Proteste anti-Basescu si anti-SUA la Universitate - Decizia CCR a scos sute de oameni in strada (Video)

Miercuri, 22 August 2012, ora 00:02
24000 citiri
Proteste anti-Basescu si anti-SUA la Universitate - Decizia CCR a scos sute de oameni in strada (Video)
Foto: Digi24 Tv

Sute de oameni s-au strans, marti seara, in Piata Universitatii din Capitala. Protestatarii au strigat mesaje impotriva deciziei CCR de invalidare a referendumului si i-au cerut lui Traian Basescu sa demisioneze.

Totodata, mai multi oameni au venit cu pancarte cu mesaje anti-SUA, considerand ca Basescu a fost reinstalat din dorinta americanilor.

"Rusine dle Obama, rusine dle Gittenstein! Romania nu este Afganistan, Romania nu este Irak, Romania nu este Serbia. Intelegerea pe care o aveti dvs. cu Traian Basescu nu este intelegere cu noi. Unde e frauda, dle Gordon?", a spus, la Antena 3, o protestatara, care a mentionat totodata ca e dezamagita de USL ca a acceptat pragul pentru referendum si ca permite procurorilor sa-i ancheteze pe oameni.

Un tanar afisa de asemenea o pancarta pe care scria "Mr. Gittenstein, we don't want to live in the animal farm".

Spiritele s-au incins si, in jurul orei 21:00, oamenii au rupt gardurile de protectie si au intrat pe partea carosabila, blocand traficul.

Jandarmii nu au intervenit, formand doar un cordon pentru a fi pregatiti in cazul in care oamenii recurg la violente. Traficul a fost deviat si abia spre miezul noptii a fost reluat si in zona Pietei, cand protestatarii au inceput sa plece spre casele lor. Cu toate astea, zeci de oameni au continuat sa protesteze si dupa miezul noptii.

Printre protestatarii de la Universitate s-a aflat si realizatorul TV Mircea Badea. Totodata, la fata locului a aparut si o ambulanta, dupa ce unei femei care participa la protest i s-a facut rau, potrivit Romania Tv.

La inceputul lunii august, pe Facebook, a fost fondat grupul "Hai in Piata Universitatii".

"Suntem 7,5 milioane, dar votul nostru nu conteaza. Haideti in Piata Universitatii, sa aratam Curtii ca trebuie sa ne respecte! Nu ne lasam pana nu castigam!", este mesajul principal al paginii.

La Guvern se cere demisia lui Ponta

Piata Universitatii nu a fost, insa, singurul loc in care oamenii s-au strans in urma deciziei CCR. In Piata Victoriei, in fata cladirii Guvernului, zeci de voci au strigat sloganuri impotriva liderilor USL Crin Antonescu si Victor Ponta.

Potrivit Realitatea Tv, cei de la Guvern sustin ca au venit sa sarbatoreasca victoria la referendum a lui Traian Basescu si striga cat ii tin puterile "USL, nu uita, asta nu e tara ta!".

Totodata, oamenii cer si demisiile liderilor USL, amintindu-i premierului Ponta, mai ales, ca nu are ce cauta in fruntea unui Guvern cat timp este un plagiator.

Proteste si in Cluj

Si in Cluj s-au strans mai multi marti oameni pentru a-si manifesta dezaprobarea fata de decizia CCR ce il aduce pe Traian Basescu inapoi la Cotroceni.

"Jos tiranul!", "Dictatorii" si "Basescu-n puscarie" sunt doar cateva dintre textele pe care le-au afisat in aceasta seara manifestantii pro USL in Piata Unirii din centrul Clujului, informeaza Adevarul.

CCR a decis, marti, ca referendumul de demitere a lui Traian Basescu este valid din punct de vedere al organizarii, dar ca nu s-a indeplinit conditia de cvorum. In aceste conditii, presedintele suspendat Traian Basescu revine la Cotroceni.

CCR precizeza, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca judecatorii au constatat ca referendumul este valid din punct de vedere al organizarii, dar ca nu s-a indeplinit conditia de cvorum.

In aceste conditii, Traian Basescu se va intoarce la conducerea tarii. USL ar putea totusi sa ingreuneze reinstalarea lui Basescu la Cotroceni, daca Parlamentul - aflat in vacanta in prezent - ar amana sa se reuneasca in sesiune extraordinara pentru a lua act de decizia Curtii, formalitate necesara pentru ca presedintele sa scape de suspendare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#proteste pro Basescu Victoriei, #proteste anti Basescu Universitate , #proteste