Oprescu prezinta bilantul dezastrului: statii RATB, banci, garduri, indicatoare distruse

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 09:35
6336 citiri
Oprescu prezinta bilantul dezastrului: statii RATB, banci, garduri, indicatoare distruse
Foto: Ziare.com

Primarul Sorin Oprescu a prezentat, luni dimineata, bilantul pagubelor dupa trei zile de protest si violente in centrul Capitalei.

Potrivit raportului intocmit de Comisia de Control din cadrul Primariei Generale, au fost rupte garduri de delimitare pe o lungime de 400 de metri, intre Universitate si pe tot Bulevardul Bratianu. In plus, au fost distruse si gardurile si balustradele din alte zone ale centrului.

Tot in timpul celor trei zile de proteste din Piata Universitatii au fost vandalizate, incendiate sau distruse trei unitati bancare si trei bancomate, 15 stalpi de iluminat si sase semafoare, sapte semne de circulatie si opt statii RATB, a anuntat, luni dimineata, primarul general Sorin Oprescu.

Din rapoartele prezentate de directiile din Primaria Generala a Capitalei mai reiese ca, in urma violentelor de duminica seara din Bucuresti, cinci chioscuri de ziare au fost incendiate.

Mai mult, pe opt strazi din centru s-a constatat lipsa unor bucati din pavaj, care a fost dislocat. Cativa metri de pavaj lipsa s-au constatat si in fata Teatrului National Bucuresti (TNB), care a fost vandalizat. S-a mai constatat distrugerea a zeci de banci stradale si cosuri de gunoi, precum si a unor cabine telefonice.

Manifestatiile de duminica seara s-au lasat cu pagube si pentru o serie de spatii comerciale si localuri din centru, care au fost distruse. Nu in ultimul rand, 59 de persoane au fost ranite in timpul violentelor, a adaugat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

In acest context, edilul le-a cerut celor de la Luxten sa remedieze situatia cablurilor rupte din Piata Universitatii si zonele adiacente: "Firele erau la pamant aseara (duminica seara - n.red.) si cer Luxten sa ia masuri. In unele locuri, a fost oprit curentul, in altele nu, ca firele scoteau scantei. Va rog sa remediati problema. Totodata, demontati si iluminatul public de sarbatori. Poate nu va apucati diseara (luni seara - n.red.) la orele 20.00, la 21.00...".

Sorin Oprescu a adaugat ca tot luni s-a intalnit cu constructorii si le-a cerut sa treaca sa refaca strazile. Primarul general a mai solicitat si remedierea situatiei in ceea ce priveste semafoarele lipsa sau distruse.

"Pentru cei care vor sa protesteze: au existat si oameni care au trecut la partea de vandalizare. Ei nu au avut de-a face nimic cu cei care au iesit in strada sa protesteze civilizat. Ei au vandalizat. Si ne intereseaza pe toti pentru ca ne afecteaza pe toti ce s-a intamplat in strada. Ne intereseaza pe toti de starea Bucurestiului in acest moment", a atras atentia Oprescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Sorin Oprescu bilant pagube protest, #protest Piatra Universitatii , #proteste