Protest la Parlament, timp de 7 ore, fata de modificarile la Legile Justitiei. Deputatii USR au fost aplaudati de manifestanti

Joi, 07 Decembrie 2017, ora 00:05
19862 citiri
Protest la Parlament, timp de 7 ore, fata de modificarile la Legile Justitiei. Deputatii USR au fost aplaudati de manifestanti
Foto: Facebook/Liviu Mocanu

Peste o mie de persoane au protestat, miercuri, in fata Palatului Parlamentului, fata de modificarile aduse Legilor Justitiei.

Oamenii au iesit in strada la ora 17.00, in timp ce plenul Camerei Deputatilor dezbatea si vota, pe articole, legea 303 privind Statutul magistratilor, prima din pachetul privind Legile Justitiei, si au protestat timp de 7 ore.

"Hai in strada! Aparam democratia! In acest moment, legile Justitiei sunt votate in plen. Dezbaterea a fost boicotata si procedurile nu sunt respectate. Suntem in situatia in care o gasca de infractori vor sa treaca pe repede inainte legalizarea furtului. Ne vedem la Parlament!", au spus organizatorii protestului pe pagina de Facebook a evenimentului.

Si in Cluj Napoca oamenii au iesit in strada, la protestul numit "Cluj Mobilizare urgenta: In strada ACUM! Hotii ne sfideaza!"

Au fost proteste si in Constanta, la Iasi, Sibiu, dar si la Zurich.

Urmareste ceea ce s-a intamplat in Camera Deputatilor la votul legii 303 privind Statutul magistratilor

Ziare.com v-a transmis in format LIVE TEXT desfasurarea protestelor. Ramaneti alaturi de noi pentru a urmari parcursul in Parlament al Legilor Justitiei

00:02 - Protestatarii stransi in fata Palatului Parlamentului incep sa plece. De amintit este faptul ca ei au iesit in strada de la ora 17.00. Cu toate ca vremea a fost foarte rece, ei au manifestat timp de aproape 7 ore, pentru a apara Legile Justitiei.

23:51 - Parlamentarii USR pleaca din mijlocul manifestantilor, in timp ce acestia scandeaza numele partidului.

23:39 - Deputatul USR Cristian Ghinea se adreseaza protestatarilor, la portavoce, si ii indeamna sa iasa in strada si zilele urmatoare pentru a stopa abuzurile la adresa justitiei.

23:44 - "Va multumim, conteaza foarte mult sa veniti aici, macar am reusit sa nu avem votul final. Este performanta tuturor ca nu s-a ajuns la vot. Este trist ca se intampla in aceste zile, in care regele a murit. Mesajul a fost de decenta, dar domnul Dragnea daduse ordin sa se profite de aceste momente, sperand ca societatea nu va reactiona", le-a spus liderul USR, Dan Barna, protestatrilor.

23:30 - Deputatul USR Claudiu Nasui scandeaza impreuna cu protestatarii "Uniti, salvam toata Romania". Oamenii ii multumesc si il aplauda.

23:14 - Deputatii USR au iesit din Parlament si au mers in mijlocul protestatarilor sa ii salute. Manifestantii i-au intampinat scandand "Multumim!".

23:03 - In ciuda orei tarzii, protestele continua in fata Palatului Parlamentului. S-a terminat sedinta in care au fost votate amendamentele la legea 303 privind Statutul magistratilor, prima din pachetul privind Legile Justitiei. Parlamentarii au inceput sa plece, iar oamenii ii huiduie.

22:51 - Oamenii au iesit in strada si la Sibiu, pentru a protesta fata de modificarile aduse Legilor Justitiei.

22:34 - O persoana care participa la protestul din apropierea Palatului Parlamentului a fost condusa la sectie si risca o amenda de 500 de lei intrucat a ramas pe trecerea de pietoni pentru a determina masinile sa se opreasca dupa ce jandarmeria eliberase traficul, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al jandarmeriei, Georgian Enache.

22:19 - Sunt proteste si la Iasi, in Piata Unirii.

21:50 - Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache, spune ca nu au fost incidente, ci doar neintelegeri in momentul in care manifestantii au vrut sa blocheze traficul rutier. El a spus ca jandarmeria nu va tolera nici manifestatiile violente, nici blocarea circulatiei.

"Nu vom tolera manifestatiile violente, nu suntem de acord cu blocarea traficului si nu este permisa perturbarea activitatii institutiilor publice. In rest, cei care vin vor beneficia de protectia noastra", a afirmat Enache, citat de News.ro. Intrebat despre numarul jandarmilor mobilizati la protest, el a evitat sa pronunte o cifra, spunand ca sunt "echipaje suficiente astfel incat sa poata gestiona orice situatie".

21:35 - Au existat si incidente, transmite News.ro. Protestatarii i-au impins la un moment dat pe jandarmi, au rupt cordonul si au blocat bulevardul Natiunilor Unite. Jandarmii s-au regrupat si i-au impins pe manifestanti in alveola din Piata Constitutiei, fiind deblocat traficul. Numarul fortelor de ordine mobilizate este impresionant.

21:29 - La Cluj se scandeaza "Nu vrem sa fim condusi de hoti!" sau "Jos Dragnea, jos! Esti un ticalos!".

21:20 - Si la Zurich romanii au iesit in strada afirmand ca sunt "oripilati si ingroziti" de ceea ce se intampla azi in Parlament.

20:50 - Sunt proteste si la Constanta. Oamenii au pancarde pe care se poate citi: "Daca nu veniti si voi, nu o sa le PSD de noi", "Vrem justitie, nu coruptie!" sau "Dragnea, esti un infractor".

20:46 - La Cluj, protestatarii au pornit in mars prin oras, transmite Realitatea TV.

20:42 - Oamenii continua sa vina in fata Palatului Parlamentului si scandeaza, printre altele, "Iesiti din casa, daca va pasa!".

20:27 - Un Jaguar cu numar de Brasov a incercat sa paraseasca curtea parlamentului si a fost blocat de protestari, indepartati apoi de jandarmi, scrie jurnalista Bianca Oanea pe Facebook.

20:19 - In fata Palatului Parlamentului s-au strans aproximativ 1.000 de persoane care protesteaza.

19:43 - "Uniti Salvam toata Romania", scandeaza protestatarii din Cluj.

19:20 - Jandarmii au instalat garduri care sa-i impiedice pe manifestanti sa treaca strada pe troturarul dinspre Parlament, informeaza Mediafax.

19:17 - "PSD, ciuma rosie", continua sa strige protestatarii.

19:05 - Manifestantii adunati in Parcul Izvor, in fata Parlamentului, huiduie, sufla in vuvuzele si striga lozinci impotriva Guvernului: "Hotii", "Justitie, nu coruptie" si "Dragnea la puscarie", informeaza News.ro.

18:40 - "In fata Parlamentului s-au strans deja cateva sute de oameni care fac foarte mult bine democratiei. Va asteptam. Noi o stam aici pana aproape de miezul noptii", scrie pe Facebook deputatul USR Tudor Pop.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#protest Legi Justitie , #proteste