Mesajul #Rezist, adus de scriitoarea Dana Grigorcea intr-un parlament regional din Germania

Marti, 19 Martie 2019, ora 11:37
5161 citiri
Mesajul #Rezist, adus de scriitoarea Dana Grigorcea intr-un parlament regional din Germania
Foto: Arhiva Facebook/ Jan Cornelius

Scriitoarea Dana Grigorcea, membra a comunitatii Rezist Zurich, a participat la un eveniment desfasurat in parlamentul landului german Nordrhein-Westfalen, unde "a dus mesajul de protest al romanilor".

Autoarea a participat la evenimentul "Europa erLesen", organizat la invitatia ministrului pentru Afaceri Federale, Europene si Internationale al landului Renania de Nord - Westfalia, Stephan Holthoff-Pfortner.

Ea a oferit participantilor insigne cu mesajul #Rezist, imprimat pe harta Romaniei inconjurata de cele 12 stele ale Uniunii Europene, potrivit unui comunicat de presa remis marti Ziare.com.

"Invitata sa citeasca din romanul ei 'Sentimentul primar al nevinovatiei', scriitoarea Dana Grigorcea, membra a "Rezist Zurich", a facut cadou participantilor insigne cu mesajul '#Rezist', imprimat pe harta Romaniei inconjurata de cele 12 stele ale Uniunii Europene.

Insignele au fost purtate cu bucurie de invitati, printre care s-au numarat si multi politicieni germani. Absenta vizibila a politicienilor si reprezentantilor Romaniei a fost marcata de scriitorul Jan Cornelius, care a purtat o masca cu chipul lui Dracula.

Mesajul de ieri continua actiunile civice incepute si de Dana Grigorcea, alaturi de multi romani revoltati de asaltul guvernului asupra statului de drept in februarie 2017. In mod special, Dana Grigorcea se solidarizeaza cu protestele magistratilor care isi apara dreptul breslei lor de a lucra independent de presiuni politice", se arata in comunicat.

La randul sau, scriitorul Jan Cornelius a marcat evenimentul pe pagina sa de Facebook.

"2019 Romania are presedintia UE. Dana Grigorcea invitata de guvernul din Renania de Nord Westfalia. Intr-o sala plina in cladirea guvernului, vii discutii despre literatura ei, convorbiri des coruptie si injustitie in Romania, meritele Laurei Kovesi, diaspora, nevoia urgenta de schimbare in Romania si angajamentul miscarii #rezist. Oaspete special: Dracula, suparat pe actualii guvernanti", a scris Jan Cornelius pe contul sau, unde a atasat mai multe fotografii.

Vezi si Petitia "Exclude PSD" din familia socialistilor a fost depusa in Parlamentul European

A.D.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#mesaj Rezist landul Nordrhein Westfalen, #Dana Grigorcea mesaj Rezist Germania , #proteste