Mii de oameni au cerut in strada demisii si anticipate dupa decizia CCR in cazul Kovesi: CCR, sluga PSD! Codruta nu-i lasa! (Foto & Video)

Miercuri, 30 Mai 2018, ora 23:20
66248 citiri
Mii de oameni au cerut in strada demisii si anticipate dupa decizia CCR in cazul Kovesi: CCR, sluga PSD! Codruta nu-i lasa! (Foto & Video)
Foto: Ziare.com

Romanii au iesit din nou in strada dupa decizia CCR in cazul Kovesi, care a admis sesizarea Guvernului privind un conflict institutional cu Presedintia si i-a trasat lui Klaus Iohannis indicatia de a o revoca din functie pe sefa DNA.

In Bucuresti, peste 4.000 de persoane au venit in fata Guvernului ca sa-si arate dezacordul fata de situatia in care a ajuns Romania. De altfel, protestul a fost intitulat sugestiv "NU cedam! Aparam Democratia!".

Proteste similare au avut loc si in mai multe orase din tara: Cluj-Napoca, Sibiu, Timisoara, Constanta, Iasi, Brasov, Alba Iulia, Buzau, Craiova sau Satu Mare, dar si in diaspora, la Dublin.

"CCR, sluga PSD", "PSD, ciuma rosie", "Romania, trezeste-te", "Hotii", "Penalii" sau "Nu vrem sa fim o natie de hoti" s-a scandat in toata tara. De asemenea, oamenii au cerut alegeri anticipate. La protestele din marile orase au fost prezenti si cei de la USR care au strans semnaturi pentru initiativa "Fara penali in functii publice".

In Bucuresti, dupa lasarea intunericului, oamenii au rupt cordoanele de jandarmi, au blocat carosabilul si au vrut sa forteze intrarea in curtea Guvernului, insa fortele de ordine au intervenit si i-au impins inapoi, iscandu-se tensiuni intre protestatari si jandarmi.

Au curs cererile de demisii pentru Viorica Dancila, Calin Popescu Tariceanu, Liviu Dragnea, Valer Dorneanu si Tudorel Toader, dar si scandarile de sustinere pentru Laura Codruta Kovesi si DNA. Oamenii au plecat spre case dupa ore bune de protestat si au anuntat ca vor continua sa iasa zi de zi pana cand cei de la conducere vor intelege ca in Romania coruptia nu mai este tolerata.

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, desfasurarea evenimentelor din Piata Victoriei:

23:11 - Protestele incep sa se incheie in tara. In fata Guvernului au mai ramas cateva sute de persoane care inca mai scandeaza. In toata tara insa oamenii au anuntat ca vor continua protestele pana cand cei de la conducere vor intelege ca in Romania coruptia nu mai este tolerata.

23:00 - La Cluj se desfasoara Festivalul International de Film Transilvania in locul unde de obicei aveau loc protestele, insa asta nu i-a oprit pe oameni. "Filmele de la TIFF sunt bune, dar noi traim un film prost", a fost sloganul protestului.

22:55 - Seful Jandarmeriei Gheorghe Cucos este in Piata si a discutat cu protestatarii despre amenzi. Oamenii i-au explicat ca sunt abuzive, ei le contesta si au castigat pana acum in mai multe spete, acuzand ca "ordinul pe unitate" nu face decat sa consume banii statului si timpul justitiei. Reprezentantul Jandarmeriei a spus insa ca respecta legea.

22:47 - Cativa protestatari s-au dus miercuri si la sediul PSD Teleorman, unde au pus afise cu mesajul "Nu vrem la sefia DNA o sluga din gasca ta", informeaza News.ro.

22:37 - Protestatarii sunt hotarati sa ramana in strada si scandeaza "Nu plecam!".

22:31 - Jandarmii incearca din nou sa ii impinga pe protestatari in perimetrul din Piata Victoriei, dar se lovesc de scandarile puternice ale oamenilor "Jandarmeria, apara hotia".

22:22 - Piata striga mesaje de sustinere pentru sefa DNA: "Codruta nu-i lasa!", "DNA sa vina sa va ia!".

22:17 - Curg cererile de demisii in Piata Victoriei, scandarile vizandu-i pe Viorica Dancila, Calin Popescu Tariceanu, Liviu Dragnea, Valer Dorneanu si Tudorel Toader.

22:12 - Nemultumirile protestatarilor fata de CCR nu se rezuma doar la decizia de azi in cazul revocarii Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA. Oamenii discuta intre ei despre multele achitari date de instante in ultimul timp in baza deciziilor CCR.

22:03 - Se cere demisia Vioricai Dancila: "Analfabeta!", striga toata Piata Victoriei. "Rusine, rusine, sunteti o rusine!". In fata Guvernului sunt la aceasta ora 4.000 de oameni, informeaza Digi24.

21:56 - Bucurestiul e tot mai murdar de la un protest la altul. Printre picioarele manifestantilor trec din cand in cand sobolani. "Uite-l pe Dragnea", fac ei haz de necaz, criticand apoi administrarea Capitalei de catre Gabriela Firea, transmite corespondentul Ziare.com.

21:47 - "Ne-am saturat de cat ne-ati furat", "Demisia!", striga cei peste 3.000 de protestatari din fata Guvernului.

21:39 - In Capitala protestatarii sunt tot mai multi si mai vocali. Se huiduie, striga demisia, infractorii si scandeaza impotriva jandarmilor care incearca sa ii indeparteze de pe trotuarul si carosabilul din fata Guvernului.

21:33 - Creste numarul protestatarilor si in orasele din tara. Sunt in jur de 500 de oameni in strada la Timisoara si alte cateva sute la Sibiu, scrie Mediafax.

21:30 - In Piata Victoriei sunt tensiuni intre jandarmi si protestatari dupa ce oamenii au rupt cordoanele si au blocat traficul pe bulevardele din jur. In incercarea de a ii indeparta de pe carosabil, jandarmii au vrut sa parcheze o duba in fata Pietei, fiind aproape sa calce cativa oameni, inclusiv copii. "Jandarmeria, apara hotia!", striga oamenii si sunt si mai determinati sa forteze intrarea in curtea Guvernului.

21:27 - In fata Guvernului sunt peste 2.000 de protestatari. Oamenii au rupt cordonul de jandarmi si s-au asezat pe carosabil blocand soseaua din fata Palatului Victoria.

21:11 - In Piata Victoriei se canta imnul Romaniei.

21:08 - In jur de 1.500 de persoane striga in fata Guvernului "Infractorii" si "TuDorel demisia!".

21:03 - Piata Victoriei a aprins lanternele telefoanelor si striga "Jos Guvernul!", "Afara cu mafiotii!".

20:57 - La Iasi, orasul de unde provine ministrul Justitiei, Tudorel Toader, aproximativ 100 de oameni s-au adunat in Piata Unirii si cer alegeri anticipate.

Oamenii scandeaza "Tudorele, nimeni nu te mai vrea la Drept!", "PSD, ciuma rosie", "Nu se mai poate, vrem anticipate".

Iesenii au adus cu ei steaguri tricolore si ale Uniunii Europene.

20:53 - Aproximativ 60 persoane protesteaza si in fata Prefecturii Brasov.

Oamenii scandeaza "Justitie, nu coruptie!" si "CCR, sluga PSD".

"Se dau legi doar pentru infractori. E inadmisibil ca intr-un stat de drept Curtea Constitutionala sa oblige presedintele sa demita sefa DNA. Analfabetii au confiscat tara asta", a declarat o protestatara, pentru Mediafax.

20:40 - Cateva sute de oameni protesteaza in Piata Victoriei la Timisoara. Oamenii tin steagul Romaniei in maini, se folosesc de vuvuzele pentru a face zgomot si scandeaza "CCR, sluga PSD", "PSD, ciuma rosie", "Romania, trezeste-te", "Hotii" sau "Ce vrem noi e si pentru voi", informeaza Mediafax.

De asemenea, au desfasurat un afis de aproximativ doi metri pe care scrie "Punctul 8 de la Timisoara: fara comunisti, fara penali".

20:37 - In fata Piata Victoriei se striga "CCR, sluga PSD" si "Nu scapati!"

20:33 - Atmosfera se anima in fata Guvernului. Numarul protestatarilor a crescut la aproximativ 6-700 si au venit si cei cu tobele care bat ritmul scandarilor, acompaniati de vuvuzele.

Oamenii striga in cor "Demisia!", "Penalii", "In democratie hotii stau la puscarie" si "Nu ne mai furati".

20:30 - In Piata Dacia din Buzau s-au strans cateva zeci de persoane care transmit ca "nu sunt de acord cu mizeriile PSD-ului".

20:26 - In Piata Victoriei se huiduie si se fluiera. Principalele scandari din aceasta seara sunt "PSD, ciuma rosie", "Hotii" si "Rusine".

20:14 - De la Dublin mesajul este "anticipate!".

Foto: Rezist Dublin/Facebook

20:08 - Si la Constanta s-a iesit in strada. "CCR nu e mai presus de Constitutie", e mesajul constantenilor.

20:07 - "PSD, ciuma rosie", striga din nou protestatarii.

20:03 - In Piata Victoriei numarul celor care protesteaza creste cu fiecare mijloc de transport in comun care opreste in zona. Cifra manifestantilor a trecut de 500.

20:01 - Si la Cluj Napoca s-a iesit in strada. "Cand nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie" e mesajul clujenilor.

Foto: Ziare.com

19:55 - Din cand in cand oamenii stransi in fata Guvernului striga "Hotii" si "rusine"!.

19:49 - In jur de 400 de protestatari sunt acum in fata Guvernului si lor continua sa li se alature alti oameni.

Foto: Ziare.com

19:39 - In piata se afla si reprezentanti ai USR care strang semnaturi pentru "Fara penali in functii publice". Oamenii scandeaza "nu vrem sa fim condusi de hoti", "demisia", "rusine, rusine, rusine sa va fie"!

19:23 - Circa de 300 de persoane s-au strans in Piata Vicctoriei. Masinile care trec prin Piata Victoriei ii claxoneaza si ii saluta pe manifestanti

18:57 - Jandarmii, veniti in numar mare, au pus gardurile de delimitare in piata

18:30 - Circa 150 de oameni scandeaza "Hotii", "CCR, sluga PSD", "PSD, ciuma rosie", "Un partid de hoti si de mafioti"

18:00 - Cateva zeci de oameni s-au adunat in Piata Victoriei

Judecatorii Curtii Constitutionale au admis, miercuri, sesizarea Guvernului, dupa ce Klaus Iohannis a refuzat sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi, procuror sef al DNA.

Curtea Constitutionala a decis ca exista un conflict institutional intre Executiv si Presedintie si ca presedintele Iohannis urmeaza sa emita decretul de revocare a sefei DNA, Laura Codrutei Kovesi.

Citeste si Va scoate CCR Romania din UE? Miza reala a deciziei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#protest revocare Kovesi, #protest 30 mai, #protest decizie CCR cazul Kovesi , #proteste