Protest in Piata Universitatii: Jos dictatura! Magistrati, nu cedati! Tudor Chirila cheama romanii in strada (Galerie foto & Video)

Sambata, 30 Martie 2019, ora 20:17
16466 citiri
Protest in Piata Universitatii: Jos dictatura! Magistrati, nu cedati! Tudor Chirila cheama romanii in strada (Galerie foto & Video)
Foto: Ziare.com/Alex Nistor

Mai multe persoane au venit sambata in Piata Universitatii din Capitala, pentru a protesta fata de actuala guvernare si fata de masurile pe care le adopta, in special cele din domeniul justitiei. Protestatarii spun ca vor demisia Guvernului Dancila.

Numarul celor prezenti a fost de cateva sute si oamenii au strigat "Jos dictatura", "PSD ciuma rosie", "Demisia" sau "Fara penali", dar si mesaje pentru romanii care nu se afla in Piata, cum ar fi "Veniti cu noi, va fura si pe voi" sau "Statul la caldura naste dictatura".

A fost prezent si Tudor Chirila, care s-a aratat dezamagit ca nu sunt mai multi romani in strada si a spus ca el personal va iesi de fiecare data, pentru ca Romania pare ca a devenit "tara lui Erdogan" si e condusa de "o femeie mai incompetenta decat Elena Ceausescu".

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, principalele momente din Piata Universitatii:

20:17 - Muzicianul Tudor Chirila a dat o scurta declaratie, pentru Mediafax: "Imi pare rau ca s-a pierdut acel momentum de la Ordonanta 13. (...) Eu voi fi aici chiar daca vor fi 3 oameni. Sper sa nu ni se ia dreptul de a protesta. (...) Situatia nu se poate remedia decat pe termen lung, dar trebuie sa inceapa. O clasa politica curata este un prim pas. Nu avem chestia asta acum. Al doilea pas ar fi ca institutiile sa nu mai fie atat de politizate si numirile in diverse posturi din ministere sa nu se mai faca pe criterii politice.

Mai e de comentat ce se intampla cu Codruta Kovesi? Pare ca e tara lui Erdogan. (...) Mie imi pare rau ca oamenii nu se indigneaza mai mult. Probabil ca multa lume e fericita. Poate multa lume e fericita cu felul in care se traieste acum in Romania. Trebuie sa acceptam asta. Eu refuz sa cred ca oamenii pot fi fericiti cand vad ca sunt condusi de o femeie mai incompetenta decat Elena Ceausescu. S-a ajuns si aici. (...)

Avem o problema foarte mare. Coruptia devine mai putin importanta decat incompetenta acum. Aceasta tara nu mai e guvernata, tara noastra merge din inertie. Nu o sa vedem spitalele regionale prea curand, nu o sa vedem autostrazi", a mai spus Tudor Chirila.

20:10 - La protest se afla si regizorul Stere Gulea, care considera ca in tara noastra nu se poate vorbi despre statul de drept.

"Nu mai e democratie, stat de drept, in adevaratul sens al cuvantului. Acesta este riscul din Romania in momentul de fata, tocmai pentru ca totul este la bunul plac al unor oameni care, avand o majoritate parlamentara, schimba de la o zi la alta totul. Ca nici ei nu stiu ce schimba, e alta problema. E clar ca e intentie de a scapa de judecata, de dosare", a spus Stere Gulea, citat de Mediafax.

20:02 - Un protestatar a facut o intreaga poezie pentru Laura Codruta Kovesi.

19:53 - Ca de fiecare data, la protest sunt si parinti cu copii de toate varstele.

19:35 - Sunt si scandari de sustinere pentru magistrati si indreptate impotriva Adinei Florea.

"Justitie, nu coruptie", "Adina Florea, sluga PSD", dar si "Magistrati, nu cedati" si "Jandarmeria, apara hotia".

19:28 - La acest moment sunt in jur de 500 de oameni in Piata Universitatii.

19:24 - Nu lipsesc nici pancartele cu mesaje amuzante sau adresate direct presedintelui PSD Liviu Dragnea.

Foto: Ziare.com/Alex Nistor

19:19 - Numeroase mesaje de sustinere pentru Laura Codruta Kovesi pot fi citite pe pancartele protestatarilor.

Foto: Ziare.com/Alex Nistor

19:16 - Si Tudor Chirila participa, potrivit corespondentului Ziare.com.

Foto: Ziare.com/Alex Nistor

19:14 - La protest se afla si fostul ministru tehnocrat al Sanatatii Vlad Voiculescu. El a postat pe Facebook imagini:

18:58 - Un protestatar a venit de la Sibiu pentru a participa la lantul uman.

"Ma sperie ceea ce se poate intampla in Romania, ma sperie ca ai mei copii ar ajunge sa traiasca intr-o teroare in care am trait si eu, copil fiind, si nu cred ca imi doresc asta. Este clar ca e facatura (dosarul lui Kovesi, n.red.) . Orice om greseste, dar culmea e ca tocmai acum, cand urmeaza sa ajunga procuror european, s-a facut o sesizare de un inculpat si s-a luat in considerare.

Eu, daca maine ma duc la Sectia Speciala si depun o plangere impotriva lui Dragnea, sigur nu ma ia nimeni in seama. Sectia speciala a fost facuta ca sa intimideze. De doi ani nu vrem nimic altceva decat sa vina cineva la guvernare. PSD are oameni foarte competenti, care ar putea sa lucreze pentru Romania, dar a ajuns o gasca de mafioti sa lucreze doar pentru ei, sa schimbe legi ale justitie ca sa scape de puscarie", a spus Mihai, pentru Mediafax.

Foto: Ziare.com/Alex Nistor

18:51 - O protestatara venita din Galati spune ca vrea demisia Guvernului.

"Sunt nemultumita de guvernare, de politicieni. Ei fura, se imbogatesc si nu se ocupa de soarta romanului de rand. (...) Avem premier care nu stie sa citeasca de pe foaie, avem un ministru de Finante care ne jefuieste ca la drumul mare. (...) Vrem demisia Guvernului de urgenta, sa lase justitia sa-si faca treaba. (...) Dosarul lui Kovesi este politic", a spus si Violeta Cretu, din Galati.

18:47 - Un steag urias al Uniunii Europene a fost adus in Piata Universitatii.

Foto: Ziare.com/Alex Nistor

18:42 - "Dictatura e instaurata aproape total. Daca un procuror al Romaniei care va ajunge european, tu il anchetezi dupa datele de la un fugar, Ghita? Ce s-a intamplat lui Kovesi i se poate intampla oricui. (...) Nu se mai poate cu ordonantele. Nu se poate schimba nimic in bine cu actual Guvern", a declarat Mugurel, unul dintre protestatari, pentru Mediafax.

18:33 - La actiune sunt prezente dispozitive ale jandarmeriei si ale politiei rutiere. Potrivit unor surse avizate, au fost amplasate garduri de-a lungul bulevardului in contextul in care, la acest protest s-a anuntat si un lant uman, din Piata Universitatii, pana la Spitalul Marie Curie.

18:20 - Ca de obicei, oamenii au venit la protest cu cainii.

Foto: Ziare.com/Alex Nistor

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#protest Piata Universitatii PSD , #proteste