Protest in fata Parlamentului, sub sloganul "Ultimatum pentru Dragnea". Sunt anuntate manifestatii si in alte orase

Miercuri, 20 Iunie 2018, ora 07:42
10762 citiri
Protest in fata Parlamentului, sub sloganul "Ultimatum pentru Dragnea". Sunt anuntate manifestatii si in alte orase
Foto: Facebook/Iesiti In Strada Daca Va Pasa

Un protest este anuntat sa aiba loc miercuri, in fata Parlamentului, sub sloganul "Ultimatum pentru Dragnea", manifestatia fiind anuntata pe Facebook dupa ce in spatiul public au aparut informatii ca ar putea fi inceputa procedura de suspendare a presedintelui.

Tot miercuri, insa dupa ora 18:00, sunt programate proteste in mai multe orase, dupa ce Camera Deputatilor a adoptat proiectul de modificare a Codului de Procedura Penala.

"ULTIMATUM pentru DRAGNEA! PSD, luati aminte, daca incepeti procedura de supendare a presedintelui, nu o sa mai aveti unde sa va ascundeti de poporul roman! V-am auzit pe toti ca mergeti pana la capat, de data asta poporul spune #panalacapat. Noi avem ultimul cuvant! Pe 20 iunie, venim la CASA POPORULUI!", se arata in descrierea evenimentului de pe Facebook.

Protestul ar urma sa aiba loc in fata Parlamentului, de la ora 12:00.

Manifestatia a fost anuntata pe Facebook dupa ce in spatiul public au aparut informatii conform carora in 20 iunie ar urma sa se discute in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului despre suspendarea presedintelui Klaus Iohannis.

Citeste si

Sedinta de plen a fost convocata la solicitarea premierului Viorica Dancila, care va prezenta in fata parlamentarilor stadiul pregatirilor pentru preluarea de catre Romania a Presedintiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene in ianuarie 2019.

Tot miercuri liberalii au anuntat ca depun motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Dancila.

Proteste in toata tara

Tot miercuri, de la ora 18:00, ar urma sa aiba loc alte proteste in mai multe orase din tara.

Astfel, sunt anuntate proteste la Suceava (in fata prefecturii), la Iasi (Piata Unirii), la Galati (prefectura), la Sibiu (Piata Mare), la Baia Mare (prefectura), la Satu Mare (prefectura), la Brasov (prefectura), la Braila (prefectura), la Ploiesti (prefectura), la Alba Iulia (prefectura), Constanta (prefectura), Miercurea Ciuc (prefectura), Calarasi (prefectura), Focsani (Piata Unirii), Piatra Neamt (prefectura), Tulcea (Piata Civica), Craiova (prefectura), Pitesti (prefectura), Buzau (prefectura), Targu Jiu (prefectura), Oradea (prefectura), Botosani (prefectura), Bacau (prefectura), Vaslui, Targoviste (prefectura), Arad (prefectura) si Timisoara (Piata Victoriei).

Amintim ca mii de oameni au protestat, marti seara, la Cluj-Napoca, fata de modificarile la Codul de procedura penala adoptate de Parlament. Oamenii au scandat "Libertate", "Hotii", "Demisia", "Fara penali", "Jos Guvernul", "Anticipate" sau "PSD, ciuma rosie".

Proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de Procedura Penala a fost votat, luni seara, de plenul Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional. PNL si USR au anuntat ca vor ataca legea la Curtea Constitutionala.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#protest ultimatum Dragnea suspendare Iohannis , #proteste