Noi proteste in tara si in strainatate: Ajunge! Faceti-va Guvern la Jilava!

Duminica, 19 Noiembrie 2017, ora 19:33
18390 citiri
Noi proteste in tara si in strainatate: Ajunge! Faceti-va Guvern la Jilava!
Foto: Facebook / Reusim (Arhiva)

Romani din tara si din strainatate au iesit duminica seara din nou in strada, nemultumiti de asaltul PSD-ALDE asupra justitiei, de modificarile fiscale, dar si de atacurile repetate ale guvernantilor la adresa Uniunii Europene.

Oamenii au inceput sa se adune in piete dupa ora 18:00.

In Bucuresti, evenimentul a fost organizat sub sloganul "Toti pentru justitie".

"Evenimentele din ultima vreme ne arata cat de urgent trebuie sa fie pentru politicienii zilei sa treaca Legile Justitiei (303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciara si 317/2004 privind CSM) de Parlament. Sunt disperati! Jocul se poarta de acum pe viata si pe moarte (pe libertate si pe inchisoare) pentru ei.

E crucial sa ne opunem acestor legi! Ele vor ciunti din integritatea si independenta unor institutii fundamentale ale statului roman. Tocmai de aceea, pana cand ei vor ajunge sa-si voteze Marea Evadare in Parlament, e musai ca protestele noastre sa tot creasca. Strada este ultima opreliste in calea evadarii lor!", arata organizatorii, care precizeaza ca protestul este unul autorizat.

In jurul orei 19:00, in jur de 150 de manifestanti se aflau deja in Piata Victoriei, relateaza Digi24. Unii dintre ei au venit cu copiii.

Protestatarii sunt pregatiti cu pancarte si steaguri.

Si la Cluj sunt in strada circa 200 de manifestanti, informeaza Digi24.

La Sibiu, protestul a fost organizat tot pe Facebook.

"MCV vizeaza Romania sau PSD-ul?", se intreaba organizatorii, care propun o strangere de fonduri pentru acoperirea prejudiciului de 21 de milioane de euro constatat in dosarul Tel Drum, in care Liviu Dragnea e urmarit penal.

"Doneaza si tu, fii patriot!", ii indeamna acestia, cu ironie, pe manifestanti.

In Timisoara aproximativ 300 de persoane s-au adunat in centrul orasului. "Picatura care va umple paharul este aproape", a spus un protestatar, citat de Mediafax.

Dupa ce in centrul Timisoarei s-a intonat imnul Romaniei, protestatarii au inceput sa scandeze "Demisia", "Nu vrem sa fim condusi de hoti" sau "Rezistam". Oamenii au pancarte cu mesaje precum "Faceti-va Guvern la Jilava", "Ajunge, descreieratilor" sau "Cetatean al statului de drept".

Proteste sunt anuntate in 19 orase din tara - Bucuresti, Alba Iulia, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Resita, Sibiu, Targu Mures si Timisoara - precum si in 4 orase din strainatate - Londra (ANGLIA), Munchen (GERMANIA), Toronto (CANADA) si Zurich (ELVETIA).

Un moment crucial

Si organizatorii protestului cu titlul "Un pas mic pentru Dragnea, un salt urias pentru Romania" au invitat oamenii sa iasa in pietele din orasele lor.

"Liviu Dragnea se afla LA UN PAS de a pierde puterea si de a-si pierde libertatea. Odata cu el toata caracatita corupta de politicieni care au parazitat Romania in ultimii zeci de ani.

Noi, cei ce nu ne dorim sa fim o natie de hoti suntem LA UN PAS de a ne lua tara inapoi. Sau de a o pierde, de a deraia de la directia europeana! Ne aflam intr-un MOMENT CRUCIAL pentru directia in care va merge Romania in urmatorii ani. Din acest motiv este vital sa actionam ACUM!", transmit paginile de Facebook 600000 pentru Rezistenta, Insistam, Declic, Coruptia ucide si Umbrela Anticoruptie Cluj, care organizeaza protestul.

Comunitatile organizatoare precizeaza ca in saptamanile care urmeaza se va decide totul.

"Dragnea a declarat, cu subiect si predicat, RAZBOI institutiilor europene care il acuza ca a furat 21 de milioane de euro, DNA-ului si celorlalte institutii din justitie care ii cerceteaza faptele. 'VA FI RAZBOI', cu toti cei ce isi doresc o clasa politica purificata de coruptie, razboi cu cei ce il contesta, dar si cu cei ce i-au ales. Cu noi toti!", se mai arata pe pagina evenimentului.

Citeste mai multe despre: Romanii protesteaza si duminica: Un pas mic pentru Dragnea, un salt urias pentru Romania

Amintim ca Liviu Dragnea e urmarit penal de DNA in dosarul Tel Drum pentru 5 infractiuni.

Vineri, intr-o reuniune a Comitetului Executiv ce a avut loc la Baile Herculane, liderii PSD au votat in unanimitate o rezolutie impotriva "statului paralel si ilegitim" care, sustin ei, vrea sa distruga partidul facand dosare si punand bete in roate guvernarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#proteste sustinerea justitiei, #proteste Bucuresti Dragnea , #proteste