Protestul alb al PDL, in imagini

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 12:17
8772 citiri
Protestul alb al PDL, in imagini
Foto: Ziare.com

Peste 3.000 de oameni au participat, joi, la mitingul din Piata Revolutiei, pentru a-l sustine pe Traian Basescu si pentru a protesta fata de mutarile pe care le-a facut USL-ul, de cand e la putere, pe scena politica.

Au participat oameni de toate varstele, imbracati in alb, asa cum a propus Mihai Razvan Ungureanu: "Imbracati-va in alb, culoare apolitica si simbolica in aceste momente de murdarie!".

Inainte de inceperea marsului, in piata din fata Ateneului a rasunat imnul Golanului, acompaniat de mesajele care au rulat ecranul de pe scena: "Statul e in pericol", "Salvati statul de drept", "Suspendarea presedintelui, un abuz", "Salvati Arhivele Nationale".

La ora 18:00, pe scena a urcat amfitrionul evenimentului, Traian Ungureanu. Imbracat intr-o camasa corai, TRU a facut totusi nota discordanta cu multimea-n alb.

Dupa ce Traian Ungureanu le-a transmis participantilor ca "viitorul presedinte se afla printre noi", referindu-se la Mihai Razvan Ungureanu, la microfon a urmat Vasile Blaga.

Liderul PDL a precizat ca "aici au murit tineri acum 22 de ani. Nu-i putem uita" si, in uralele celor prezenti, a asigurat ca "nu am renuntat, nu am cedat, suntem gata sa ne luptam cu regimul Ponta".

Cand televiziunile de stiri au relatat ca presedintele Traian Basescu ar veni in Piata, manifestantii i-au scandat, la unison, numele.

Au urmat, lozinci precum "Chiulangiul din Senat e numarul 2 in stat!", "Salvati TVR!", "Salvati ICR!", "Jos Ponta", "Jos Antonescu".

La microfon a urmat Cristian Preda. Vicepresedintele USL a urcat pe scena insotit de Teodor Paleologu, care a purtat papion si o insigna cu ghilimele, simbolul protestului paralel de la Piata Victoriei.

"Ai vreun Dumnezeu, Dan Voiculescu?", a intrebat, retoric, Cristian Preda, ulterior adresandu-le aceeasi intrebare lui Victor Ponta si Crin Antonescu.

A fost un prilej pentru ca manifestatii sa sanctioneze din nou suspiciunea de plagiat care planeaza asupra lui Victor Ponta, iar in Piata s-a strigat "Ponta, Platon si Aristotel ti-au trimis un biletel: ce-ar fi sa ne lasi nitel?".

A urmat discursul Monicai Macovei, care a acuzat ca "motivul suspendarii e acelasi ca in 2007, vor sa scape de inchisoare. Nu vor sa ajunga ca Adrian Nastase, asta ii ingrozeste".

"Ponta, nu uita, te asteapta Rahova!", au scandat manifestantii, iar la tribuna a urcat Mihail Neamtu, inarmat cu un steag si doua funii de usturoi.

Mihai Razvan Ungureanu a fost indelung aplaudat de manifestanti. Respectand dress-code-ul pe care l-a propus, MRU a inceput prin a-i trasmite un mesaj noului sef de la Senat: "Domnule Antonescu, am o veste pentru dumnevoastra, de acum trebuie sa veniti la munca".

"Veti merge acasa. Spuneti-le tuturor, rudelor, prietenilor, ca acesta tara se misca, nu mai vrea sa taca. Vocea noastra in protest trebuie sa se auda. Mergeti acasa si scrieti-le parlamentarilor, inecati-i in scrisori, puneti-i sa-si dea seama ce inseamna sa fie parlamentari. Maine, cand vor vota impotriva acestei tari, le vom spune: Luati-va totul si plecati din aceasta tara!", a transmis MRU.

Dupa discursul lui MRU, liderii PDL au coborat de pe scena amenajata in Piata Revolutiei si i-au anuntat pe oameni ca manifestatia s-a incheiat.

O parte dintre protestatari s-a indreptat spre Piata Universitatii, unde se desfasurau alte doua proteste paralele: pe trepte la TNB scandau opozantii lui Traian Basescu, iar la Fantana, manifestantii strigau lozinci anti-USL.

Protestele de la Universitate au avut insa toate ingredientele: imbranceli intre cele doua tabere, un pro-uselist si-a dat pantalonii jos si le-a aratat posteriorul manifestantilor PDL, iar un participant de la TNB a agitat, in multime, un sobolan mort.

Mai pasnic, "Protestul Ghilimelelor" din fata Guvernului a adunat cateva sute de participanti si joi seara.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Protest antiusl Piata Revolutiei, #mars PDL Ungureanu Blaga, #protest PDL Basescu Bucuresti , #proteste