Manifest impotriva avortului: "Marsul pentru viata" la Timisoara, Bistrita si Cluj

Sambata, 23 Martie 2013, ora 17:00
2991 citiri
Manifest impotriva avortului: "Marsul pentru viata" la Timisoara, Bistrita si Cluj

Aproximativ 300 de persoane au participat, sambata, la "Marsul pentru viata" organizat la Timisoara, sustinand dreptul la viata al tuturor persoanelor incepand din momentul conceptiei.

Peste 700 de persoane au participat la marsul organizat in Bistrita de asociatii ortodoxe si la Cluj-Napoca, unde manifestantii au fost condusi de episcopul greco-catolic Florentin Crihalmeanu.

Aproximativ 300 de persoane au pornit, sambata la pranz, de la Biserica Sfanta Maria Regina Pacii dintr-un cartier timisorean, intr-un "Mars pentru viata", indreptandu-se spre Piata Unirii din centrul orasului.

Participantii au avut pancarte pe care au scris mesaje precum "Mami, te iubesc!", "Alege sa fii mama, nu criminala!", "Avortul opreste o inima care bate" si "Stop varsarii de sange nevinovat".

Potrivit organizatorilor, scopul acestui mars este de a sustine dreptul la viata al tuturor persoanelor incepand din momentul conceptiei, dreptul femeii la sprijin si familia ca temelie a societatii.

"Marsul pentru viata" are in fiecare an o tema, cea de la aceasta editie fiind "Iubeste-i pe amandoi! - Asuma, ajuta, adopta!" si indemnand la implicare civica in sprijinul femeilor insarcinate care sunt constranse sa apeleze la avort din cauza indiferentei si a lipsei de ajutor.

"Marsul pentru viata" este organizat de asociatii si fundatii civice din Romania.

La Bistrita, peste 200 de persoane au participat, sambata, la "Marsul pentru viata", organizat de Asociatia Culturala Sfantul Pahomie din Gledin, Liga Tinerilor Crestini Ortodocsi din Bistrita si Asociatia "Filantropia" - filiala Bistrita-Nasaud.

Manifestarea a inceput in fata Protopopiatului Ortodox din Bistrita, cu rostirea rugaciunii "Tatal nostru" si cu un cuvant de invatatura din partea protopopului Bistritei, preotul Alexandru Vidican.

"Scopul acestei manifestatii este afirmarea dreptului la viata pentru toate fiintele umane incepand cu momentul conceptiei si totodata sustinerea familiei traditionale si a valorilor acesteia, temelia unei vieti solide si sanatoase. Participam la un mars al tacerii fiindca pancartele vorbesc de la sine", a spus protopopul Vidican.

Pe pancartele purtate de tineri scria: "Mama, iti multumesc ca exist", "Avortul nu lasa ingerasi pe pamant", "Avortul opreste o inima, raneste pe alta", "Avortul opreste o inima care bate", "50 de ani - 22 de milioane de avorturi", "Copilul, dar de la Dumnezeu", "Avortul ucide an de an 200.000 de copii" sau "Romania ocupa locul trei in Europa la numarul de avorturi".

Participantii la mars, printre care s-a numarat si presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, au purtat in piept fundite albe.

Marsul s-a desfasurat timp de o ora pe cele mai importante artere din oras, manifestantii fiind insotiti de echipaje ale Politiei Rutiere si ale Politiei Locale.

La Cluj-Napoca, peste 500 de persoane, avandu-l in frunte pe episcopul greco-catolic Florentin Crihalmeanu, au participat, tot sambata, la un mars impotriva avortului, manifestarea fiind organizata de Eparhia Greco-Catolica de Cluj-Gherla.

Participantii la "Marsul pentru viata", majoritatea tineri si familii cu copii in carucioare, s-au adunat in Piata Unirii din Cluj-Napoca avand pancarte cu mesaje precum "Noi toti am fost embrioni", "Viata - primul drept al omului", "Pretuieste viata", "Avortul opreste o inima care bate", "Sustine viata", "Nu avortului, da vietii", "Un copil, o minune".

"Exista si persoane care nu au voce in societate, ma refer la copiii nenascuti, la copiii mici, ma refer la copiii bolnavi. De asemenea, persoanele in varsta, cele cu dizabilitati sunt persoane care nu au cuvant in societate pentru ca sunt persoane care nu au posibilitatea sa se afirme. Am dorit sa vorbim noi pentru ei. Si cand spun noi nu ma refer doar la biserica, ci la toti cei prezenti. Va asigur toata lumea are un singur gand, sa spuna astazi un << DA >> pentru viata sub toate aspectele ei", a spus PS Florentin Crihalmeanu, care a condus marsul.

La randul sau, Ligia Stanciu, organizatorul "Marsului pentru viata", a declarat ca scopul actiunii a fost "de a atrage atentia lumii asupra pericolului reprezentat de avort".

"Credem ca e important sa avem manifestari de genul acesta pentru viata si impotriva avortului. Prin acest mars le putem arata femeilor ca exista solutii", a spus ea.

Marsul s-a desfasurat pe traseul Piata Unirii - Bulevardul Eroilor - Piata Avram Iancu - Bulevardul 21 Decembrie 1989 - strada Memorandumului - strada Petru Maior - Piata Lucian Blaga - strada Napoca - Piata Unirii.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Mars pentru Viata Timisoara, #manifestatie avort Bistrita, #manifestatie avort , #proteste