Studentii, in strada la proteste: Vom cere deschiderea balconului Universitatii

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 23:20
4992 citiri
Studentii, in strada la proteste: Vom cere deschiderea balconului Universitatii
Foto: Facebook/ Nicu Socol

Studentii s-au alaturat protestelor din Piata Universitatii, iar reprezentantii acestora cer deschiderea balconului Universitatii.

Intr-un comunicat de presa, studentii sustin ca prezenta la protest a fost in semn de solidaritate cu victimele incendiului din clubul Colectiv.

"Uniunea Studentilor din Romania (USR) s-a alaturat pe 4 noiembrie manifestantilor din Piata Universitatii din Bucuresti. Prezenta studentilor, intr-un grup organizat in semn de solidaritate si compasiune fata de victimele tragicului incident din clubul Colectiv si a familiilor indurerate, cat si mesajele transante ale acestora scandate la unison au nascut un fenomen similar celui din anul 1990, cand promotorul miscarii a fost Liga Studentilor.

Mesaje precum 'N-am iesit afara sa dam jos Guvernul, am iesit afara sa schimbam SISTEMUL', 'Coruptia ucide', 'Studentii sunt cu voi', au facut ca manifestantii din Piata Universitatii sa se coaguleze in jurul studentilor astfel incat aceste mesaje sa se faca mai bine auzite si mai mult de atat, sa se faca intelese!", se arata in comunicat.

A treia zi de proteste, in toata tara - "Romania, trezeste-te!" (Galerie foto&video)

Studentii sustin ca, vineri, vor merge in numar si mai mare in Piata Universitatii "pentru ca vom merge in camine si ne vom chema colegii si prietenii in strada sa sustinem schimbarea sistemului pentru ca Romania sa fie Guvernata in primul rand de principii sanatoase".

"Tot maine (vineri - n.red.), vom cere deschiderea balconului Universitatii din Bucuresti, simbol al liberei exprimari si al constiintei studentilor, din dorinta de a demonstra ca nu am uitat cum la randul lor, cei care au avut puterea schimbarii, nu au ezitat sa lupte si ca nici noi nu vom ezita sa o facem!

Indemnam studentii sa ni se alature si sa nu ramana indiferenti intrucat schimbarea sta in fiecare dintre noi!", mai transmite Uniunea Studentilor din Romania.

Ponta si Piedone au demisionat, protestele au continuat - Aproape 100.000 de romani, in strada (Galerie foto & Video)

Marti seara, in prima zi de proteste, peste 25.000 de bucuresteni au iesit in strada pentru a-si exprima revolta in urma incendiului din Clubul Coleciv. Mitinguri au fost organizate si in alte orase din tara.

Apoi, miercuri dimineata, Victor Ponta a anuntat ca isi da demisia din functia de premier. O ora mai tarziu si Cristian Popescu Piedone a anuntat ca isi da demisia din fruntea Primariei Sectorului 4, ramanand doar cu "profesia de om".

Romanii nu s-au multumit cu demisiile celor doi si au iesit si miercuri seara in strada, intr-un numar mult mai mare. Televiziunile au anuntat ca miercuri numai in Capitala au iesit aproape 35.000 de oameni in strada, mai mult decat marti, iar in restul tarii inca 65.000 de protestatari, in orase ca Timisoara, Cluj-Napoca, Craiova, Pitesti, Galati, Constanta, Iasi, Buzau si nu numai. In total, 100.000 de oameni au iesit miercuri seara in strada.

Apoi, ei au iesit si joi in strada, pentru a treia zi consecutiv. Mitinguri au loc atat in Bucuresti cat si in multe alte orase din tara, insa au fost mai putini oameni decat in seara precedenta.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#studenti proteste Bucuresti, #studenti proteste Piata Universitatii, #studenti deschidere balcon Universitate , #proteste