Protest in Piata Victoriei: Tudorel, nu uita!/La Jilava vei pleca! (Video)

Miercuri, 23 August 2017, ora 22:58
17188 citiri
Protest in Piata Victoriei: Tudorel, nu uita!/La Jilava vei pleca! (Video)
Foto: captura video Facebook

Sute de persoane s-au mobilizat pe retelele de socializare si s-au adunat miercuri seara in Piata Victoriei pentru a protesta fata de modificarile la Legile Justitiei, pe care le-a anuntat de dimineata ministrul Tudorel Toader.

Protestatarii au adus cu ei steaguri, vuvuzele si tobe, dupa cum se poate observa in imaginile transmise in direct pe Facebook de diversi participanti la protestul din ziua #205.

Jandarmii au instalat garduri de protectie. Traficul rutier in Piata Victoriei a fost blocat vreo doua ore in fata Guvernului, dar si pe Bulevardul Iancu de Hunedoara.

"Sunt cateva sute de persoane care au ocupat partea carosabila, zona din fata guvernului. Jandarmii au cautat sa limiteze ocuparea partii carosabile si le-au recomandat sa ramana in mijlocul pietei, dar protestatarii au fortat cordonul de jandarmi. Nu au respectat masura pe care noi am vrut sa o luam pentru a nu bloca circulatia in zona respectiva. Nu au fost incidente, nu au fost violente", a declarat Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, pentru Agerpres.

Manifestantii au cantat imnul si striga deja celebrul "PSD - ciuma rosie!", dar au si alte scandari cum ar fi una la zi: "Tudorel, nu uita!/La Jilava vei pleca!".

Printre cei care si-au anuntat participarea la protestul de azi se numara si cativa politicieni si un fost ministru tehnocrat.

"Locul in care ar trebui sa fim cu totii in aceasta seara", scria mai devreme pe Facebook europarlamentarul PMP Siegfried Muresan, alaturi cu o poza in care apare in Piata Victoriei.

La proteste participa si deputatul USR Cristian Siedler, dar si fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu.

"O luam de la capat... Eu voi fi acolo", a fost mesajul lui Voiculescu.

Amintim ca, miercuri, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat proiectul de lege prin care vor fi modificate Legile Justitiei, anuntand o serie de schimbari importante pentru procurori si judecatori.

Una dintre modificari este aceea ca procurorii sefi vor fi numiti fara acordul presedintelui si vor avea mandate mai lungi.

Iata si o prima reactie negativa de la Parchetul General si reactia dura a presedintelui Klaus Iohannis

Citeste si opinia unui expert anticoruptie consultat de Ziare.com: Trecerea Inspectiei Judiciare la MJ este un lucru foarte periculos. Numirea procurorilor sefi de catre CSM, o pacaleala.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#protest Guvern justitie, #protest Piata Victoriei Bucuresti , #proteste