Societatea civila iese in strada: La Bucuresti se cere iar demisia lui Ponta

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 22:04
10502 citiri
Societatea civila iese in strada: La Bucuresti se cere iar demisia lui Ponta
Foto: Arhiva Ziare.com

Un nou protest prin care se cere demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului este anuntat in Capitala, pentru joi seara, la ora 19:00.

Manifestantii ar urma sa plece intr-un mars de la Universitate la Palatul Parlamentului, se arata pe pagina de Facebook "Mars pentru egalitate in fata legii si drept la libera exprimare. Ponta - demisia".

Nou protest la Universitate: Se cere demisia lui Ponta, urmeaza alte mitinguri (Foto)

"Cei pe care i-am ales nu ne sunt egali. Folosesc legea si functia dupa bunul plac. Un prim ministru suspect - dar care nu poate fi anchetat - te ameninta sa stai acasa.

Ce faci?

- Una din cereri este "libertatea de exprimare".

Rugam Jandarmeria - care la ultima manifestare de la Universitate, cu despaduririle, a amenintat jurnalisti si protestatari - sa respecte libertatea oricarui cetatean de a-si exprima nemultumirile. Speram ca nu suntem in semidictaturi de tip Erdogan sau Viktor Orban si vom cere demisia urgenta a sefului jandarmeriei care mai accepta vreun comportament agresiv in fata unor comportamente pasnice si legitime.

Avem voie sa mergem pe strada. Avem voie sa ne spunem parerea in orice spatiu public din tara asta", arata organizatorii.

Nou protest in Bucuresti cu imbranceli cu jandarmii: Jurnalistii, amenintati cu amenzi (Galerie foto/video)

De asemenea, acestia roaga "politicienii sa se exprime la manifestarile proprii, pentru ca au obiceiul sa amestece temele si mesajele".

"Aici se vrea un mod de exprimare al societatii civile fara legatura cu manipularile cum ca 'cine nu e cu noi e platit de adversari'.

De asemenea rugam trolii societatii civile sa nu participe daca nu vor - dar sa nu mai cultive confuzia. Sa ceri ca puterea sa raspunda pentru abuzuri - incompetenta - iresponsabilitate nu inseamna ca sprijini pe altcineva", arata organizatorii.

Proteste in ultima saptamana

Si weekendul a fost marcat de proteste in Bucuresti. Vineri seara, in jur de 500 de persoane au cerut demisia lui Victor Ponta, in fata Guvernului. Duminica la pranz, tot in Piata Victoriei, PMP a cerut demisia lui Victor Ponta. Mitingul a tinut mai putin de o ora si a fost marcat de cateva incidente intre demonstranti si fortele de ordine.

Protest la Guvern: Sute de oameni au cerut demisia premierului - "Ponta, te doresc la beciul domnesc!" (Galerie Foto)

Duminica seara, la Universitate, s-au adunat in jur de 1000 de oameni care au manifestat impotriva despaduririlor abuzive, precum si impotriva lui Ponta. O manifestatie ce s-a desfasurat relativ pasnic s-a incheiat cu mai multe persoane luate pe sus de jandarmi si duse cu duba la sectie. De asemenea, jandarmii au legitimat toti oamenii prezenti in Piata si au amenintat inclusiv jurnalistii cu amenzi.

De asemenea, cativa sustinatori ai M10, partidul Monicai Macovei, au cerut iesit marti seara in Piata Universitatii si au cerut demisia lui Ponta.

PNL anuntase un lant uman in jurul Palatului Parlamentului pentru vineri, in ziua in care se dezbate motiunea de cenzura. Dupa ce PSD a amenintat cu dosare penale Opozitia, daca aceasta intentioneaza sa scoata oamenii in strada in semn de protest fata de refuzul lui Ponta de a pleca din fruntea Guvernului, a organizat o contramanifestatie la Casa Poporului, in acelasi timp cu demonstratia liberalilor. In cele din urma, PNL a amanat protestul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste Ponta Universitate, #proteste Ponta demisia Bucuresti , #proteste