Desi Ponta si Piedone au demisionat, se anunta noi proteste in Bucuresti

Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 15:50
9726 citiri
Desi Ponta si Piedone au demisionat, se anunta noi proteste in Bucuresti
Foto: Ziare.com/Nicu Socol

Dupa ce marti circa 25.000 de oameni au protestat in Bucuresti, cerand demisia primarului Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, dar si a Guvernului, in urma tragediei de la clubul Colectiv, protestele se reiau si miercuri seara, chiar daca edilul si premierul si-au anuntat demisiile.

Incendiu in Colectiv: Miting de protest impresionant in Bucuresti si in tara - "Sa va fie frica, poporul se ridica!"

Pe pagina de Facebook a evenimentului a fost schimbat numele protestului (avand in vedere ca Piedone a demisionat de la Primaria Sectorului 4). Acum oamenii sunt chemati in strada pentru "Schimbare".

Protestul este anuntat pentru miercuri, de la orele 18:00, in Piata Universitatii. Pana la orele 15:20, 10.000 de oameni si-au anuntat participarea, iar 11.000 de persoane s-au aratat interesate sa ia parte la protest.

Internautii sunt intrebati pe pagina evenimentului pe cine ar vedea in fruntea Guvernului: "OK - pleaca Ponta. Acum ce facem? Propunem niste nume? Va rog sa raspundeti prin comentariu - cu numele celui pe care voi l-ati vedea la conducerea Guvernului", oamenii raspund: "Dizolvarea Guvernului --- alegeri anticipate ------> oameni competenti in functii publice".

Ponta demisioneaza, Dusa interimar - LIVE

Se vehiculeaza si niste nume, insa la capitolul "asa nu": "Daca vine Blaga... nu am rezolvat nimic... un Boc-ulet mai mic si mai falcos... atata tot... parerea mea este ca trebuie pus cineva care nu a facut parte din niciun partid si nu a avut legaturi cu personaje de la guvernare niciodata...".

Tot pe pagina de Facebook a evenimentului, in urma cu cateva ore se punea o intrebare cu mai multe variante de raspuns, votandu-se pentru fiecare: "Plecam sau ne plimbam azi (ce decide majoritatea sa se respecte)? :

- Stam la Universitate pentru ca tot poporul sa stie unde sa vina

- Ne deplasam pentru a aduna cat mai multi oameni

- Ne adunam la Universitate si mergem la Patriarhie

- Guvern

- Impartire pe grupuri: un grup la Guvern, 1 la Parlament, 1 la Universitate, 1 la Patriarhie, 1 la Elie Wiesel. Nu va mai plimbati!".

Variantele de raspuns au fost enumerate in ordinea voturilor primite.

Mai multi internauti au optat ca multimea sa plece dinspre Universitate la Parlament si nu numai miercuri seara, "ci seara de seara", pentru ca "acolo e cea mai mare concentrare de corupti si de acolo au venit in ultima vreme tot felul de decizii care blocheaza democratia".

Victor Ponta a demisionat miercuri din fruntea Guvernului, dupa protestele masive care au avut loc in toata tara, marti seara, in urma tragediei de la clubul Colectiv, unde 32 de persoane si-au pierdut viata. "Sper ca depunerea mandatului meu si al Guvernului sa satisfaca asteptarile celor care au iesit in strada", a spus acesta.

Ponta si-a dat demisia: Oprea spune ca au decis sa asculte vocea strazii

O ora mai tarziu si Cristian Popescu Piedone a anuntat ca isi da demisia din fruntea Primariei Sectorului 4, ramanand doar cu "profesia de om".

Dupa Ponta, si Piedone isi da demisia: Poate ca atunci cand mii de oameni iti cer sa pleci, e bine uneori sa asculti

Un alt protest este anuntat pentru 1 decembrie, de la orele 14:00, in Piata Universitatii.

Mobilizare masiva pe Facebook: Cel mai mare protest de dupa Revolutie?

"Impreuna scriem istorie! Cea mai mare mobilizare din ultimii 26 de ani. Romania spune NU politicienilor corupti. Pentru ca doar uniti vom schimba Romania in bine! Alatura-te noua si arata ca iti pasa de Romania!", se arata pe contul de Facebook 1 Decembrie 2015 | Mobilizare Nationala | Romania iese in strada!.

Miercuri dupa-amiaza, 30.000 de oameni anuntasera ca vor participa, in timp ce 40.000 se aratau interesati sa ia parte la actiunea de protest.

A.S.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#protest Universitate miercuri 4 noiembrie, #proteste Bucuresti demisii, #protest Bucuresti incendiu club Colectiv , #proteste