Proteste si la Casele de Asigurari de Sanatate

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 13:05
1524 citiri

Angajatii Caselor de Sanatate si ai Agentiilor pentru Ocuparea Fortei de Munca din tara au oprit si ei lucrul, joi, pentru a protesta fata de reducerile salariale, in timp ce angajatii de la Finante continua actiunile declansate miercuri, ca urmare a faptului ca nu si-au primit stimulentele.

Protestul de la Finante blocheaza toata tara - urmareste minut cu minut

Sindicalistii din educatie nu exclud, la randul lor, declansarea unui protest spontant al angajatilor din invatamant, in conditiile in care joi, in Capitala, la sediul Ministerului de resort, are loc sedinta comisiei de dialog social.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, joi, ca va purta discutii cu protestatarii de la Finante si ca, in urma acestora, va lua "masurile cele mai bune" iar "stimulentele sa se acorde pe criterii de eficienta". O noua runda de negocieri va avea loc la ora 12.30.

Ialomitianu: Stimulentele trebuie sa se acorde pe criterii de eficienta (Video)

Discutii cu protestatarii urmeaza sa poarte si ministrul Muncii, Ioan Botis.

"O sa discutam cu intregul personal si luam masurile cele mai bune. Vreau sa asigur un sistem de salarizare echitabil. O sa-i convingem pe oameni ca facem lucrurile sa mearga bine, adica sa fie salarizati in conditii de normalitate. Sistemul de salarizare trebuie sa fie echitabil, iar stimulentele sa se acorde pe criterii de eficienta", a spus Ialomitianu.

Boc: Stimulente se dau pentru depasirea sarcinilor de serviciu

La randul sau, premierul Emil Boc le-a spus ministrilor, in sedinta de guvern de miercuri, ca stimulentele salariale pentru bugetari se acorda doar pentru performanta, atunci cand angajatii si-au depasit sarcinile de serviciu, nu in mod automat, asa cum cer angajatii ministerului de Finante.

D.R.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#proteste ministerul Finante, #proteste case pensii , #proteste