Cazul politistului mort: Protestul din Bucuresti, in atentia presei straine

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 08:02
3941 citiri
Cazul politistului mort: Protestul din Bucuresti, in atentia presei straine
Foto: Ziare.com

Protestul de duminica ce a scos din casa sute de oameni care au cerut demisia ministrului de Interne, Gabriel Oprea, dupa moartea politistului Bogdan Gigina a atras atentia presei externe.

AP, preluat de The Republic, scrie ca sute de persoane au protestat in Bucuresti si ca presedintele Klaus Iohannis a cerut inaltilor oficiali sa iasa sa discute despre acest subiect.

Sursa citata aminteste ca, duminica, Ministerul de Interne a anuntat ca in timpul anchetei nu face niciun comentariu cu privire la decesul politistului Bogdan Gigina, care a murit pe 20 octombrie dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa. AP noteaza ca Gigina facea parte din coloana care il insotea pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea.

Sursa citata scrie si ca presedintele Klaus Iohannis le-a cerut premierului Victor Ponta si lui Oprea sa abordeze situatia.

"Cei de la protestul de duminica din Bucuresti au cerut demisia lui Oprea. Multi romani cred ca ministrii din Guvern abuzeaza de pozitiile lor folosind coloane oficiale, care blocheaza de multe ori traficul in Capitala", mai scrie AP.

La Bucuresti s-a cerut demisia ministrului de Interne: "Oprea face crime, Ponta il sustine!" (Foto & video)

Presa externa scrie si despre marsul de sambata seara la care au participat aproximativ 300 de motociclisti, in semn de solidaritate cu familia politistului. Si oamenii care au protestat pe retelele de socializare au atras atentia AP.

"Ponta a criticat, sambata, politicienii din Opozitie si jurnalistii spunand ca s-au folosit de o tragedie pentru a castiga capital politic", incheie AP.

Sute de persoane, chiar peste 1.000 dupa unele estimari, au participat, duminica, la un protest in Capitala, organizat in urma decesului politistului Bogdan Gigina. Oamenii au cerut demisa ministrului de Interne, Gabriel Oprea. Protestatarii s-au intalnit in Piata Universitatii si au plecat catre sediul Guvernului, trecand si prin fata Ministerului de Interne.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#protest politist mort AP, #presa externa protest Bucuresti, #presa externa politist mort , #proteste