Doneaza un cent pentru Rusia - protest inedit la ambasada

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 12:48
8890 citiri
Doneaza un cent pentru Rusia - protest inedit la ambasada
Foto: Arhiva Ziare.com

Un protest a fost convocat, pe Facebook, romanii fiind invitati, marti, in fata Ambasadei Rusiei sa doneze cate un cent, ca raspuns la "donatia modesta" a Ambasadei Rusiei, in valoare de 100 de euro, pentru campania de achizitie a sculpturii "Cumintenia Pamantului".

"Ambasadorul Rusiei a anuntat cu mandrie ca a donat 100 de euro pentru Cumintenia Pamantului. Consideram ca suntem jigniti, asa ca va invit sa returnam bacsisul in monede cat mai mici. Un cent ar fi suficient daca ne-am aduna suficienti.

Oricum, ar fi bine sa nu ramanem datori, asa cum sunt rusii fata de noi cu niste zeci de tone de aur, daca ne oprim doar aici", se arata pe pagina evenimentului "Doneaza un cent pentru Rusia", anuntat pe Facebook.

Ambasada Rusiei la Bucuresti a anuntat ca a facut o "donatie modesta", in valoare de 100 de euro, pentru campania de achizitie a sculpturii "Cumintenia Pamantului" a lui Brancusi.

Totodata, anuntul este insotit de o replica video la clipul lansat de o agentie de publicitate in sprijinul acestei campanii, in care Ambasada Rusiei arata ca Romania s-a reconstruit si industrializat cu ajutorul Uniunii Sovietice.

"Copiii trebuie sa invete istoria adevarata", se spune in clipul respectiv, publicat de ambasada rusa la Bucuresti. Acesta este primul gest public de imagine al noului ambasador al Rusiei la Bucuresti, Valeri Kuzmin, trimis de administratia lui Putin de la Chisinau in Romania.

Vezi si reactia vehementa a jurnalistului Moise Guran dupa anuntul ambasadei

Clipul acesta este o replica la cel lansat de Papaya Advertising, care face referire la instaurarea comunismului, in cel de acum reprezentanta diplomatica sustinand ca Romania s-a reconstruit economic si social cu ajutorul Uniunii Sovietice.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#protest donatie Rusia, #protest Rusia Cumintenia Pamantului, #protest donatie ambasada Rusia , #proteste