Tema de duminica a protestului din Piata Victoriei: Plecati acasa. Mainile jos de pe DNA si Parchet!

Duminica, 19 Martie 2017, ora 08:31
33082 citiri
Tema de duminica a protestului din Piata Victoriei: Plecati acasa. Mainile jos de pe DNA si Parchet!
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii care au iesit in ultimele saptamani in strada nu renunta la demersul lor si continua sa protesteze. Atat in Capitala, cat si in tara sunt anuntate noi proteste pentru duminica.

In Bucuresti, evenimentul se numeste "Pana aici! Plecati acasa. Mainile jos de pe DNA si Parchet!" si este organizat dupa recentele evenimente care i-au avut in prim plan pe Laura Codruta Kovesi si pe Augustin Lazar.

  • Ministrul Justitiei sugereaza la Antena 3 ca Lazar si Kovesi ar trebui sa-si dea demisia
  • Procurorul Augustin Lazar nu are de gand sa-si dea demisia, cum a sugerat ministrul Justitiei
  • Ministrul Justitiei nu renunta: Va evalua activitatea lui Lazar si Kovesi dupa criterii "manageriale si profesionale"
  • "Daca ramanem indiferenti acum, lupta este pierduta! Daca ne mobilizam, fiti siguri ca vom castiga din nou cum s-a intamplat si in cazul OUG13. Rosia Montana si Colectiv ne-au invatat ca solidaritatea a fost mereu forta noastra principala. Doar de noi depinde daca Romania merge inainte sau inapoi in trecut!", se anunta pe pagina evenimentului.

    Protestatarii transmit Guvernului: "Mainile jos de pe D.N.A.!", precizand ca ei nu vor tolera niciun fel de atingere adusa independentei Justitiei si statului de drept. "E timpul sa plecati acasa. Ati primit voturile oamenilor ca sa guvernati, nu ca sa furati si sa dati legi pentru infractori", se mai arata pe pagina evenimentului.

    Protestatarii cer demisa Guvernului, a lui Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, dar si protejarea padurilor. Un alt motiv de protest sunt numirile politice din domeniul Sanatatii.

    "Romania se indreapta cu pasi repezi catre faliment. OUG 9/2017 este echivalentul OUG 13/2017 doar ca pentru buget. Aceasta le va permite primariilor sa cheltuie bani pentru care nu vor fi trase la raspundere. Vor indatora tara atat de mult incat copiii nostri vor plati pentru ce se cheltuie acum.

    Dublarea salariilor bugetarilor, mai mici de 4.000 de lei, propusa de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, in conditiile in care Romania are deficit bugetar, va directiona tara catre un dezastru financiar. Ne paste falimentul pe modelul Greciei", transmit protestatarii.

    De asemenea, pe pagina de Facebook Coruptia Ucide a fost postat un document de unde cei care doresc pot descarca modele de afise pentru protest.

    Si la Sibiu se anunta un eveniment, "Protest #Rezist Sibiu". "Duminica trebuie sa ne mobilizam in numar cat mai mare,trebuie sa demonstram ca#NePasasi#NuCedam", transmit sibienii.

    La Galati protestul este organizat sub numele de "Slujba de inmormantare a "Ciumei Rosii" si a acolitilor ei".

    Proteste asemanatoare au fost anuntate pe Facebook si in Cluj, Brasov si Timisoara.

    Si in diaspora se anunta noi manifestari, romanii din Toronto, Milano si Munchen mobilizandu-se deja pe Facebook.

    A.G.

    Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
    Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
    După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
    George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
    George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
    La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
    #protest Guvern, #protest Piata Victoriei, #protest Sibiu , #proteste