Noi proteste la Parlament, in Sibiu si Timisoara: Nu stati la ferestre, haideti la proteste!

Joi, 07 Decembrie 2017, ora 21:32
5028 citiri
Noi proteste la Parlament, in Sibiu si Timisoara: Nu stati la ferestre, haideti la proteste!
Foto: captura Facebook

Aproximativ 100 de oameni protesteaza, joi seara, in fata Parlamentului. De asemenea, cateva sute de persoane au iesit in strada si la Sibiu si la Timisoara.

Protestatarii de la Parlament sufla in vuvuzele si scandeaza "Hotii". Numarul jandarmilor este mult mai redus fata de miercuri seara, cand au fost mobilizate forte de ordine impresionante.

Fostul ministru Vlad Voiculescu a lansat, miercuri noapte, un apel catre romani sa mearga sa protesteze la Parlament, unde se afla "o gasca de golani cu gura mare care calaresc tara de ani de zile si vor sa si-o treaca pe persoana fizica fara a mai fi deranjati".

Protestele au fost convocate, ca de fiecare data, pe Facebook, fiind programate sa se desfasoare zilnic, intre orele 17:00 - 23:55, pana in 9 decembrie, la Parlament, unde ar urma sa se voteze in aceste zile modificarile la Legile Justitiei.

La Sibiu, peste doua sute de persoane s-au strans in apropierea zonei centrale, in fata Magazinului Dumbrava. Protestul este autorizat, iar manifestantii au pornit in mars pe cateva dintre arterele principale ale orasului, cerand retragerea pachetului Legilor Justitiei din Parlament si alegeri anticipate.

Ei scandeaza "Derbedei si infractori, nu va vrem conducatori", "Rusine, rusine sa va fie" sau "Nu stati la ferestre, haideti la proteste". De asemenea, au steaguri tricolore si vuvuzele.

La Timisoara, aproximativ o suta de oameni s-au adunat in Piata Libertatii, pentru a protesta fata de modificarea Legilor Justitiei. Apelul a fost facut pe Facebook, iar protestatarii poarta steaguri tricolore si cateva pancarte cu mesaje precum "Toti pentru Justitie". Ei striga lozinci impotriva Guvernului si sufla puternic in fluiere si vuvuzele. Manifestantii vor porni, la finalul protestului, intr-un mars spre Palatul Dicasterial din Timisoara, care gazduieste sediile instantelor de judecata si Parchetele.

Miercuri seara, sute de oameni au protestat in fata Parlamentului, scandand "PSD, ciuma rosie!", "Pui de hoti si de mafioti!", "Elicoptere pentru hahalere!", "Dragnea la puscarie!", "Parlament penal, mars la tribunal!", in timp ce in Camera Deputatilor a fost dezbatuta legea 303/2004 privind statutul magistratilor.

Deputatii care au iesit din Parlament la finalul dezbaterilor au fost huiduiti de catre oameni, in timp ce grupul USR, care a protestat in sala, a fost intampinat cu aplauze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#proteste Parlament, #proteste Legile Justitiei, #protest Sibiu, #protest Timisoara , #proteste