Protestatarul cu steag s-a saturat: Este cazul sa-i dam afara pe uselisti!

Duminica, 02 Iunie 2013, ora 23:20
14364 citiri
Protestatarul cu steag s-a saturat: Este cazul sa-i dam afara pe uselisti!
Foto: Facebook/Cezar Avramuta

Simbol al protestelor din Piata Universitatii din iarna lui 2012, Cezar Avramuta isi manifesta dezamagirea fata modul in care USL isi respecta angajamentele. "Este cazul acum sa-i dam afara si pe astia, pe uselisti", anunta protestatarul, celebru pentru steagul pe care-l flutura in Piata.

Cezar Avramuta este cel mai cunoscut protestatar din Piata Universitatii. Calare pe statuile din fata Teatrului National, a fluturat un imens steag tricolor toata iarna lui 2012. Mai apoi a fost nelipsit la manifestatiile de protest fata de Traian Basescu din perioada in care acesta a fost suspendat. Impreuna cu tricolorul, Avramuta nu a ratat nici mitingurile de sustinere a candidatilor USL.

In februarie 2013, Cezar Avramuta a fost recompensat de PNL cu un "premiu special pentru apararea valorilor democratice". Distinctia i-a fost oferita de vicepresedintele PNL Varujan Vosganian, in timpul galei Tineretului National Liberal.

Barbosul cu steag, protestatar de cariera, premiat pe scena liberalilor

Insa acum Avramuta si-a schimbat atitudinea. "Stegarul dac", cum ii place protestatarului sa i se spuna, cere ca si USL sa fie inlaturat de la putere. Membru PNL de doi ani, el a anuntat recent ca s-a autosuspendat din partid.

"Este cazul acum sa-i dam afara si pe astia, pe uselisti. Nu si-au respectat angajamentul.

Cel mai tare ma nemultumeste nefinalizarea referendumului (de demitere a lui Traian Basescu - n.red.) si aici intreg USL-ul este vinovat, nu numai PSD-ul. Coabitarea cu Basescu este capodopera din gradina PSD, dar de nefinalizarea referendumului este vinovat intregul USL, inclusiv PNL-ul.

In plus, cei de la USL nu iau masuri economice serioase, populatia astepta altceva. Nu au o conceptie, nu au solutii", a declarat Avramuta pentru Ziare.com.

Protestatarul considera ca Victor Ponta i-a "tradat" pe oameni.

"Eu n-am asteptari de la Victor Ponta, dar populatia a fost tradata, cu siguranta. Ce asteptari sa am de la PSD, nu sunt decat fostul FSN, fosta nomenclatura, comunistii si securistii sunt inca acolo. Si in PNL sunt infiltrati, cel putin jumate sunt securisti", mai acuza "stegarul dac".

Exclusiv Lider al protestelor din Piata Universitatii: Jumatate dintre noi erau platiti de PSD

El isi doreste ca o alta forta politica sa se nasca, dar nu din "curtea lui Basescu", astfel incat sa "elimine" USL de la putere.

"Daca din societatea civila se naste cu adevarat o miscare, asta ar avea sanse ca sa elimine USL. Nu trebuie decat un lider un pic charismatic, care sa aiba un ideal, si tot poporul se uneste in spate.

Conditiile sunt propice. Numai din sondaje se vede foarte limpede ca astia (USL - n. red.) n-au popularitate serioasa, nu se bucura de incredere. Astia n-au mers decat pe un curent antiBasescu, atata tot. Nu sunt seriosi cu adevarat", subliniaza fostul sustinator al USL.

Intrebat daca intentioneaza sa-si reia protestele cu steagul, pentru a incuraja aparitia unei noi miscari politice, Avramuta anunta ca s-a lasat pagubas.

"Nu, nu, eu mi-am incheiat, gata... Am avut protestul asta de 40 de zile de greva foamei care nu a sensibilizat pe nimeni, mai mult ce pot sa fac? Am incercat, am facut si eu ce am putut, am vazut ca nu se simte nimica...", s-a destainuit "stegarul dac".

Cezar Avramuta s-a retras la tara, departe de tumultul politicii de la Bucuresti, "mai sus de Curtea de Arges, aproape de Vidraru", unde spune ca "mediteaza". "Sunt filosof, in mijlocul naturii", si-a definit celebrul protestatar noua ocupatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#protestatar steag USL, #stegar dac USL, #Cezar Avramuta USL , #proteste