Sute de angajati ArcelorMittal protesteaza la Galati, pentru a patra oara in 2018 (Video)

Joi, 25 Ianuarie 2018, ora 12:38
3036 citiri
Sute de angajati ArcelorMittal protesteaza la Galati, pentru a patra oara in 2018 (Video)
Foto: Arhiva facebook/ Proiect Ucenicie ArcelorMittal Galati

Siderurgistii protesteaza din nou la poarta principala a combinatului ArcelorMittal Galati.

Oamenii vor cresteri salariale asigurate prin contractul colectiv de munca, nesemnat deocamdata.

Aproximativ 400 de siderurgisti s-au strans, joi, din nou, in cel de-al 4-lea protest din acest an la combinat. Oamenii striga "Hotii" si fac zgomot cu fluiere si vuvuzele.

Salariatii sunt nemultumiti deoarece in unitate nu s-a semnat contractul colectiv de munca pe anul 2018, in conditiile in care sindicatele si administratia negociaza noul contract inca de anul trecut, dar nu au reusit sa ajunga la un numitor comun.

Termenul pentru semnarea contractului colectiv de munca a expirat in 15 ianuarie, dar a fost prelungit pana pe 26 ianuarie, dupa aceasta data putand fi declarat conflictul de interese.

Cei aproximativ 400 de siderurgisti vor sa discute cu reprezentantii combinatului si spun ca nu vor renunta la protest.

Situatia este tensionata, iar numarul protestatarilor ar putea creste deoarece la ora 14:00 se va face schimbul de tura.

Zilele trecute, reprezentantii ArcelorMittal Galati au facut un apel la dialog, prin purtatorul de cuvant Dorian Dumitrescu.

"ArcelorMittal Galati isi mentine angajamentul de a imbunatati situatia sociala a angajatilor, dar pe fundamentul asigurarii viitorului combinatului. Discutiile trebuie sa continue, in cadrul legal.

Impreuna, am trecut prin 8 ani consecutivi cu pierderi, sustinuti de compania-mama prin investitii fara precedent, atat in oameni cat si in tehnologie. Combinatul se afla acum pe drumul cel bun si aproape de o revenire, multumita eforturilor tuturor. Nu ar trebui sa punem in pericol ceea ce am realizat cu totii.

In ansamblu, propunerea noastra actuala de crestere a veniturilor este cu pana la 9% peste rata inflatiei de anul trecut, care a fost de 3%, adica in total 12% - pentru cele mai mici salarii. Ne bazam pe responsabilitatea si intelepciunea colegilor nostri, care inteleg ca orice escaladare nedorita, ilegala sau violenta a situatiei nu poate aduce mai multe resurse pentru cresterea salariilor si ca asemenea situatii trebuie abordate prin masuri legale", arata purtatorul de cuvant al ArcelorMittal Galati.

Saptamana trecuta, salariatii au fortat usile sediului administrativ, au spart geamuri si au intrat in cladire, solicitand sa discute cu reprezentantii conducerii.

Sindicalistii vor o crestere salariala de peste 20% si a sporurilor cu 50 de lei, promovari pentru membrii de sindicat si majorarea valorii tichetului de masa, iar conducerea le ofera doar o majorare a salariilor cu aproximativ 4% si a primelor cu 40 de lei.

De asemenea, sefii ArcelorMittal Galati insista pentru incheierea unui contract colectiv de munca pe doi ani si vor ca in salariul de baza sa fie introdus sporul de conditii grele, ceea ce va duce la pierderea grupei de munca.

Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
#protest angajati combinat Galati, #angajati arcelormittal Galari protest , #proteste
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1
Votantii electorat PSD ...ce asteptari aveti ? Pofta-n cui !