Angajatii Radio Romania ies azi in strada. Protesteaza fata de eliminarea taxei radio-TV

Luni, 24 Octombrie 2016, ora 07:31
4863 citiri
Angajatii Radio Romania ies azi in strada. Protesteaza fata de eliminarea taxei radio-TV

Angajatii Radio Romania au anuntat ca protesteaza, luni, la ora 10:30, in fata institutiei fata de propunerea de eliminare a taxei radio-TV, care se afla pe agenda Parlamentului.

Suspendarea taxei radio-TV apare intr-un proiect de lege depus de PSD, care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale, act normativ adoptat de Senat la doar sapte zile de la data depunerii.

Legea Dragnea, care elimina 102 taxe, a fost votata in timp record in Senat. Gaura pe care o provoaca bugetului de stat este de 1,6 miliarde de lei, potrivit estimarilor Ministerului de Finante.

Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune a transmis, miercuri, ca se opune acestei initiative, argumentand ca trecerea finantarii la bugetul de stat ar transforma postul public de radio intr-un post guvernamental, SRR pierzandu-si autonomia si independenta, precum si credibilitatea in exercitarea misiunii sale publice.

Si Televiziunea Romana a transmis, joi, ca se opune propunerii legislative, sustinand ca finantarea televiziunii publice in principal de catre stat ar afecta misiunea publica a institutiei si ar crea premisele unei dependente puternice fata de factorii politici.

Maria Toghina, Dragos Seuleanu, Razvan Theodorescu si Stelian Tanase se numara printre fostii presedinti ai Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune care se opun eliminarii acestei taxe. Ei considera, intr-o scrisoare deschisa transmisa presei, ca este o initiativa periculoasa pentru democratia Romaniei.

Intre semnatarii scrisorii se numara Tudor Catineanu, Nora Rebreanu, Andras Istvan Demeter, Stere Gulea, Cristian Hadj Culea, Tudor Giurgiu, Claudiu Saftoiu si Alexandru Lazescu.

"Ne adresam dumneavoastra pentru a va invita sa regandim impreuna propunerea parlamentara de a desfiinta taxa radio-tv. Aceasta initiativa parlamentara este deosebit de periculoasa pentru democratia Romaniei si, din aceasta cauza, si initiativa noastra este, din cate stim, fara precedent. Niciodata, noi, fosti presedinti si directori generali ai Societatilor Romane de Radiodifuziune si Televiziune nu am mai colaborat intr-un demers public pentru salvarea institutiilor pe care le-am slujit dupa ce am jurat pe Constitutia Romaniei si pe Biblie", au scris fostii presedinti ai SRR si SRTv.

Joi, Comisia pentru buget a Camerei Deputatilor, care trebuia sa ofere un raport asupra proiectului PSD privind eliminarea taxelor, nu s-a intrunit, desi fusese convocata, astfel incat legea a fost amanata si a depasit termenul regulamentar fixat pentru raport, in pofida deciziei parlamentarilor de a o discuta in procedura de urgenta. Cel mai probabil, legea va ajunge in comisii luni, urmand ca apoi sa fie discutata si in plen.

Citeste si despre solutiile pentru a acoperi gaura de 1,6 miliarde de lei provocata bugetului de eliminarea celor 102 taxe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#angajati Radio Romania protest, #desfiintare taxa radio TV , #proteste