Tinerii PDL au protestat in fata ambasadelor SUA si statelor UE din Bucuresti

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 14:01
2291 citiri
Tinerii PDL au protestat in fata ambasadelor SUA si statelor UE din Bucuresti
Foto: Digi24

Echipe formate din membri ai Organizatiei de Tineret a PDL au pichetat, miercuri, sediile ambasadelor statelor membre UE si a Statelor Unite ale Americii, pentru a semnala masurile abuzive adoptate de Guvernul Ponta si de majoritatea parlamentara si atacurile la adresa institutiilor democratice.

"Tinerii democrat-liberali au depus la sediul fiecarei ambasade cate o scrisoare in care denunta derapajele periculoase de la democratie comise de actuala Putere, in incercarea de a pune stapanire cu forta pe institutiile statului, dar si grava operatiune de decredibilizare a sistemului de invatamant prin acuzatiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Scrisoarea tinerilor democrat-liberali trece in revista principalele masuri, apreciate ca "tipice unei restauratii totalitare", prin care actuala Putere intentioneaza sa dea o adevarata lovitura de stat.

"Scrisoarea atrage atentia, totodata, asupra precedentului nefericit creat de prim-ministrul Victor Ponta, care a devenit primul demnitar din perioada post-comunista care incalca o decizie a Curtii Constitutionale.

De asemenea, scrisoarea face referire la schimbarea statutului unei serii de institutii, trecute fie sub autoritatea Guvernului, fie sub cea a Parlamentului, cu intentia vadita de a fi mai bine controlate de actuala Putere", se mai arata in comunicatul OT PDL.

Un punct important al scrisorii adresate de tinerii democrat-liberali ambasadorilor statelor membre UE se refera la "actiunile iresponsabile care au dus la decredibilizarea sistemului educational romanesc sub guvernarea USL".

Tinerii PDL considera ca asaltul Guvernului si al majoritatii parlamentare asupra institutiilor si practicile care sfideaza legea trebuie oprite inainte sa asistam la abolirea statului de drept.

Organizatia de tineret a PDL doreste ca prin aceasta actiune sa traga un semnal de alarma asupra pericolului care ameninta Romania.

Tinerii democrat-liberali s-au adresat ambasadorilor in speranta ca demersul lor va avea un ecou de natura sa determine actuala putere sa se intoarca la principiile de guvernare democratice, se mai arata in comunicatul citat.

C.B.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#scrisoare PDL ambasade, #protest PDL ambasade , #proteste
Comentarii
Poza patrula
patrula
rank 5