Proteste la Pungesti: Autocar cu jurnalisti, lovit cu oua si pietre de protestatari

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 15:56
2371 citiri
Proteste la Pungesti: Autocar cu jurnalisti, lovit cu oua si pietre de protestatari
Foto: The Guardian

Autocarul in care se aflau jurnalistii care au vizitat perimetrul detinut de compania Chevron la Pungesti a fost lovit cu oua si pietre de catre localnicii care protesteaza fata de explorarea si exploatarea gezelor de sist, incidentul avand loc la intrarea in localitatea Silistea.

Manifestantii care au protestat in fata amplasamentului Chevron s-au retras, marti dupa-amiaza, la intrarea in localitatea Silistea, unde au asteptat autocarul care ii transporta la Vaslui sau la Iasi pe jurnalistii care au vizitat santierul amenajat la Pungesti de catre compania petroliera.

In momentul in care autocarul a ajuns in dreptul manifestantilor, acestia au aruncat cu pietre si oua in mijlocul de transport, pe care au incercat sa il blocheze.

Incidentele au avut loc in prezenta politistilor si a jandarmilor care ii supravegheau pe protestatari la intrarea in localitatea Silistea, pe drumul judetean Garceni-Vaslui, si care au reusit sa ii indeparteze pe acestia de pe sosea. In urma incidentelor nu a fost ranita nicio persoana.

Dupa plecarea autocarului cu jurnalisti, manifestantii au ramas la fata locului, continuand protestele.

Proteste reluate la Pungesti: Victor Ponta nu uita, tara asta nu-i a ta!

Peste 50 de localnici s-au adunat, marti la pranz, in fata perimetrului detinut de compania petroliera Chevron la Silistea-Pungesti, in zona fiind mobilizati si zeci de jandarmi.

Manifestantii aveau bannere cu mesaje prin care cereau intreruperea operatiunilor companiei Chevron. Protestatarii, aflati langa gardurile care delimiteaza perimetrul detinut de Chevron, huiduiau si scandau lozinci precum "Apa, aer si natura, nu fractura, nu cianura", "Romania este tara noastra, Chevron niciodata nu o s-o otraveasca".

De asemenea, manifestantii le-au strigat reprezentantilor companiei Chevron, in timp ce acestia le prezentau jurnalistilor amplasamentul pe care se desfasoara lucrarile, sa inlature steagul Romaniei de pe sonda de explorare a gazelor de sist care urmeaza sa fie amplasata la Pungesti.

In paralel, are loc o actiune intitulata "Ziua portilor deschise", organizata de Chevron exclusiv pentru jurnalisti, carora li s-a permis accesul pe santierul unde va fi amplasata sonda de explorare a gazelor de sist.

Si sambata, peste o suta de persoane, majoritatea localnici, au protestat la Pungesti fata de explorarea si exploatarea gazelor de sist, oamenii marsaluind pe o distanta de cativa kilometri pe drumul judetean care tranziteaza comuna, pana in apropierea perimetrului detinut de compania Chevron.

Duminica, proteste fata de explorarea si exploatarea gazelor de sist au avut loc si in Bucuresti, Vaslui, Arad, Cluj-Napoca si Timisoara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#proteste Pungesti, #jurnalisti atacati oua Pungesti, #proteste gaze sist Pungesti , #proteste