A zecea zi de proteste - Iordache a cedat, dar strada a #rezistat in ger: Daca n-am vrut tehnocrati, pazim sa nu fim furati (Galerie foto)

Joi, 09 Februarie 2017, ora 22:55
26479 citiri
A zecea zi de proteste - Iordache a cedat, dar strada a #rezistat in ger: Daca n-am vrut tehnocrati, pazim sa nu fim furati (Galerie foto)
Foto: Facebook/Nicu Socol

Romanii care protesteaza fata de Guvernul Grindeanu nu au cedat nici dupa ce ministrul Justitiei, Florin Iordache, a demisionat.

Peste 5.000 de persoane au protestat, joi seara, in Piata Victoriei si alte mii in tara si in diaspora, in ciuda valului de ger anuntat de meteorologi. Acestia au cerut demisia Guvernului Grindeanu si a lui Liviu Dragnea. Oamenii au transmis ca respecta faptul ca PSD a castigat alegerile, dar au precizat ca trebuie numit alt Guvern, pentru ca acesta nu mai prezinta incredere.

In paralel, vreo 500 de persoane au protestat si la Palatul Cotroceni, unde au cerut presedintelui Klaus Iohannis sa demisioneze, insa aceasta manifestatie s-a terminat mai devreme.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT desfasurarea protestelor de joi. Ramai alaturi de noi si vineri, cand se anunta din nou proteste, chiar mai mari decat cele din ultimele zile:

22:35 - In Piata Victoriei, mai sunt cateva zeci de protestatari.

22:28 - "Sorine, trezeste-te! Noi #neamtrezit!", este o alta pancarta adusa in Piata Victoriei.

22:24 - "Oricat de frig ar fi in piata, noi nu putem sta acasa", este un alt mesaj scris pe o pancarta adusa de un protestatar in fata Guvernului.

22:19 - "Daca n-am vrut tehnocrati, acum pazim sa nu fim furati", este mesajul de pe o pancarta de la Piata Victoriei.

22:16 - "Bre, nea Liviu, Guvernul n-a fost votat, PSD-ul da, deci sa plece guvernul si sa numeasca PSD-ul alt Guvern. Nu suntem toti prosti, n-ai inteles asta?", este mesajul de pe o alta pancarta.

22:15 - Protestatarii de la Guvern au cantat imnul si in aceasta seara.

22:10 - "Romania, trezeste-te", striga protestatarii din Piata Victoriei. Unii dintre ei au inceput sa plece.

22:08 - Si la Blaj cateva persoane au protestat cu afise in mana pe care scria "DNA, suntem de partea ta!" si "Respect pentru statul de drept".

22:05 - Cei 1.000 de protestatari de la Sibiu au marsaluit pe strazile orasului.

22:03 - "V-as trimite in spitale, nu la inchisoare", este mesajul de pe pancarta unui protestatar.

21:51 - "Te lepezi de Dragnea?", striga un tanar din Piata Victoriei la portavoce, iar multimea raspunde: "Ma lepad".

21:49 - "Jos Tariceanu, Dragnea si Videanu!" si "Rezistam", mai striga protestatarii din Bucuresti.

21:46 - "Demisia", "Nu cedam, nu capitulam" si "Cine nu sare are dosare", scandeaza oamenii din fata Guvernului.

21:37 - "Dragnea, nu uita! Asteptam si cartea ta!", striga oamenii din Piata Victoriei.

21:36 - 5.000 de oameni protesteaza in fata Guvernului.

21:14 - Si la Londra au protestat romanii in aceasta seara. "Nu cedam, nu capitulam", au transmis acestia.

21:13 - "Ne pasa, ne pasa de fratii de acasa" si "Iordache, fa-ne un bine. Ia-l si pe Dragnea cu tine!", au scandat protestatarii de la Paris.

21:09 - In semn de solidaritate, zece persoane au protestat si la Tulcea. Protestatarii au purtat la brat banderole cu tricolorul Romaniei si au stat aproape o ora in fata statuii lui Mircea cel Batran, noteaza Agerpres.

21:08 - 50 de persoane au iesit sa protesteze si in Piata Unirii din Oradea, potrivit Agerpres.

21:07 - La Cluj Napoca, 1.000 de persoane au iesit in strada joi seara. Tot 1.000 de oameni au protestat si la Sibiu, anunta Agerpres.

21:05 - Protestul de la Guvern continua. "M-am odihnit. Am revenit. # rezist", scrie pe pancarta unui protestatar.

21:03 - Protestul de la Palatul Cotroceni, fata de presedintele Klaus Iohannis, s-a incheiat dupa aproape patru ore. Numarul protestatarilor nu a depasit 500 de persoane, anunta News.ro.

20:59 - "Pescuim penalii", scrie pe pancarta unui barbat din Piata Victoriei.

20:49 - Cu ceai si biscuiti, oamenii din fata Guvernului spun ca rezista in Piata Victoriei.

20:47 - In ciuda frigului, oamenii din Brasov au mers si cu copii in strada.

20:28 - La Guvern se striga in continuare "Demisia" si "PSD, ciuma rosie".

20:25 - La Palatul Cotroceni din boxe rasuna melodia "Doamne, ocroteste-i pe romani".

20:04 - Numarul protestatarilor din Piata Victoria a trecut de 3.000 de persoane.

20:00 - Protestatarii de la Palatul Cotroceni joaca Hora Unirii.

19:53 - In Piata Victoriei s-au strans joi seara 2.500 de persoane care protesteaza fata de Guvernul Grindeanu.

19:52 - In fata prefecturii din Constanta se afla aproximativ 50 de persoane care scandeaza fata de Liviu Dragnea, arata Digi 34. Constantenii se organizeaza pe retelele de socializare pentru un protest mai mare, care sa aiba loc sambata.

19:50 - In fata Operei din Timisoara s-au adunat in jur de 90 de persoane, dar pentru vineri seara se anunta un protest mult mai mare, anunta Digi 24.

19:49 - La Prefectura Brasov protesteaza 100 de persoane care spun ca nu ii multumeste demisia lui Florin Iordache si striga "PSD, ciuma rosie". Daca numarul protestatarilor va creste, oamenii vor pleca in mars prin oras, informeaza Digi 24.

19:48 - In Piata Unirii din Iasi au iesit sa protesteze in jur de 100 de persoane. Oamenii au venit cu steaguri ale Romaniei, Americii si Uniunii Europene. Fata de zilele trecute, oamenii protesteaza doar in Piata Unirii si nu mai pleaca in mars prin oras, transmite Digi 24.

19:46 - "Sunteti irezistibili. Ne intoarcem iar si iar", este mesajul transmis de o tanara care protesteaza in fata Guvernului.

19:44 - "Grindeanu, du-te dupa Iordache!", este un mesaj transmis de un protestatar de la Guvern.

19:39 - O persoana care protesteaza in fata Guvernului spune ca pentru ea acesta reprezinta al doilea "job", neplatit, dar care o recompenseaza sufleteste.

19:37 - In ciuda frigului, oamenii raman in strada. Un protestatar din Piata Victoriei spune ca Luna este foarte frumoasa in aceasta seara si ca din fata Guvernului se vede cel mai bine.

19:35 - "Iohannis, nu uita, asta nu e tara ta. Nu provoca romanii contra romani", este mesajul scris pe un banner de la Cotroceni.

19:25 - Protestatarii de la Palatul Cotroceni canta imnul Romaniei.

19:16 - Si la Bistrita cateva persoane protesteaza fata de Guvern.

19:15 - "Zi de zi, aici vom fi! Zi de zi, aici vom fi", scandeaza protestatarii din fata Guvernului.

19:07 - "Romani, veniti la Bucuresti! Salvati Romania!", scrie pe o pancarta a unui protestatar de la Palatul Cotroceni.

19:06 - "Demisia! Demisia! Demisia!", scandeaza la unison protestatarii din Piata Victoriei, care au iesit in numar mare in ciuda gerului.

19:04 - Si la Galati oamenii au iesit in strada sa protesteze fata de Guvernul Grindeanu.

18:43 - Unei femei care participa la protestul de la Palatul Cotroceni i s-a facut rau si a fost preluata de o ambulanta si dusa la spital. Potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Georgian Enache, femeia a fost scoasa de catre jandarmi din multime, informeaza News.ro.

18:37 - "Noaptea, ca hotii! Noaptea, ca hotii! Noaptea, ca hotii!", scandeaza protestatarii din fata Guvernului.

18:33 - Este protest la aceasta ora si in fata Prefecturii Constanta, unde se cere demisia Guvernului Grindeanu, transmite Ziua de Constanta.

18:21 - "Demisia! Demisia! Demisia!", scandeaza oamenii din fata Guvernului.

18:20 - "Indrazneste sa crezi. Noi suntem generatia care o sa va schimbe", este mesajul de pe o pancarta din Piata Victoriei.

18:15 - Sute de persoane s-au adunat deja la protestul din Piata Victoriei. Ca in fiecare seara, unii dintre oameni au venit cu steaguri in mana si nu numai ale Romaniei, ci si ale Americii sau Uniunii Europene.

18:10 - "Iohannis nu este presedintele meu" si "Pierdut presedinte", scrie pe doua dintre pancartele oamenilor de la Palatul Cotroceni.

18:00 - In acelasi timp, o doamna care protesteaza la Palatul Cotroceni a declarat la Romania TV ca nu a baut din ceaiul oferit de presedintele Klaus Iohannis ca "poate era otravit".

17:59 - Oamenii incep sa vina in numar mai mare in Piata Victoriei.

17:46 - "Suntem suparati ca ne tine in strada de o saptamana, pe noi aici, pe ceilalti in Piata Victoriei, si nu a iesit cu un mesaj de pace", a spus un protestatar de la Palatul Cotroceni, care le-a transmis lui Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu sa li se alature pentru ca are multe mesaje sa le transmita, potrivit Romania TV.

17:38 - Pe una din pancartele purtate de protestatarii de la Palatul Cotroceni se poate citi "Nu vreau guvern de doi lei! Vreau Grindeanu la butoane, ca sa am bani de bomboane". Pe un alt afis scrie "Demisia", "Suspendare pentru instigare", transmite Agerpres.

17:22 - Si oamenii din Ramnicu Valcea se mobilizeaza pe Facebook pentru o noua zi de proteste.

17:20 - "Ne e rusine cu un asemenea presedinte. Nu ne reprezinta", a transmis, la Romania TV, o doamna care protesteaza la Palatul Cotroceni.

17:19 - Numarul protestatarilor din Piata Victoriei incepe sa creasca pe masura ce programul de lucru se incheie.

17:17 - Maratonistul Andrei Rosu esti si joi in fata Guvernului si protesteaza. "M-am antrenat sapte ani ca sa rezist pana plecati", a transmis acesta.

17:14 - La Pitesti sunt chemati in strada sustinatorii PSD si ALDE care considera ca cele doua partide trebuie sa nu mai fie conduse de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

"Suntem siguri ca exista persoane in Pitesti care au votat PSD, dar sunt dezamagiti de faptul ca PSD este condus de un condamnat penal. La fel, exista oameni care au votat ALDE, dar le este rusine ca Tariceanu este presedintele Senatului. Acesti oameni care considera ca PSD trebuie sa renunte la Dragnea, iar ALDE la Tariceanu sunt chemati joi in Piata Vasile Milea", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului "Pitesti - Sustin PSD-ul / ALDE fara Dragnea / Tariceanu".

Evenimentul este organizat dupa ce nicio persoana nu a aparut, luni dupa amiaza, la manifestatia convocata pe Facebook de catre sustinatorii PSD si ALDE in centrul orasului Pitesti si programata pentru ora 17:00.

17:11 - Pe retelele de socializare se organizeaza un flashmob pentru vineri dimineata la metroul din Bucuresti.

"Va propun sa ne intalnim la metrou de dimineata, vineri 10 februarie, undeva intre orelele 08:00-:08:30 in drumul catre munca si sa ne invioram cu o cantare din inima a Imnului National. Vrem sa trezim in oameni dorinta pentru o Romanie mai buna inca de dimineata", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului "Ne desteptam cu Imnul Romaniei".

17:09 - Protestatarii de la Palatul Cotroceni au transmis la Romania TV ca le pare rau ca ministrul Justitiei, Florin Iordache, si-a dat demisia. "Era un om civilizat", a declarat un protestatar.

17:08 - Nici oamenii din Cluj Napoca nu renunta la protestele fata de Guvern si ies in strada, joi seara, de la ora 19:00, in Piata Unirii.

17:06 - De la ora 19:00 ies in strada pentru o manifestatie antiGuvern si cei din Baia Mare. Acestia se vor intalni in Piata Revolutiei.

16:55 - Se anunta proteste fata de Guvern si la Craiova. Oamenii se vor strange in Piata Mihai Viteazu, de la ora 18:00.

16:30 - Si protestul de la Palatul Cotroceni a inceput. Oamenii au jucat Hora Unirii si au transmis cateva mesaje presedintelui Klaus Iohannis. "Ii transmit domnului Iohannis ca vrem sa facem o hora a unirii si ii invitam pe cei din Piata Victoriei sa vina sa facem hora", a declarat un protestatar la Romania TV. "Vreau sa transmit celor care demonstreaza la Piata Victoriei ca noi demonstram pentru acelasi lucru, dar ca noi stim cauza pentru ce se intampla: jefuirea tarii", a adaugat o alta persoana.

16:28 - In fata Guvernului cateva zeci de persoane protesteaza joi la amiaza. In Piata Victoriei s-a aflat si o doamna din Roman.

******

Amintim ca ministrul Justitiei, Florin Iordache, si-a dat demisia din functie, imediat dupa sedinta de guvern.

Premierul Sorin Grindeanu anuntase, miercuri, dupa votul pentru motiunea de cenzura, ca a luat deja decizia privind soarta ministrului Justitiei.

Demisia lui Florin Iordache vine in urma ordonantei 13, care prevedea modificarea Codurilor Penale. De cand a fost aprobata, din 31 ianuarie, oamenii au iesit zilnic in strada sa ceara abrogarea ei, precum si demisia ministrului Justitiei si a intregului Guvern. Guvernul a decis, pe 5 februarie, in cadrul unei sedinte de urgenta, abrogarea ordonantei privind modificarea Codurilor Penale.

Tot duminica a avut loc si cel mai mare protest, cand 600.000 de romani au iesit in strada in tara si in diaspora.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#protest Piata Victoriei, #protest Palatul Cotroceni , #proteste
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Avem nevoie de un nou ministru al justiției? Eu cred că avem nevoie
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5