Mamele au protestat in Piata Victoriei: Ne-au scazut indemnizatiile, ne furati viitorul! (Video)

Duminica, 18 Februarie 2018, ora 12:12
17703 citiri
Mamele au protestat in Piata Victoriei: Ne-au scazut indemnizatiile, ne furati viitorul! (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Un protest a avut loc, duminica, la pranz, in Piata Victoriei din Capitala. Intitulat sugestiv "Ne furati viitorul!", protestul a adunat aproximativ 100 de persoane - femei insarcinate, mame cu copii mici, tatici, potrivit corespondentului Ziare.com.

Manifestatia a avut loc in contextul in care Guvernul a dat o ordonanta de modificare a prevederilor din Revolutia fiscala care a avut printre efecte si scaderea semnificativa a indemnizatiilor persoanelor aflate in concediu medical sau de crestere a copilului.

Update In jurul orei 12:15 aproximativ 100 de persoane se aflau in Piata Victoriei, unde au protestat fata de scaderea indemnizatiilor. Manifestantii au tinut cartonase rosii in mana, "penalizand" astfel guvernantii si aratandu-si nemultumirea fata de aceasta masura fiscala.

Foto: Alexandru Nistor/ Ziare.com

La eveniment au fost prezente mamici care au venit cu copiii, femei gravide, dar si bunici si tatici.

Foto: Alexandru Nistor/ Ziare.com

Mobilizarea s-a facut pe Facebook

"Ia cu tine un cartonas rosu, hai sa-i penalizam! Noua ordonanta OUG 3/2018, care presupune a rezolva problema celor cu contract part time si a celor angajati in IT, scade semnificativ veniturile persoanelor aflate in concediu medical.

Pacienti, mame ce intra in prenatal, parinti ai caror copii sunt bolnavi etc", a fost indemnul lansat de organizatorii evenimentului, pe pagina de Facebook.

Ei au explicat pe reteaua de socializare modul exact in care sunt afectate indemnizatiile si ofera un exemplu concret in acest sens:

"Dupa OUG 3/2018, pentru calculul CAS se elimina plafonul de 35%, iar CAS se calculeaza ca 25% din indemnizatia de concediu efectiv primita de fiecare. La o indemnizatie de 3.400 lei, in luna ianuarie, o mamica a primit 3.036 lei, dupa ce a fost oprit CAS, iar acum, in luna februarie, mamica a primit 2.550 lei. Mai exact, i-au fost luati 486 lei. Acestea sunt efectele modificarii Codului Fiscal".

Sindicat: Profesorii in concediu medical sau de crestere a copilului pierd 20% din venituri din cauza revolutiei fiscale

Organizatorii au facut apel la toate mamele si persoanele afectate de revolutia fiscala sa participe la evenimentul care s-a desfasurat duminica, 18 februarie, incepand cu ora 12:00, in Piata Victoriei.

"Rectificati Ordonanta 3/2018, prin care indemnizatiile acordate in concediul medical (inclusiv prenatal) au fost taiate din cauza schimbarii modalitatii de calcul", cer organizatorii.

Evenimentul a fost organizat de comunitatile Coruptia ucide si Bucuria de a darui.

Citeste si Inca un efect al revolutiei fiscale: Unii parinti vor primi mai putini bani pentru cresterea copilului. Ce spune ministrul Teodorovici

A.D.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#flashmob Victoriei indemnizatii mame, #duminica 18 februarie flashmob Victoriei , #proteste