Protestul de la Guvern s-a incheiat fara incidente - urmeaza altul pe 19 mai

Joi, 13 Mai 2010, ora 17:17
1399 citiri
Protestul de la Guvern s-a incheiat fara incidente - urmeaza altul pe 19 mai

Reprezentantii sindicatelor care au protestat joi in fata Guvernului au anuntat ca vor strange semnaturi pentru declansarea grevei generale din 31 mai si ca sunt dispusi sa intrerupa lucrul pe termen nelimitat chiar daca nu vor primi bani pentru zilele lucrate.

Protestul de joi, din Piata Victoriei, s-a incheiat fara incidente, desi unii sindicalisti aveau la ei oua destinate lui Boc in cazul in care acesta ar fi coborat in piata.

Aproape 300 de reprezentanti ai Cartel Alfa, BNS, CNSLR Fratia, Meridian si CSDR s-au strans, joi dimineata, in fata Guvernului, pentru a cere demisia ministrilor responsabili de reducerea salariilor cu 25% si diminuarea pensiilor si ameninta cu declansarea grevei generale incepand din 25 mai.

Functionarii publici, profesorii, angajatii din sanatate si din sectoarele energetice care s-au adunat in Piata Victoriei cer impozitarea diferentiata a salariilor si nu reducerea uniforma a lor cu 25%, precum si mentinerea salariului minim in sectorul bugetar la 705 lei, sustinand ca nu sunt de acord cu reducerea venitului minim la 600 de lei.

Sindicalistii au scandat "Jos guvernul", "Hotii, hotii" si ii invita pe ministrii cabinetului Boc "sa paraseasca sediul Guvernului si sa intre in formol, la Muzeul Antipa".

Un nou miting, pe 19 mai

Totodata, sindicalistii ii invita pe reprezentantii executivului sa vina miercuri, 19 mai, in fata lor, "daca au curaj".

Si angajatii din sistemul sanitar au anuntat ca vor participa la mitingul organizat in Capitala pe 19 mai, iar apoi vor anunta propriul calendar de proteste, ei urmand sa iasa in strada din cauza micsorarii salariilor, a declarat, prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Adrian Birea.

"Saptamana viitoare vom face programul de proteste, dupa 19 mai, cand membrii Sanitas vor participa la mitingul deja anuntat. Incepand de saptamana viitoare sigur se va iesi in strada, nu doar pentru micsorarea salariilor, dar si pentru faptul ca din luna iulie se va termina bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate", a explicat Adrian Birea.

Dupa discutiile de la Cotroceni, care au avut loc duminica, presedintele Sanitas, Marian Petcu, a afirmat ca primii disponibilihzati care ar putea sa apara in sistemul bugetar sunt angajatii TESA din sistemul sanitar, pentru a evita reducerea cu 25% a veniturilor doctorilor si asistentelor medicale.

Petcu a explicat ca in sistemul sanitar si in domeniul asistentei sociale lucreaza aproape 330.000 de persoane, dintre care 80.000 sunt personal TESA (angajati din sectoarele tehnic, economic si administrativ).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#proteste sindicalisti Guvern , #proteste