Mii de oameni au protestat in toata tara. Principalele nemultumiri: revolutia fiscala, Legile Justitiei, coruptia si hotia

Duminica, 12 Noiembrie 2017, ora 21:30
16003 citiri
Mii de oameni au protestat in toata tara. Principalele nemultumiri: revolutia fiscala, Legile Justitiei, coruptia si hotia
Foto: Ziare.com

Mii de oameni au iesit din nou in strada, duminica seara, pentru a protesta fata de actuala guvernare, principalele motive de nemultumire fiind modificarile la Codul Fiscal, asa-zisa "revolutie fiscala", si cele la Legile Justitiei.

Proteste au fost in Bucuresti, Cluj Napoca, Brasov, Timisoara, Alba-Iulia, Craiova, Galati, Iasi.

Principalele scandari ale protestatarilor au fost: "PSD, ciuma rosie", "Dragnea, nu uita, Romania nu-i a ta", "Hotii, Hotii", "Vrem justitie, nu coruptie", "Ne-am saturat sa fim furati", "Uniti salvam Romania", "PSD - un partid de hoti si de mafioti".

In Bucuresti, oamenii s-au deplasat din Piata Victoriei in fata sediului PSD, unde s-au strans circa 2.000 de protestatari. Cativa manifestanti au aruncat cu suluri de hartie igienica spre sediul PSD si au fost luati si legitimati de Jandarmi. In baza Legii 61/1991 au fost amendati cu 300 de lei, iar cei care nu aveau documente pentru a se legitima au fost dusi la sediul politiei.

Ziare.com v-a prezentat principalele evenimente ale protestului de duminica seara:

21:20 - Protestul a luat sfarsit.

21:15 - In Piata Victoriei ami sunt circa 100 de oameni. Au aprins lanternele telefoanelor si canta imnul.

20:50 - Oamenii au plecat din fata sediului PSD catre Piata Victoriei.

20:40 - In fata sediului PSD mai sunt circa 200 de persoane. Un protestatar intreaba la portavoce: "Te lepezi de Dragnea?" iar multimea raspunde: "Ma lepad!"

20:38 - Peste 1.000 de persoane protesteaza in Piata Unirii din Cluj-Napoca avand steaguri tricolore si pancarte cu mesaje precum "Vrem justitie nu coruptie", "Justice is in our DNA", "Noi in frig, hotii la racoare", "Pentru al tarii viitor, Liviu Dragnea scriitor", "Ziua sunt corporatist, dar seara #rezist", informeaza Mediafax.

Manifestantii scandeaza "O dorinta sincera, Romania libera", "DNA sa vina sa va ia".

Participantii au pornit porni intr-un mars prin centrul orasului pana la Prefectura, dupa care se vor intoarce in Piata Unirii.

20:35 - Aproximativ 1.000 de oameni s-au adunat si in Piata Operei din Timisoara, pentru a protesta fata de modificarile fiscale, potrivit Mediafax. Manifestantii tin in maini afise cu mesaje precum "Ne-am saturat sa fim furati", "Noaptea hotii, ziua mafiotii", "Tara n-a votat hotia, voi nu sunteti Romania". De asemenea, participantii striga "PSD, ciuma rosie", "Demisia", Rezistam, nu cedam", "Dragnea, nu uita, asteptam si cartea ta" sau "Timisoara cere fara gratiere".

20:32 - La Brasov sunt peste 400 de oameni protesteaza fata de trecerea taxelor de la angajator la angajat, dar si fata de proiectul legilor justitiei, informeaza Mediafax. Oamenii s-au adunat in fata Prefecturii si au pornit in mars spre Rectorat, apoi in Piata Sfatului. Au cu ei steaguri tricolore si vuvuzele si striga "DNA sa vina sa va ia", "Hotii", "Uniti salvam toata Romania"

20:30 - La Alba Iulia, circa 30 de persoane s au adunat, in fata Prefecturii Alba, in semn de nemultumire fata de Legile Justitiei.

Un protestatar, proprietar al unei fime de constructii, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca e nemultumit de majorarea salariului minim pe economie, avand in vedere greutatile din mediul privat. "Am iesit in strada pentru ca nu vrem ca si copiii nostri sa o duca la fel de greu ca noi cu aceste masuri fiscale", a spus acesta.

In schimb, alt barbat a spus ca este suparat pe guvern, pe situatia din tara si pe ce vrea sa faca Guvernul cu Legile Justitiei. Protestatarii afiseaza mesaje precum "Nu vrem sa fim o natie de hoti", "Toti pentru justitie" sau "Egalitate in fata legii".

20:28 - Aproximativ 200 de persoane protesteaza, duminica seara, in centrul Craiovei, impotriva masurilor luate de Guvern in domeniul fiscal si al celor pregatite in Justitie. "DNA sa vina sa va ia", "Uniti salvam toata Romania", "Justitie, nu coruptie", "Dragnea nu uita, Romania nu-i a ta!"- striga oamenii iesiti in strada.

20:26 - In fata sediului PSD se scandeaza: "Romania, Romania, unitate, unitate",

"PSD, ciuma rosie", "PSD, un partid de hoti si de mafioti", "Tradatorii, tradatorii, sobolanii, sobolanii"

Toata strada din fata sediului PSD este blocata. Oamenii striga "Abrogati si apoi plecati", "Nu scapati, nu scapati", "Dragnea si Carmen Dan niste hoti de Teleorman"

20:20 - Protestatarii care au aruncat cu hartie igienica spre sediul PSD au fost amendati cu cate 300 de lei. Celor care s-au legitimat li s-a facut proces verbal pe loc, ceilalti au fost dusi cu duba la sediul politiei

20:05 - "Dragnea, nu uita, maine vii la DNA!", "Legile voastre, niste dezastre!" se scandeaza la sediul PSD.

20:00 - Potrivit Realitatea Tv, la Cluj-Napoca sunt aproape 2.000 de protestatari.

19:58 - Doi protestatari au fost luati de jandarmi si urcati in duba. Jandarmii au explicat ca cei doi se fac vinovati de incalcarea Legii 61/1991. Ei au aruncat cu obiecte catre sediul PSD, iar jandarmii le-au explicat ca este interzis prin lege sa arunci cu obiecte in cladiri, ca si pe strada.

19:49 - Se arunca cu suluri de hartie in curtea PSD. "Dragnea, nu uita noi suntem pieirea ta" este o alta scandare.

Foto: Ziare.com

19:45 - Protestatarii au ajuns in fata sediului PSD, unde scandeaza "Hotii, hotii" si "Dragnea, nu uita, maine este ziua ta", cu referire la faptul ca Dragnea va fi audiat luni la sediul DNA.

Foto: Ziare.com

19:43 - "CCR, sluga PSD" si "La puscarie, cu Dragnea la puscarie", "Dragnea, nu uita, la Jilava e casa ta" si "Cuib de hoti si de mafioti" sunt alte scandari.

19:35 - Protestatarii striga "Uniti salvam toata Romania", "Anticipate!", "Jos Guvernul!".

19:30 - Desi Jandarmeria a recomandat sa se mearga pe trotuar, protestatarii au plecat spre sediul PSD pe carosabil, iar jandarmii i-au lasau sa inainteze si au oprit circulatia. Se striga "Justitie, nu coruptie!".

19:29 - Se scandeaza "PSD, un partid de hoti si de mafioti!".

19:27 - Un protestatar s-a asezat pe strada si a fost ridicat de jandarmi.

19:20 - Se pleaca spre sediul PSD, Jandarmeria recomanda ca protestatarii sa mearga pe trotuar, ceea ce a creat tensiuni in randul manifestantilor.

19:10 - In portavoce se anunta ca "mergem spre PSD, partidul infractorului nr. 1 din Romania".

19:09 - "Pentru binele vostru va spunem: Imbunatatiti conditiile din puscarii!" si "PSD ne otraveste prezentul si omoara viitorul copiilor si nepotilor nostri cu complicitatea marii majoritati a romanilor. Oare am devenit un popor ticalosit?" sunt doua dintre mesajele transmise de protestatari.

Foto: Ziare.com

19:05 - Digi 24 transmite ca la Brasov si Cluj-Napoca sunt 500 de manifestanti.

19:02 - In Piata Victoriei sunt aproximativ 1.000 de protestatari.

19:00 - Potrivit corespondentului Ziare.com, se scandeaza mesaje impotriva Guvernului, printre care "PSD, ciuma rosie", "Hotii!" si "Demisia!".

18:39 - Peste 1.000 de persoane protesteaza in toata tara, informeaza Digi 24 - in Bucuresti, Brasov, Galati, Timisoara.

18:31 - Peste 200 de persoane protesteaza in acest moment in fata Guvernului.

18:00 - La aceasta ora sunt cateva zeci de protestatari ajunsi in Piata Victoriei.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#proteste duminica seara, #protest sediu PSD, #Mars sediu PSD, #mars Guvern sediu PSD , #proteste