Liderul grupului de clujeni care a venit pe jos la Bucuresti spune ca a fost amenintat

Marti, 23 Ianuarie 2018, ora 16:06
4958 citiri
Liderul grupului de clujeni care a venit pe jos la Bucuresti spune ca a fost amenintat
Foto: Facebook/Sorin Bobis

Sorin Bobis, liderul si initiatorul protestului "Marsul Sperantei", a declarat, marti, ca in cele 11 zile in care a mers pe jos din Cluj-Napoca spre Bucuresti a primit mesaje de amenintare si apeluri telefonice de la un barbat ramas neidentificat.

Atat el, cat si francezul Alexander Lacaille, care insotea grupul, au fost sunati de pe doua numere de telefon necunoscute.

"Probabil ca actiunea noastra a deranjat pe cineva mai mult decat anticipam, pentru ca am primit amenintari atat prin SMS, cat si la telefon. Limbajul nu poate fi reprodus... In cazul colegului francez, s-a legat de familia lui si a sunat-o si pe sotia sa, sa-i spuna ca stie unde locuieste si la ce gradinita este fetita lor. Femeia s-a speriat si a mers imediat la gradinita sa-si ia fetita. Alexander a primit mesaje sa se intoarca in tara lui... Dupa accent, barbatul care sunase parea sa fie de undeva din sudul tarii, dar de fiecare data cand sunam inapoi, era deconectat de la retea numarul", a declarat Sorin Bobis.

Clujeanul a fost sfatuit sa se adreseze autoritatilor, insa spune ca nu a putut face asta pentru ca ar fi insemnat sa se abata de la programul calatoriei.

"Sa mergem la Politie si sa dam declaratii probabil ca ne-ar fi luat jumatate de zi, iar noi nu puteam face asta. Acum nici nu mai are rost, caci actiunea noastra s-a incheiat", a spus barbatul.

Sorin Bobis afirma ca amenintarile au fost singurele incidente mai seriose din timpul calatoriei, pentru ca marea majoritate a reactiilor referitoare la mars au fost pozitive.

"Am fost impresionati de modul in care am fost primiti in localitatile prin care am trecut. Chiar si pe drum au fost reactii foarte frumoase, eram sustinuti de soferi prin claxoane. Intr-o parcare dintre Ploiesti si Bucuresti am intalnit o doamna in scaunul cu rotile, care s-a ridicat in carje pe pentru ca a tinut sa mearga cu noi vreo 50 de metri, doar pentru a-si arata sustinerea. Ne-a miscat gestul doamnei, care a povestit ca a ramas cu infirmitate de la mineriada", a povestit Bobis.

Clujeanul spune ca au fost si persoane care au pus la indoiala faptul ca au mers pe jos tot traseul pana in Bucuresti, motiv pentru care a postat pe Facebook fotografii in care se vad picioarele umflate din cauza efortului. "Era simplu ca pe parcursul celor 11 zile oricine care avea indoieli sa vina sa verifice. Pe tot traseul am avut echipaj de politie cu noi", a spus initiatorul protestului.

Pe de alta parte, Sorin Bobis mai spune ca a fost sunat, luni, de catre fostul premier Dacian Ciolos care l-a felicitat pentru actiune. "M-a sunat pentru a ne felicita pe toti pentru ca am reusit sa ducem marsul la capat. Ne-a intrebat despre cum a fost pe drum, s-a interesat daca suntem bine. Colegul francez a primit un mesaj SMS de felicitare de la sotia domnului Ciolos", a povestit clujeanul.

Sorin Bobis a mai precizat ca pe drum a intalnit multi oameni care au tinut sa ii cunoasca pe protestatari, intre care o doamna care sustinea ca a fost profesoara de istorie a lui Liviu Dragnea.

Sorin Bobis este horticultor si are 51 de ani, el fiind prezent si la Revolutia din 1989. La plecarea din Cluj-Napoca, acestuia i s-au alaturat unul dintre fiii sai, in varsta de 18 ani, doi nevazatori si un cetatean francez, stabilit de mai multi ani in tara, fiind casatorit cu o romanca.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#lider protest amenintat , #proteste