Protest anuntat la Iasi in ziua mitingului PSD. Dragnea: Sa nu creada Iohannis si slugile lui ca doar ei au dreptul sa urle sau sa tipe!

Marti, 07 Mai 2019, ora 17:10
10873 citiri
Protest anuntat la Iasi in ziua mitingului PSD. Dragnea: Sa nu creada Iohannis si slugile lui ca doar ei au dreptul sa urle sau sa tipe!
Foto: Facebook/ Reset

Un protest este anuntat la Iasi, pentru joi, 9 mai, in aceeasi zi in care are loc mitingul PSD. Tot joi are loc, la Sibiu, summit-ul UE.

Intitulat "Euro.PA, Nimicule!", protestul se va desfasura in Piata Unirii din Iasi, in intervalul 15:00 - 19:00, potrivit paginii de Facebook a evenimentului.

Organizatorii amintesc de momentul in care Liviu Dragnea a fost huiduit de cateva sute de oameni la Conferinta Judeteana PSD Iasi din 20 aprilie.

"Dupa fuga rusinoasa din 20 aprilie de la Iasi, Liviu Dragnea isi doreste foarte mult sa-si ia revansa in capitala istorica a Moldovei. Baia de multime la care a visat pentru a-si arata si consolida puterea nu a iesit cum si-a dorit, iar el si nu poate accepta ca Moldova se revolta.

Judetele Moldovei sunt cele mai sarace si subdezvoltate judete ale Romaniei. Este regiunea unde nu s-a construit nici un petic de autostrada care sa o lege de restul tarii. Mult-promisul spital regional nu exista nici macar pe hartie, scolile sunt focare de hepatita, iar copiii mor inecati in haznale.

Dupa actul ratat din 20 aprilie si umilinta aplicata de ieseni, PSD vine cu intariri si noi discursuri in ritm de fanfara. A hotarat sa confiste Ziua Europei, o zi in care romanii sarbatoresc adevaratele valori pe care se fondeaza aceasta: democratie, libertate de exprimare si stat de drept.

Vino sa ii spunem ca vremea lui a trecut. Ne aparam orasul si Moldova!", se arata pe reteaua sociala.

Evenimentul este organizat de comunitatile Reset, One Vision: Democracy, Coruptia Ucide, Dreptate, Integritate, Corectitudine si Iasul nu tace.

In context, amintim ca Liviu Dragnea a declarat, marti, ca mitingul de la Iasi se va organiza cu sau fara Dancila. Intrebat de ce se organizeaza mitingul la Iasi, in conditiile in care in aprilie a fost huiduit aici, liderul PSD a replicat "De ce nu Iasi?".

Intrebat cum vede faptul ca au fost anuntate contramanifestatii la acest miting, liderul PSD a replicat: "foarte bine".

"Inseamna ca s-ar putea sa apara contramanifestatii si sambata. Daca asa vor sa se joace in campanie, atunci asa o sa jucam in aceasta campanie. Adica sa nu creada Iohannis si slugile lui ca doar ei au dreptul sa urle sau sa tipe. Putem sa lasam si noi oamenii nostri nervosi sa faca o contramanifestatie. Nu ma astept sa inteleaga mesajul acesta nici el, nici mascaricii pe care ii are", a adaugat Dragnea.

Iata aici detalii - Dragnea spune ca mitingul de la Iasi se va organiza cu sau fara Dancila si evita intrebarile incomode despre relatia cu premierul

Referitor la afirmatiile presedintelui Camerei Deputatilor, comunitatea Reset scrie ca "Dragnea a trecut la amenintari" si nu intelege nimic din regulile democratiei.

"Dragnea nu renunta la mitingul din 9 mai de la Iasi. Mai mult, intrebat despre o posibila contra-manifestatie, trece la amenintari si ne face 'mascarici'.

'Daca vom fi perturbati la Iasi, atunci ne trimitem si noi oamenii nostri, foarte nervosi, la mitingul PNL de pe 11'.

Atat a putut sa inteleaga 'hotul statului de drept', #fura'rul (e of law), din huiduielile si apostrofarile din 20 aprilie si pune totul pe seama Opozitiei.

Dragnea nu intelege #nimic din regulile democratiei. Nu concepe ca niste cetateni pasnici, neinregimentati politic, satui de minciuni si ofense, refuza o guvernare pe persoana fizica", se arata in postarea de pe Facebook.

Pana acum, cateva sute de persoane au anuntat ca participa la protest, iar peste 1.500 s-au aratat interesate de eveniment.

Doua asociatii ii cer lui Dragnea sa renunte la miting

In acest context, asocitatiile "Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei" si "Impreuna pentru A8" ii cer presedintelui PSD, intr-o scrisoare deschisa, sa renunte la mitingul de la Iasi.

Organizatiile arata ca organizarea unei actiuni de partid de Ziua Europei aduce deservicii imaginii orasului.

"Actiunea ar aduce un mare deserviciu de imagine orasului Iasi si Moldovei, la nivel national si european. Iasul a fost declarat 'Capitala istorica', 'Capitala Regala' si, recent, a devenit 'Capitala tineretului din Romania'.

Pentru ca in ziua de 9 mai se sarbatoreste atat ziua Europei, cat si Ziua Independentei Romaniei, asociatiile noastre considera ca organizarea unei manifestatii politice de partid in acest context aduce prejudicii semnificative imaginii Iasului european, istoric si cultural", se arata in scrisoarea celor doua asociatii civice iesene, potrivit News.ro.

Vezi si Doua asociatii civice din Iasi sustin ca primarul Chirica nu trebuia sa autorizeze mitingul PSD din 9 mai

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#contramanifestatie PSD Iasi, #miting PSD Iasi 9 mai , #proteste