Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Protestul mamelor, miercuri, la Palatul Victoria

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 07:26
2113 citiri
Protestul mamelor, miercuri, la Palatul Victoria
Foto: Arhiva

Peste o suta de mame vor veni, miercuri, cu copiii sau cu carucioarele goale, in Piata Victoriei, pentru a cere Guvernului sa renunte la decizia de reducere a perioadei de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului.

Presedintele Asociatiei "Mame pentru Mame", Ana Maita, a declarat, marti, ca pichetul din fata sediului Guvernului va incepe la ora 11.00, la protest fiind asteptate sa participe aproximativ 100-150 de persoane, informeaza Mediafax.

Mamele sunt nemultumite ca Guvernul a decis sa reduca perioada de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, dar si de faptul ca mentine limita maxima de 3.400 de lei pe luna si dupa 1 ianuarie 2011.

Ana Mihaita a precizat ca Ordonanta de Urgenta adoptata luni de Guvern reprezinta o lovitura pentru viitoarele mame, inclusiv pentru femeile care au ramas insarcinate la sfarsitul lunii noiembrie. Aceasta spune ca dupa 1 ianuarie 2011 limita maxima a indemnizatiei ar fi trebui sa revina la 4.000 de lei pe luna.

Presedintele Asociatiei "M.A.M.E.", Maria Culescu, a declarat, pentru Mediafax, ca la protestul de miercuri o parte din femei va veni cu copiii, daca vremea se mentine buna, iar cele care nu-si vor aduce copiii vor veni fie cu o poza a acestora, fie cu carucioarele goale.

Pichetul mamelor ar urma sa se incheie la ora 13.00, potrivit autorizatiei date de municipalitate.

Indemnizatia pentru mame se va da timp de un an, incepand cu 2011

Liderii coalitiei de guvernare au decis, luni, sa adopte o solutie de compromis. Astfel, mamele care iau in prezent indemnizatie o vor lua in continuare ca si pana acum, timp de doi ani, iar incepand din 2011, indemnizatia va fi acordata doar timp de un an.

"Pentru cei care au indemnizatie in derulare se aplica urmatoarele reguli: durata indemnizatiei ramane de doi ani, iar valoarea ramane aceeasi: minim 600 de lei - maxim 3.400 de lei. Niciun beneficiar actual al indemnizatiei pana la doi ani nu va fi afectat. In prezent se afla in plata 198.000 indemnizatii de crestere a copilului.

Pentru viitor, pentru cei care vor intra sub incidenta indemnizatiei incepand cu 2011, situatia va fi urmatoarea: va fi acordata pe durata de un an, valoarea aceeasi, 600 minim - 3.400 maxim, iar prima de reintoarcere de 500 de lei. Exista si varianta concediului fara plata pe parcursul celui de-al doilea an, cu mentiunea ca oricand parintele se intoarce la munca pana la epuizarea celor 24 de luni primeste prima de 500 de lei", a declarat premierul Emil Boc.

Seful Executivului a mai precizat ca incepand din 2011 se vor construi mai multe crese, iar unele spitale dezafectate ar putea sa fie transformate in crese.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#protest mame miercuri Victoria, #protest mame copii Guvern , #proteste