Miting antimaidanezi: "Iarta-ne, Ionut!", "Nu vrem referendum!" (Galerie foto)

Duminica, 08 Septembrie 2013, ora 16:14
3611 citiri
Miting antimaidanezi: "Iarta-ne, Ionut!", "Nu vrem referendum!" (Galerie foto)
Foto: Ziare.com

Peste trei sute de persoane s-au adunat, duminica, in jurul pranzului, in parcul Izvor din Bucuresti pentru a protesta fata de problema cainilor maidanezi din Romania. Oamenii au scandat "Jos Oprescu!", "Nu vrem referendum!" si "Iarta-ne, Ionut!"

Multi dintre cei sositi la protestul care a inceput la ora 11.00, in apropiere de Palatul Parlamentului, si-au adus si copiii pentru a asista la revolta bucurestenilor fata de faptul ca orasul este impanzit de caini maidanezi.

Oamenii erau revoltati si dezbateau intre ei problema cainilor fara stapan, multi considerand ca eutanasierea lor ar fi solutia pentru un oras mai sigur. Multimea era animata de protestul vedetei de televiziune Nadine, care, imbracata in negru, doliu pentru micutul Ionut, se afla in centrul multimii si striga lozinci impotriva administratiei Bucurestiului si impotriva referendumului. "Asa NU se mai poate!", era mesajul de pe tricoul vedetei.

La protest s-au strigat lozinci despre asumarea de catre primarii Bucurestiului a unei legi de eutanasiere a cainilor. Referendumul propus de Sorin Oprescu pentru ca bucurestenii sa decida soarta maidanezilor a fost catalogat drept o pierdere de bani si o fuga de responsabilitate.

"Bucurestiul nu te vrea!", "Oprescu, demisia!", "Iesiti din casa daca va pasa!", "Jos primarii maidanezi!" si "Iarta-ne, Ionut!", au fost printre scandarile multimii revoltate.

La miting au participat si multi biciclisti, acestia fiind in mod constant terorizati de cainii maidanezi. "M-au muscat de doua ori in ultima luna. Nu mai pot. De aia mi-am luat dintr-asta cu electrosocuri (si arata aparatul - n. red.). Degeaba zic astia ca sunt agresivi cand sunt in haite. Pe mine m-a muscat unul care era singur. Era undeva in departare cu niste copii si a venit si m-a muscat", a declarat, pentru Ziare.com, una dintre protestatarele care venise pe bicicleta.

"Sa facem mai multi copii ca sa aiba cainii ce manca", a strigat ironic, la un moment dat, un domn in varsta din multime.

In jurul orei 12.00, au sosit si parintii micutului Ionut, baietelul ucis de caini. Imbracati in negru si foarte modesti, cei doi, insotiti de inca o femeie, venisera sa multumeasca oamenilor ca sunt alaturi de ei si sa ceara primariei si celor responsabili o solutie pentru rezolvarea problemei cainilor maidanezi.

Cei doi au cerut sa se faca ceva inainte ca un alt copil sa moara in acelasi fel ca Ionut. Parintii indurerati nu au cerut demisia lui Sorin Oprescu, ci doar au spus ca doresc ca problema cainilor maidanezi sa fie rezolvata si animalele sa fie ridicate de pe strazi.

Consilier PDL: Oprescu a fost incoltit de opinia publica. Referendumul e inutil -Interviu

"Noi vrem sa se faca dreptate prin cai legale. Nu vrem sa se considere ca vrem sa dam cu bata in cap vreunui caine. Nu vrem sa rezolvam asa. Vrem ca persoanele care au putere sa ia masuri ca astfel de cazuri sa nu se mai intample. Sa fie adunati. Vrem sa fim in siguranta", a declarat femeia care ii insotea pe parintii indurerati.

Intrebata cine ar trebui sa isi asume raspunderea pentru moartea lui Ionut, mama baiatelului a raspuns: "Cei care nu si-au facut datoria. Cei care au lasat cainii sa se inmulteasca si sa impanzeasca orasul, sa ajunga la un numar atat de mare, astfel incat noi sa nu mai fim in siguranta. Nici noi, nici copiii nostri".

Tatal lui Ionut este si el revoltat de situatia critca in care s-a ajuns.

"Nu e ceva normal! Am ajuns sa fie normal ca maidanezii sa fie pe strada? Nu trebuie si nu trebuiau sa existe caini pe strada", a declarat tatal micutului.

Intrebat cine s-ar face responsabil de problema cainilor maidanezi, tatal lui Ionut a spus ca nici nu mai conteaza si ca acum este important sa fie luate toate masurile posibile ca astfel de tragedii sa nu se mai intample.

Sute de bucuresteni au protestat fata de cainii de pe strazi: "Jos primarii maidanezi!" (Galerie foto)

"Nu mai conteaza. Au fost multi si nu trebuie sa mai fie. Nu vrem sa mai fie nimeni responsabil. Daca se va vrea, se va rezolva problema. Totul e sa se vrea", a continuat tatal indurerat.

In ceea ce priveste reactia unora care ar considera ca maidanezii nu trebuie stransi de pe strada ci doar sterilizati, barbatul a raspuns ca e mai usor de vorbit fara sa-l fi vazut pe baietelul mutilat de animale.

"Lumea nu stie despre ce vorbeste. Multi nu au cum sa stie fara sa il fi vazut pe baietelul meu, in ce hal l-au adus acesti caini neiubiti si tinuti in strada. Important e ce se va face de acum incolo. Trebuie sa se faca ceva pentru ca este vorba de viitorul copiilor. Vrem sa avem copii, dar daca vrem sa avem copii, trebuie sa se faca ceva", a mai spus barbatul.

Organizatoarea protestului, vedeta de televiziune Nadine, spune ca toti oamenii, iubitori sau neiubitori de caini ar trebui sa se uneasca in acest protest fata de administratia Bucurestiului care a pus in pericol viata oamenilor, dar a lasat si animalele sa se chinuiasca in strada.

"Noi am venit aici pentru siguranata. Nu suntem niste barbari. Noi vrem siguranta oamenilor dar si a animalelor. Noi toti avem acasa caini. Au venit aici oameni cu caini cu botnita, in lesa, asa cum e normal. Noi toti vrem acelasi lucru, si cei care iubesc (cainii - n. red.) si au si cei care nu au", a declarat Nadine.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#protest Bucuresti caini maidanezi Oprescu, #protest eutanasiere siguranta caini, #miting antimaidanezi Bucuresti , #proteste