Exclusiv Lider al protestelor din Piata Universitatii: Jumatate dintre noi erau platiti de PSD

Duminica, 26 Mai 2013, ora 23:50
25644 citiri
Exclusiv Lider al protestelor din Piata Universitatii: Jumatate dintre noi erau platiti de PSD
Foto: Ghimpele

Seful Sindicatului National al Revolutionarilor, Teodor Draghici, unul dintre cei mai activi participanti la protestele din ianuarie-februarie 2012 din Piata Universitatii, sustine ca jumatate dintre manifestantii de atunci erau platiti de PSD. "Au primit cate 50 de lei ca sa vina acolo in fiecare zi", dezvaluie Draghici.

Teodor Draghici a stat in Piata Universitatii in fiecare zi din iarna lui 2012, inca de cand s-au declansat protestele, ca urmare a demisiei lui Raed Arafat. El spune ca a iesit atunci pentru ca asa l-a indemnat constiinta, pentru ca "n-am mai suportat", insa acum nu vede nicio diferenta intre fostul guvern Boc si cel actual, condus de Victor Ponta.

Sute de revolutionari au blocat circulatia langa Palatul Victoria: Cer demisia lui Ponta

Draghici se simte "tradat" de Victor Ponta pentru ca acesta nu si-a tinut promisiunea de a da inapoi revolutionarilor indemnizatiile suspendate de Boc, astfel incat a decis sa-si verse amarul si sa spuna ce s-a intamplat atunci.

"Cei care am iesit atunci in ianuarie si februarie 2012, de n-am mai suportat, in iarna aia, am iesit din constiinta noastra, exact cum am iesit si la Revolutie. Ca apoi PSD-ul sa spuna 'ca noi, ca am avut oameni infiltrati acolo, ca noi am facut fenomenul Piata Universitatii'.

I-am prins si noi pe aia de la USL, ca erau printre noi, astia au primit cate 50 de lei ca sa vina acolo in fiecare zi. Cam jumate dintre cei care veneau in Piata Universitatii erau platiti. E rusinos si e scandalos, noi veneam din constiinta...

Pe unii i-am gonit, la unii le zicem si acuma 'haideti, ma, strigati impotriva USL, de ce nu strigati?'", a dezvaluit Teodor Draghici pentru Ziare.com.

Intrebat cine anume de la PSD si in ce context a spus ca a "infiltrat" oameni in Piata Universitatii, Draghici l-a nominalizat pe Codrin Stefanescu, secretar general adjunct al PSD, la randul lui tot revolutionar.

"Ne-au spus cand am fost la intruniri cu PSD-ul sa negociem, cu Liviu Dragnea, cu cutare. De exemplu, asta, Codrin Stefanescu. El a zis ca au avut oameni acolo, care au demonstrat", a divulgat seful Sindicatul National al Revolutionarilor.

Teodor Draghici a mai tinut sa aduca aminte ca PSD-ul le-a promis ca vor fi anulate amenzile primite in acele zile de proteste, insa si aceasta a fost o "minciuna".

"Am luat amenda in decembrie 2011, in Piata Universitatii. Cand a venit USL la putere a zis ca o sa ne anuleze la toti amenzile. O vrajeala, o minciuna, n-au anulat nimic, poate la oamenii lor, din partidul lor.

Uite, am un prieten din copilarie care e la PSD, care a fost si el amendat, o sa-l intreb daca i-au anulat-o. Eu am reusit sa scap de amenda dupa ce am mers in instanta si am contestat-o, nu mi-a anulat-o nimeni, numai vrajeala, numai minciuna", s-a descarcat revolutionarul.

Dar principala lui suparare ramane ca premierul Ponta nu si-a tinut cuvantul fata de revolutionari in privinta indemnizatiilor.

"Ma simt tradat in special de Ponta. A venit la noi, pana sa fie numit prim-ministru, cand eram cu Dogaru (lider al militarilor in rezerva - n.red.) la miting in Piata Victoriei, si a zis 'veniti de marti, ca va rezolv problemele'. Si, vorba lui Dogaru, n-a specificat in care marti, in care luna si in care an. Si uite asa ne plimba...", s-a mai plans liderul revolutionarilor.

Victor Ponta: Va vom spune adevarul, ati fost prea mult timp mintiti

Pe 12 ianuarie 2012, cateva mii de romani au iesit in strada pe bulevardele marilor orase pentru a protesta fata de plecarea lui Raed Arafat de la Ministerul Sanatatii, in urma unui conflict cu Traian Basescu. Protestele au continuat apoi pe parcursul mai multor luni, solicitandu-se demisiile premierului Emil Boc si presedintelui Traian Basescu.

In mai 2012, deputatul Viorel Hrebenciuc a lasat de inteles ca protestele au fost puse la cale de PSD.

"Uitati-va la revolutiile din nordul Africii. Am incercat si noi ceva de genul asta in ianuarie, unele subiecte ne-au reusit, altele, nu. Dar nu intru in detalii...", a spus Viorel Hrebenciuc, citat de Adevarul.

Hrebenciuc, despre Piata Universitatii: Am incercat si noi ceva gen revolutiile din nordul Africii

La un an de la acele evenimente, premierul Victor Ponta a transmis un mesaj de "profund respect" fata de cei care au iesit in strada, promitand ca "va vom spune adevarul, pentru ca ati fost prea mult timp mintiti".

"In urma cu un an, a inceput schimbarea reala din Romania, a fost startul unui lung sir de evenimente care ne-a dus pe noi toti, ca natiune, in punctul in care ne aflam acum.

(...) Voua, tuturor celor care ati fost, fizic sau macar sufleteste, alaturi de primii romani care au iesit in strada, va datorez un profund respect. Fara curajul vostru, fara vocile voastre, nimic din ceea ce s-a intamplat in 2012 nu ar fi fost posibil", a scris Ponta intr-un mesaj postat pe Facebook.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#proteste Piata Universitatii 2012, #revolutionari Piata Universitatii, #protestatari platiti Piata Universitatii, #PSD proteste Piata Universitatii , #proteste