul ca niste oameni care de obicei ne alina sufletele cu arta lor, isi fac timp sa ne arate ca ne inteleg si ne sustin, ne face sa ne simtim mai optimisti, mai puternici, mai putin singuri si nu in ultimul rand, mandri. Multumim", a scris aceasta.

Astfel, actorii de la TNB vor protesta duminica seara pe treptele institutiei purtand banderole albe. Alaturi de acestia va fi si Marius Manole, unii dintre actorii vazuti des in Piata Victoriei la proteste.

"Acum sunt repetitii la Richard al III-lea. Duminica, 3 martie, inaintea spectacolului, vom fi in fata teatrului alaturi de colegii mei, va vom astepta acolo. Vom purta banderola alba. O vom purta de acum inainte pana cand acel OUG va fi retras. Acea banderola alba inseamna pentru noi libertate de expresie, inseamna ca suntem alaturi de magistratii nostri minunati care au avut curaj si care au iesit in strada, inseamna ca sustinem statul de drept.

Indemn toti colegii din teatrele din Romania sa iasa duminica, 3 martie, chiar daca au sau nu spectacol si sa le aratam, astfel, guvernantilor ca nu cedam, ca nu suntem un popor usor de umilit si de ingenuncheat si ca inca sunt oameni care lupta pentru libertate in Romania", a transmis Marius Manole intr-un clip postat pe Facebook.

Despre protestele din ultimii ani, nu doar cele pentru sustinerea magistratilor, a vorbit si actrita Oana Pellea la RFI. "Toata lumea si-ar dori sa nu mearga la protest si sa aiba o viata normala, in care sa poata exista intr-o tara libera, democratica si asa mai departe. Eu personal imi doresc de foarte mult timp sa nu mai particip la proteste, pentru ca mi-au mancat viata, cum ar veni, in ultimii ani, insa e imposibil sa stai deoparte, imi este imposibil sa asist pasiv la pierderea terenului democratic si la eventuala nenorocire de a iesi din Europa. Eu n-am cum sa stau acasa", a spus Oana Pellea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#actori TNB protest magistrati, #actori TNB protest banderola , #proteste