Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Arad: Sute de agricultori au marsaluit cu tractoare si utilaje agricole

Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 16:40
5123 citiri
Arad: Sute de agricultori au marsaluit cu tractoare si utilaje agricole
Foto: agroinfo.ro

Aproximativ 300 de agricultori au protestat, vineri, si au organizat un mars cu tractoare si utilaje agricole pe strazile orasului aradean Nadlac, fiind nemutumiti ca, din cauza tronsonului de autostrada Nadlac-Arad, nu pot ajunge la o mare parte a terenurilor agricole.

Agricultorii din Nadlac spun ca tronsonul de autostrada constituie o "granita", care imparte hotarul Nadlacului in doua, iar accesul la partea cea mai fertila se face cu mare dificultate, avand in vedere distanta de 20 de kilometri care trebuie parcursa, ceea ce duce la costuri suplimentare.

"Accesul la jumatatea cea mai fertila se face cu mare dificultate, avand in vedere distanta care trebuie parcursa si care implica costuri suplimentare in bani si timp. Si toate acestea din cauza faptului ca lipsesc caile de acces, care sa traverseze autostrada, obligatorii in asemenea situatii.

Mentionam ca principala resursa economica a majoritatii populatiei, de peste 8.000 de locuitori ai Nadlacului, o constituie exploatarea pamantului, in suprafata totala de 12.600 hectare", a spus unul dintre reprezentantii Asociatiei producatorilor agricoli "Taranul nadlacan".

La protestul organizat de Asociatia producatorilor agricoli "Taranul nadlacan" au fost aduse peste 150 de tractoare, combine si utilaje argricole, iar protestatarii au organizat si o "inmormantare" a agriculturii locale. In acest sens, pe o platforma a fost asezat un sicriu cu inscriptia "Agricultura locala" si o coroana pe care scria "Un ultim omagiu adus taranului nadlacan".

Unul dintre protestatari, asezat langa sicriu, a citit un "necrolog al agriculturii nadlacane": "Azi ne despartim de tanara noastra agricultura nadlacana, plecata prematur dintre noi, dupa o copilarie chinuita si o adolescenta nefericita. Defuncta noastra agricultura a oferit sacrificiul suprem datorita lipsei de transparenta si a erorilor de proiectare a infrastructurii mult ravnitei autostrazi, A1".

Apoi, participantii la protest au organizat un mars funebru pe strazile orasului Nadlac, iar o fanfara a interpretat marsuri funebre. Protestul a continuat cu un mars al tractoarelor si utilajelor agricole pe strazile din Nadlac, care a durat aproximativ o ora.

Protestul agricultorilor a fost supravegheat de jandarmi si politisti si s-a incheiat fara incidente.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#protest agricultori tractoare Nadlac, #protest agricultori tractoare, #protest agricultori Nadlac , #proteste