Ponta si Piedone au demisionat, protestele au continuat - Aproape 100.000 de romani, in strada (Galerie foto & Video)

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 00:15
39985 citiri
Ponta si Piedone au demisionat, protestele au continuat - Aproape 100.000 de romani, in strada (Galerie foto & Video)
Foto: Ziare.com

Romanii au iesit si miercuri seara in strada, dupa ce marti circa 25.000 de persoane au protestat timp de mai bine de 7 ore in Bucuresti, iar alte cateva mii in alte orase ale tarii, cerand demisia primarului Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, dar si a Guvernului, in urma tragediei de la clubul Colectiv.

Televiziunile au anuntat ca miercuri numai in Capitala au iesit aproape 35.000 de oameni in strada, mai mult decat marti, iar in restul tarii inca 65.000 de protestatari, in orase ca Timisoara, Cluj-Napoca, Craiova, Pitesti, Galati, Constanta, Iasi, Buzau si nu numai. In total, 100.000 de oameni au iesit miercuri seara in strada.

Desi Ponta si Piedone au demisionat, se anunta noi proteste in Bucuresti

Incendiu in Colectiv: Miting de protest impresionant in Bucuresti si in tara: "Sa va fie frica, poporul se ridica!"

Ponta demisioneaza, Dusa interimar. Oprea: Nu voi mai face parte din niciun Guvern

Ponta si Piedone au demisionat miercuri, insa romanii sunt in continuare nemultumiti. In timpul protestelor, ei au scandat si au afisat mesaje anticoruptie si au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor incendiului de la Colectiv. Totodata, oamenii spun ca au iesit in strada pentru a cere mai mult decat demisii de la politicieni.

Sunt anuntate proteste si pentru joi, incepand cu orele 18:00 sau 19:00, tot la Piata Universitatii.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT desfasurarea protestelor din Bucuresti si din tara

00:14 - Circulatia urmeaza sa se reia prin Piata Universitatii in toate directiile.

00:10 - Protestul din Piata Universitatii a luat sfarsit, dupa aproximativ sase ore, timp in care s-au adunat peste 30.000 de oameni pentru a protesta fata de coruptie si intreaga clasa politica.

23:58 - Cateva sute dintre manifestanti au pornit spre clubul Colectiv, pentru a isi incheia seara aducand un omagiu victimelor incendiului.

23:52 - Protestatarii din Piata Universitatii au eliberat rondul, la cererea jandarmilor, pentru a pemite reluarea circulatiei auto pe bulevardele Elisabeta, Carol si I.C. Bratianu, informeaza Mediafax. Oamenii au eliberat rondul, imediat ce jandarmii le-au solicitat acest lucru.

Ulterior, s-a reluat circulatia inspre si dinspre Piata Unirii, pe bulevardul I.C. Bratianu, precum si pe bulevardele Elisabeta si Carol. In Piata Universitatii se afla in continuare aproximativ 3.000 de oameni.

23:46 - Un incident neobisnuit a avut loc miercuri seara la Timisoara, unde spectatorii de la Opera, iesiti in pauza spectacolului in balconul cladirii, au fost loviti de oua aruncate de protestatarii stransi in Piata Victoriei, anunta Reporter NTV.

Protestatarii, aproximativ 4.000, au strigat lozinci ca "32 de ingeri ne-au dat noua aripi", "Hei, ce faci, Dottore?", "Nu doar demisii vrem, ci si schimbare", "Demonstram, ne implicam, perseveram".

23:41 - "We're not numbers/We're free/We're so alive/'cause the day we give in/Is the day we die" (Nu suntem numere/Suntem liberi/Suntem atat de vii/pentru ca ziua in care cedam/Este ziua in care murim) - acesta era mesajul ce putea fi citit miercuri pe o pancarta a unui protestatar, la Palatul Parlamentului, versurile fiind dintr-una dintre piesele trupei Goodbye to Gravity, cea care canta in seara de vineri, cand a izbucnit incendiul in clubul Colectiv.

Ziare.com

23:31 - Conform Digi24, cei 2.000-3.000 de protestatari care se mai afla la Piata Universitatii se indreapta in grupuri catre metrou.

23:31 - Protestul de miercuri a fost unul lipsit de evenimente. Totusi, o drona care survola piata a cazut peste multime. Un tanar a fost ranit, arata B1 TV, fiind nevoie de interventia medicilor. In acest moment, victima e in afara oricarui pericol.

Ziare.com

23:29 - Peste 300 de oameni protesteaza miercuri seara in Piata Unirii din Focsani fata de autoritatile locale, in special Marian Oprisan. "Mariane, nu uita, esti pe lista DNA!", "Asasinii!", scandau protestatarii, potrivit B1 TV.

23:20 - Si la Chisinau au loc proteste, anunta posturile de televiziune.

23:19 - In Piata Universitatii mai sunt aproximativ 5.000 de persoane, arata Realitatea TV.

Facebook/Romania Renaste! De data mergem pana la capat!/Alex Fotis

23:14 - Programul Metrorex a fost prelungit cu doua ore, respectiv pana la ora 1.00.

23:09 - Proteste sunt anuntate si pentru joi, incepand cu orele 18:00 sau 19:00, tot la Piata Universitatii.

Ziare.com

"Haideti sa venim maine in numar cat mai mare pentru a ne apara drepturile si sa le aratam ca Romania nu mai doarme, nu o sa ne mai lasam manipulati indiferent de promisiunile lor. Nu ne vom opri din protestat pana cand nu vom vedea fapte concrete! Avem nevoie de oameni de incredere, de oameni intransigenti care isi fac treaba cat de bine pot si apara interesele poporului. Sa le aratam ca nu iesim in strada doar pentru a schimba acest guvern sau aceasta clasa politica, ci ca ne vom opri din a protesta doar atunci cand va veni cineva caruia chiar ii pasa!

Va rog pe toti cei care puteti si aveti posibilitatea sau ingaduinta sa veniti maine cu bannere, pancarte cat mai creative (Doar suntem un popor cu o imaginatie impresionanta), steaguri sau orice altceva de genul acesta. Am incredere ca o sa fie o manifestare impresionanta si foarte convingatoare!", se arata pe una dintre paginile de Facebook unde sunt mobilizati bucurestenii.

Si Romania renaste! De data asta mergem pana la capat! cheama bucurestenii joi in Piata Universitatii, la fel ca si alte pagini de Facebook, cum ar fi Coruptia ucide! Jos actuala clasa politica! sau Tacerea Ucide.

23:02 - Si la Tulcea oamenii au protestat pe strazi. Chiar daca in anumite zone s-a blocat circulatia autoturismelor pe un sens de circulatie, soferii i-au asteptat pe protestatari si i-au incurajat cu claxoane, relateaza Agerpres.

23:01 - Protestatarii au ingenuncheat, pastrand un moment de reculegere, dupa care au spus "Tatal nostru".

22:59 - Aproape 1.000 de oradeni, majoritatea tineri, au iesit pe strada miercuri seara, in semn de solidaritate cu victimele incendiului de la "Colectiv" si pentru a protesta fata de guvernanti, arata Agerpres. La Oradea s-a scandat "Iesiti din casa, daca va pasa", "Jos coruptia!", "Cinste lor, cinste salvatorilor!", "Am sta in casa, dar mortii nu ne lasa" si "Vrem spitale, nu catedrale!".

22:53 - Cateva sute de persoane, in majoritate tineri, au protestat pasnic miercuri seara in Petrosani si Deva, ei acuzand, prin pancartele pe care le-au expus, coruptia, precum si clasa politica in ansamblu, informeaza Agerpres.

La Deva, cativa participanti purtau in maini diverse pancarte pe care se puteau citi mesaje ca: "Sunteti toti la fel, niste clone! Ponta, Oprea, Base, Blaga, Piedone", "Politicieni - toti sunteti vinovati de masacrarea Romaniei" sau "Coruptia ucide".

22:50 - Exista momente cand multimea nu scandeaza nimic, pur si simplu agitand steaguri sau bannere.

Ziare.com

22.41 - Numarul protestatarilor iesiti in strada la Craiova este de 2.000, se arata pe Craiova iese in strada!!

Facebook/Craiova iese in strada!!/Marian Razvan

22:36 - In mai multe orase ale tarii s-a scandat "Cine nu sare nu vrea schimbare".

CINE NU SARE, NU VREA SCHIMBARE!

Posted by Nicolae Silviu Drimboi on 4 Noiembrie 2015

22:31 - Manifestantii striga "Daniel, Daniel, du-te dupa Viorel!" si poarta bannere ce fac referire la patriarh.

Facebook/Andreea Anghel

22:28 - Mai multi protestatari au fost la Parlament, dupa care s-au alaturat din nou multimii din Piata Universitatii.

"Nu ma cumperi cu doua demisii" si "Nu ne puteti manipula", apare scris pe doua dintre bannerele din multime, informeaza Mediafax.

22:12 - Aproximativ 500 de persoane au iesit, miercuri seara, in centrul municipiului Targoviste, in Piata Tricolorului, scandand "Uniti salvam toata Romania!", "Colectiv", "Iesiti din casa daca va pasa!", informeaza Agerpres.

21:58 - Potrivit Realitatea TV, in marile orase din tara protestatarii cer demisia primarilor si prefectilor.

21:51 - Protestele nu au ocolit nici Lugojul, unde oamenii s-au adunat miercuri, la ora 19:00, pe platoul Casei de Cultura a Sindicatelor, unde au aprins mai multe lumanari, formand o cruce in memoria victimelor incendiului din Clubul Colectiv.

Dupa cateva zeci de minute, a inceput marsul pe traseul Primarie-Universitate-Brediceanu-Casa de Cultura a Sindicatelor, informeaza Cetateanul.

Daca la inceput grupul a fost tacut, spre final au inceput sa fie scandate o serie de lozinci referitoare la coruptie. In fata Bisericii Adormirea Maicii Domnului, manifestantii au oprit si au spus "Tatal Nostru". S-au mai auzit apoi "Desteapta-te Romane!" si sloganuri ca "Vrem spitale, nu catedrale!" sau "Coruptia ucide". In fata Judecatoriei si a Parchetului, grupul s-a manifestat cel mai aprins prin huiduieli si fluieraturi insistente.

21:50 - Aproximativ 200 de romani protesteaza si in centrul Parisului, in zona Trocadero, pe langa Tour Eiffel, strigand "Diaspora e cu voi", "Daca va schimbati intre voi, va duceti la gunoi!" si "Coruptia ucide". Potrivit Mediafax, participantii la manifestatia din centrul Parisului au vrut sa protesteze la Ambasada Romaniei, dar au obtinut autorizatie la Trocadero.

21:47 - "Toate partidele, aceeasi mizerie" pare sa fie sloganul serii, multimea reluandu-l din vreme in vreme.

Multimea canta si "Noi de-aici nu plecam/ Nu plecam acasa/ Pana nu vom castiga/ Libertatea noastra".

Foto: Pro TV

Printre manifestanti se afla si artistul Tudor Chirila. Acesta a postat in urma cu putina vreme pe Facebook intrebarea retorica: "Ok, cine deschide balconul de la Universitate?".

21:35 - In Bucuresti sunt peste 35.000 de oameni pe strada, anunta Realitatea TV, numar mult mai mare decat cel inregistrat marti seara. In tara alti 65.000 de oameni participa la proteste, ceea ce face ca numarul total sa ajunga la 100.000.

Foto: privesc.eu

21:33 - La Parlament, oamenii striga: "Dizolvare, Dizolvare", transmite corespondentul Ziare.com.

Protest in fata Parlamentului: Dizolvare! Dizolvare!

Posted by Camelia Badea on 4 Noiembrie 2015

Video: Ziare.com

21:32 - Romanii de la Londra se mobilizeaza si ei, venind cu lumanari, cearsafuri, pe care sa scrie sloganuri, steaguri si bannere. Indemnul adresat romanilor din Marea Britanie este "Cu mic, cu mare, facem Parlamentul sa se care!":

"Solidaritate, nimic mai mult, sa aratam ca suntem alaturi de acei tineri care au reusit performanta de a inlatura un guvern corupt. Si haideti sa facem cumva sa ducem vorba mai departe! Sa ne vedem in seara aceasta cat mai multi! Cu mic, cu mare, facem Parlamentul sa se care!", asa sunt chemati romanii in strada la Londra.

21:26 - La Bucuresti sunt in strada la aceasta ora 30.000 de oameni, iar la Craiova si Timisoara cate 5.000. 3.000 de oameni sunt in strada la Bacau si Sibiu, 2.000 la Galati si 1.000 la Focsani, informeaza Realitatea TV. Proteste au loc nu numai in tara, ci si la Londra, Paris sau Madrid.

Protest in Bucuresti: Toate partidele, aceeasi mizerie!

Posted by Camelia Badea on 4 Noiembrie 2015

Video: Ziare.com

21:20 - Oamenii continua sa se mobilizeze pe retelele de socializare. Iata o fotografie postata pe Craiova iese in strada!! de Voinea Andrei.

Facebook/Voinea Andrei

21:12 - La Cluj-Napoca sunt 3.500 de oameni in strada, acestia blocand centrul orasului, anunta Realitatea TV. Proteste sunt si la Barlad sau Vaslui.

21:06 - Cei iesiti in strada in Capitala au fluiere, vuvuzele, PET-uri cu pietricele inauntru si portavoci.

Protest in Bucuresti: Toate partidele, aceeasi mizerie!

Posted by Camelia Badea on 4 Noiembrie 2015

Video: Ziare.com

21:04 - In multimea adunata in Piata Universitatii, mai multi tineri impart "Ziarul Colectiv", datat 4 noiembrie 2015, informeaza Mediafax.

Romania in strada Tinerii din Piata Universitatii impart "Ziarul Colectiv"

Primul text este scris, in 16 noiembrie 2014, de Adrian Rugina, tobosar al trupei "Bucium", care si-a pierdut viata in incendiul de vineri seara din Clubul Colectiv.

Pe verso, sunt alte trei texte, scrise de Alex Tocilescu, Serban Alexandrescu si Radu Burnete.

20:51 - Multimea adunata la Parlament striga, conform Mediafax: "Afara, afara, cu mafia din tara!", "Va rugam sa ne scuzati, nu producem cat furati", "Plecati cu totii", "Dizolvare, dizolvare", "Singura solutie, inc-o revolutie" si "Pacat, pacat, de sangele varsat".

20:49 - La aceasta ora, in Bucuresti si in tara sunt 55.000 de oameni in strada, protestand, informeaza Digi24.

20:48 - La Universitate, o ambulanta se afla im mijlocul multimii.

20:41 - Protestatarii au avut o tentativa de a pleca spre Palatul Cotroceni, dar s-au razgandit, ramanand sa strige in continuare sloganuri.

20:28 - Peste 2.000 de persoane protesteaza in Piata Unirii din Iasi (foto), informeaza Agerpres. La Buzau sunt aproape 1.000 de tineri in strada, la Botosani sunt peste 200 de protestatari in Piata Revolutiei, la Constanta circa 1.000 de protestatari iau parte la un mars in centrul orasului, iar la Brasov peste 700 de persoane s-au adunat langa Prefectura, cerand ca viitorul Guvern sa nu aiba corupti.

Foto: Instagram/studpass

Sute de protestatari marsaluiesc prin zona centrala a municipiului Cluj-Napoca, iar la Sibiu sute de protestatari s-au adunat in Piata Mare din centrul municipiului. La Bacau sute de persoane protesteaza in Piata Tricolorul (foto), la fel ca la Pitesti sau Timisoara.

Foto: Instagram/yulliawinchester

20.26 - In Piata Constitutiei din Bucuresti multimea a ajuns acum un sfert de ora. Printre protestatari se afla si tineri care fac parte din galeriile unor cluburi de fotbal, relateaza Digi24.

20:18 - Protestatarii scandeaza "Hotii! Plecati cu totii!".

Foto: Pro TV

20:15 - Numarul protestatarilor continua sa creasca. In acest moment sunt peste 18.000, conform B1 TV, si chiar 20.000, potrivit altor surse, acestia aflandu-se atat la Palatul Parlamentului, cat si la Universitate.

20:12 - La fel ca marti seara, unii dintre protestatari s-au urcat pe gardul Parlamentului.

20:09 - Multimea a pastrat cateva momente de reculegere pentru victimele incendiului de la clubul Colectiv, asezandu-se in genunchi si aplaudand ulterior.

20:06 - Unii dintre cei veniti la Universitate afirma ca au venit sa sarbatoreasca demisia lui Victor Ponta.

Foto: Digi24

20:05 - Unii protestatari cer chiar demisia lui Raed Arafat, afirmand ca acesta este "depasit de situatie", dupa cum a declarat unul dintre cei aflati la miting, conform B1 TV.

20:04 - Multimea scandeaza in acest moment "La Antena 3, niste derbedei".

20:00 - La aceasta ora, 13.000 de oameni sunt in strada, conform B1 TV, chiar 15.000, dupa cum arata Digi24. Cativa dintre cei veniti la Universitate au ramas pe loc, protestand in continuare. Altii au plecat spre Piata Unirii.

19:51 - Joi, la orele 19.00, este anuntat un nou protest la Universitate, se arata pe o pagina de Facebook special creata pentru eveniment. 11.000 de oameni si-au anuntat participarea:

"E timpul ca noi, tineretul, sa iesim in strada pentru a schimba ceva. E timpul sa ne trezim la realitate! Nu trebuie sa mai induram abuzurile de putere, trebuie sa le aratam ca nu suntem de acord cu ce se intampla! Am stat prea mult timp cu mainile in san si am asteptat ca altcineva sa actioneze in locul nostru. Haideti in numar cat mai mare joi, 5 noiembrie 2015, la protest pentru (...) demararea unei anchete nemasluite si impartiale in scopul aflarii si tragerii la raspundere a responsabililor.

Telul nostru este evitarea altor evenimente in genul acelora din Colectiv, Apuseni si asa mai departe. Impreuna vom incerca sa inlaturam coruptia pentru o Romanie mai buna!"

19:47 - O parte din multimea stransa la Universitate se indreapta spre clubul Colectiv, arata B1 TV.

19:38 - Cateva sute de persoane participa la un protest la Pitesti, anunta Agerpres. Oamenii s-au strans in Piata Vasile Milea din centrul orasului, unde au aprins lumanari in memoria victimelor incendiului de vineri, dupa care au pornit in mars catre sediul Primariei Pitesti.

Manifestantii au scandat "Hotii! Hotii!", iar unii au purtat pancarte prin care cereau dreptate si acuzau de coruptie intreaga clasa politica.

19:35 - B1 TV anunta ca protestatarii din Bucuresti, circa 10.000, au plecat in mars spre Parlament.

19:28 - Numarul protestatarilor din Cluj-Napoca a ajuns la 1.500, potrivit Digi24.

Foto: Digi24

19:24 - "Ei n-au murit, ei ne-au trezit", scrie pe o mare pancarta adusa de tinerii care s-au strans miercuri seara in fata clubului Colectiv, in care 32 de persoane au murit in tragicul incendiu.

19:20 - In Piata Universitatii, printre protestatari, sunt prezenti si reprezentanti ai presei straine, relateaza Agerpres.

Foto: B1 TV

19:14 - La Sibiu numarul protestatarilor a trecut de 700 si se crede ca va ajunge pana la 1.000, anunta B1 TV.

Foto: B1 TV

19:09 - Numarul protestatarilor din Bucuresti creste de la minut la minut. Digi24 anunta acum ca in strada sunt 7.000 de oameni.

19:05 - Mesajele de miercuri seara sunt diferite de cele de pana acum. Conform Mediafax, se scandeaza: "Peste tot coruptie, nicaieri Justitie", "Toate partidele, aceeasi mizerie", "Vrem schimbare, nu catedrale!", "Coruptia ucide" si "Jos sistemul mafiot!".

Pe pancarte sunt scrise mesaje precum: "Nu vrem PNL, nu vrem PSD, nu vrem USL, nu pentru asta s-a iesit ieri in strada. Plecati toti", "Iohannis, atentie. Ai o singura sansa. Fara securisti, fara mafioti", "DNA, nu raspunzi decat in fata romanilor, iar romanii spun: Rade-i pe toti", "Daca va schimbati intre voi, generatia noastra va duce la gunoi", "Nou partid, nou inceput", "Bunicii la razboi, parintii la revolutie, noi cautam o alta solutie".

19:02 - The Guardian scrie ca protestele izbucnite la Bucuresti reprezinta culminarea lunilor de presiuni pentru demisia premierului Victor Ponta, acuzat de acte de coruptie. Totodata, cotidianul britanic lauda eforturile procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi.

18:57 - Digi24 anunta ca in Piata Universitatii s-au adunat 6.000 de oameni.

18:55 - In intreaga tara au loc proteste la aceasta ora, mai mici sau mai mari. La Timisoara protesteaza peste 2.000 de persoane, la Cluj 1.000, la Brasov peste 500, 300 la Constanta sau Targu Jiu si Pitesti. La Craiova s-au strans 400 de persoane si la Sibiu 200. Proteste de mai mica amploare au loc si la Iasi sau Deva.

18:50 - Agentiile de presa anunta ca pe Bulevardul Magheru sunt in prezent 2.000 de oameni.

Foto: Digi24

18:46 - Se scandeaza "Luati mana de pe justitie!" si "Iohannis nu uita, tara nu este a ta!". Se scandeaza si impotriva parlamentarilor.

18:45 - Daca in urma cu cateva minute nu erau mai mult de 500 de oameni

in Piata Universitatii, acum se poate vorbi deja de cateva mii, afirma B1 TV.

Foto: Digi24

18:42 - Piata Universitatii a fost blocata, oamenii aflandu-se si pe carosabil.

18:38 - Multi oameni sunt pe drumul catre Piata Universitatii. Unele dintre postarile lor au devenit virale pe Facebook.

18:35 - Si in fata clubului Colectiv, cuprins de incendiu vineri seara, s-au strans circa 200 de persoane. Oamenii continua sa aduca lumanari, comemorand victimele tragediei.

18:33 - Aproximativ 1.000 de persoane sunt deja in Piata Universitatii.

Foto: Digi24

18:30 - La Universitate se protesteaza pe trotuar, traficul nefiind blocat, anunta B1 TV.

18:29 - Cei veniti in Piata Universitatii, in majoritate tineri, agita steagul Romaniei, dar si pancarte pe care se poate citi: "Nefericitul Daniel + Demisia!" sau "Dreptate pentru victime".

18:26 - Aproape 8.500 de persoane au semnat o petitie prin care se cere demisia patriarhului Daniel.

18:22 - Aproximativ 500 de persoane s-au adunat in Piata Universitatii, informeaza Adevarul.

18:20 - Manifestantii se strang in fata fantanii de la Universitate si in fata Teatrului National Bucuresti.

18:14 - Si in Bistrita oamenii se organizeaza pentru a iesi in strada, un protest fiind anuntat de la orele 19:00.

"Haideti bistriteni, e momentul sa fim uniti! Vrem ancheta rapida, corecta si transparenta in investigarea tragediei. Vrem demisii acum! Vrem ca toate localurile de acest gen sa fie verificate in regim de urgenta pentru a se asigura ca detin infrastructura necesara in caz de incendiu. Vrem minim 10% pentru sanatate! Vrem mai multe spitale. Haide Bistrita!" - asa sunt mobilizati bistritenii pe Facebook, conform Timponline.ro.

18:18 Vineri, pentru ora 20:00, este anuntat un alt eveniment intitulat "Coruptia ucide", tot in Bistrita, oamenii fiind chemati in fata Primariei cu o lumanare in mana.

18:06 - Demisia lui Victor Ponta a ajuns in urma cu putin timp la Administratia Prezidentiala.

18:01 - Pentru moment, la Universitate se afla 100 - 200 de oameni, arata Digi24.

17:57 - In paralel cu protestul de la Universitate, in Piata Rosetti este anuntat un "protest al mamelor". La acest protest si-au anuntat prezenta circa 3.500 de persoane.

17:55 - Proteste sunt asteptate, miercuri seara, si in Craiova, incepand cu ora 18:00, in Piata Mihai Viteazul: "In semn de solidaritate, Craiova continua miscarea inceputa de cei peste 15.000 de oameni, din Bucuresti. Doar impreuna, intr-un numar cat mai mare, putem schimba ceva.

Va asteptam in fiecare zi incepand cu Miercuri, 4 noiembrie, la ora 18:00, in Piata Mihai Viteazu! #colectiv #impreunarezistam #numaivremcoruptie", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

17:53 - Mircea Diaconu lauda initiativa de la Londra, afirmand pe Facebook ca se face tot posibilul pentru mobilizarea unei intiative similare si in Olanda: "Felicitari pentru initiativa. Facem tot posibilul sa ne mobilizam si noi aici, in Olanda. Daca noi toti cei din afara tarii am protesta sustinand o cauza comuna (reducerea coruptiei, imbunatatirea legilor ce guverneaza siguranta in spatii publice, reinstaurarea votului prin corespondenta, sau altele) cred ca vom avea un impact mai mare. (...) Bafta diseara! Jos palaria".

17:51 - Proteste sunt anuntate miercuri si in Brasov, Constanta, Calarasi, Targoviste, Alba Iulia, Ploiesti, Bacau, Botosani, Cluj si Sibiu, dar si in Londra sau Paris.

Protestul din Londra este anuntat pentru ora locala 19:00, in Palace Green London, la Ambasada Romaniei, se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

"Ne organizam diseara sa mergem la ambasada in semn de solidaritate cu protestatarii din Romania? A cazut Ponta, a cazut Guvernul. Trebuie sa cada tot Parlamentul. Am fost vocea decisiva la votul presedintelui. Cele 11 ore petrecute la coada in cele 2 zile au energizat oamenii din tara sa iasa la vot, coplesiti de solidaritatea diasporei. E frustrant sa nu fii acum in tara, hai la ambasada! #COLECTIV", este mesajul de mobilizare.

Ponta si Piedone au demisionat

Victor Ponta a demisionat miercuri din fruntea Guvernului, dupa protestele masive care au avut loc in toata tara, marti seara, in urma tragediei de la clubul Colectiv.

Ponta si-a dat demisia - UNPR: Decizia a fost luata cu Oprea. Niciun cuvant despre Piedone

Anuntul a fost initial facut de presedintele PSD, Liviu Dragnea, care a spus ca, daca "partenerii" politici nu isi asuma nicio raspundere - trimitere directa la UNPR - atunci premierul nu are alta solutie decat sa isi depuna mandatul si, odata cu el, al intregului Guvern. La scurt timp, Victor Ponta a facut anuntul oficial de la sediul Guvernului: "Sper ca depunerea mandatului meu si al Guvernului sa satisfaca asteptarile celor care au iesit in strada".

Dupa Ponta, si Piedone isi da demisia: Poate ca atunci cand mii de oameni iti cer sa pleci, e bine uneori sa asculti

Ponta si-a dat demisia: Oprea spune ca au decis sa asculte vocea strazii

O ora mai tarziu si Cristian Popescu Piedone a anuntat ca isi da demisia din fruntea Primariei Sectorului 4, ramanand doar cu "profesia de om".

Nu a mai durat mult si a dat ochii cu jurnalistii si seful sau pe linie de partid, ministrul Gabriel Oprea, care a spus ca decizia de depunere a mandatului a fost luata de Ponta impreuna cu el: "am decis ca trebuie sa ascultam glasul strazii, ratiunea romanilor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#incendiu club Colectiv, #proteste Bucuresti club Colectiv, #demisie Victor Ponta, #demisie Piedone, #proteste Bucuresti 4 noiembrie, #proteste 4 noiembrie Romania , #proteste