Gustul libertatii in Piata Victoriei: Celebrul pianist Davide Martello a cantat si pentru romani (Foto si Video)

Sambata, 08 Septembrie 2018, ora 21:30
9863 citiri
Gustul libertatii in Piata Victoriei: Celebrul pianist Davide Martello a cantat si pentru romani (Foto si Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Davide Martello, celebrul pianist care a cantat in mai multe zone de conflict ale lumii, si-a instalat pianul sambata seara in Piata Victoriei din Bucuresti, unde in urma cu o luna zeci de mii de romani au fost gazati de jandarmi.

Pianistul a devenit celebru dupa ce, in 2013, a cantat in timpul protestelor din Piata Taksim din Istanbul. Acesta a mai fost prezent si la Bataclan, la Euromaidanul din Kiev sau in Afghanistan.

Sambata seara, in jurul orei 19, el a fost intampinat cu aplauze de cateva zeci de protestatari #Rezist, cand a venit in piata tragand dupa el celebrul pian.

Davide a purtat un tricou pe care era sigla comunitatii #Rezist, iar pe pian a asezat simbolic o masca de gaze, in amintirea celor intamplate in urma cu aproape o luna.

UPDATE: In jurul orei 20:50 a inceput sa ploua si sa tune, insa recitalul nu s-a intrerupt. Pianistul a fost protejat de ploaie de cei din jurul lui si a continuat sa cante. La un moment dat s-a intrerupt si le-a vorbit celor prezenti despre coruptia care afecteaza viitorul copiilor nostri, dupa care a continuat iar sa cante.

Intrebat daca a vazut imaginile din 10 august, Davide a spus ca da si ca ele i-au amintit de ce s-a intamplat in Turcia, acesta fiind si motivul pentru care a acceptat invitatia de a veni la Bucuresti.

Concertul s-a incheiat in jurul orei 21:30, dupa ce Davide Martello a scandat impreuna cu cei prezenti "Romania, trezeste-te!".

O seara unica in Piata Victoriei

Printre melodiile interpretate s-au numarat celebrele piese "Imagine", "Yesterday" si "Let it be".

In spatele pianisului a fost afisat un banner cu mesajul "Noi luptam pentru justitie, ei lupta pentru coruptie".

Multi dintre cei prezenti au venit cu copiii.

Dupa primul sfert de ora, Davide a primit in dar drapelul Romaniei, pe care si l-a pus la gat.

Cei prezenti in piata s-au asezat pe asfalt, gest simbolic facut si a doua zi dupa mitingul din 10 august, cand miile de protestatari au vrut sa le transmita jandarmilor mesajul "Suntem pasnici". Tot simbolic, multi dintre cei prezenti in aceasta seara in piata au purtat masti de gaze, in amintirea evenimentelor din 10 august. Dupa mai bine de o ora, in piata erau sute de persoane.

"Sunt foarte bucuros sa fiu parte a unei miscari de solidaritate. Sper ca pot ajuta cu muzica mea si sper ca ea ii inspira si pe altii", a declarat celebrul pianist german cu origini italiene.

Si in aceasta seara au fost prezenti in Piata Victoriei zeci de jandarmi, care au imprejmuit zona centrala a Pietei Victoria cu garduri.

Dupa circa o ora, Davide a interpretat si celebra melodie din filmul american "Nasul", in care a fost prezentata povestea familiei mafiote Corleone.

Citeste mai multe despre: Gust de libertate, protest la o luna de la violentele jandarmilor: Participa si pianistul care a cantat in zone de conflict.

Evenimentul a fost organizat de Rezistenta, Initiativa Romania, Stafeta Steagului Uniunii Europene, Actiunea Civica Galati, Coruptia Ucide si Aradul Civic.

Foto: Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Davide Martellor pian Bucuresti , #proteste