Duminica plina de proteste in toata tara: Continuam sa #REZISTam

Duminica, 02 Iulie 2017, ora 06:49
27048 citiri
Duminica plina de proteste in toata tara: Continuam sa #REZISTam
Foto: Arhiva Ziare.com

Evenimentele politice din ultima perioada ii fac, din nou, pe romani sa iasa in strada si sa isi spuna nemultumirile.

Pentru duminica sunt anuntate proteste in Bucuresti si mai multe orase din tara.

In Capitala, de la ora 19:00, oamenii se vor strange in Piata Victoriei, iar de la ora 20:00 sau 20:30 se va pleca in mars catre Piata Romana; Piata Universitatii; Parlament si Curtea Constitutionala a Romaniei.

"Daca ramanem pasivi si nu luam atitudine la ceea ce se intampla in jurul nostru, vom pierde definitiv razboiul pe care l-am dus cu coruptia cel putin in ultimele 5 luni", transmit organizatorii 600.000 pentru Rezistenta si Coruptia ucide pe pagina de Facebook a protestului Impreuna salvam tara de corupti.

Initiatorii sunt dezamagiti de deciziile CCR, dar precizeaza ca si desemnarea lui Mihai Tudose pentru functia de premier este tot o dezamagire.

Aproape 10.000 de persoane sunt interesate de acest protest si peste 3.000 au anuntat ca vor participa.

Si la Arad oamenii vor iesi duminica in strada pentru a protesta. Acestia se vor strange la ora 19:00 in fata Primariei.

"Lor nu le pasa daca ne baga-n faliment - au mai multi bani decat vom castiga noi cinstit vreodata. Ei fura si noi platim. II MAI LASAM?", transmit organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului Arad: Impreuna scapam tara de corupti!.

La Galati protestatarii se vor strange in fata prefecturii.

La Iasi protestul este organizat sub denumirea de PSD-Nenorocirea Romaniei!.

"Aduceti-va aminte ce s-a intamplat Ianuarie, Februarie, Martie! Lumea a protestat, de ce? Au fost motive clare! Actele de coruptie au fost aproape de a fi gratiate, marii jefuitori si criminali ai tarii! Acum, la jumatatea anului, ne asteapta o nenorocire...nu ca nu sunt deja destule", scrie organizatorul protestului.

Protestatarii din Timisoara se vor strange in Piata Sfantul Gheorghe de la ora 18:00, potrivit paginii de Facebook a evenimentului Continuam sa #REZISTam.

Amintim ca protestele au inceput sa fie anuntate inca din ziua audierilor noilor ministri, cand ministrul al Finantelor, Ionut Misa, a spus ca Pilonul II de pensii va fi desfiintat.

Mihai Tudose si-a contrazis subalternul, la scurt timp dupa ce Guvernul sau a primit votul de incredere in Parlament.

"Nu se desfiinteaza. Dumnezeule, de unde scoateti?! Cum sa spuna asa ceva, o sa vorbesc cu el (Ionut Misa - n.red.). Nu se desfiinteaza. Punct", a spus premierul desemnat Mihai Tudose.

Dupa cateva ore, Misa a revenit cu un comunicat, spunand ca Pilonul II nu se desfiinteaza si ca a fost vorba despre o neintelegere.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#proteste duminica 2 iulie, #proteste duminica , #proteste