Tricolorul romanesc, fluturat la Bruxelles impotriva gazelor de sist si cianurii (Foto&Video)

Marti, 02 Decembrie 2014, ora 21:03
3676 citiri
Tricolorul romanesc, fluturat la Bruxelles impotriva gazelor de sist si cianurii (Foto&Video)

Tricolorul romanesc a fluturat de 1 Decembrie la Bruxelles, nu numai intr-un eveniment de celebrare a Zilei Nationale, dar si in cadrul unui miting impotriva gazelor de sist si a proiectului Rosia Montana.

Activistii Alexandru Popescu si Geza Terjanyi au mers pe jos mii de kilometri pentru a ajunge luni la Bruxelles, primul plecand din Ploiesti, iar al doilea din Blackpool, un orasel din Anglia.

Activistul roman a parcurs pe jos 3150 de kilometri din Ploiesti pana la Bruxelles, trecand prin Budapesta, Viena, Berlin si Paris.

Foto: Vlad Ilas

Cei doi temerari au fost intampinati in capitala belgiana de zeci de sustinatori, veniti din tari precum Romania, Cehia, Germania, Franta, Olanda sau Spania si au manifestat impreuna impotriva fracturarii hidraulice si a cianurii, se arata intr-un comunicat al echipei de sprijin pentru Alexandru Popescu.

Cei doi au avut ocazia chiar sa-si sustina cauza in Parlamentul European, unde au vorbit despre riscurile celor doua mecanisme, in fata europarlamentarilor.

"Pe 1 Decembrie a avut loc la Bruxelles un eveniment inedit. Romani veniti din mai multe tari europene au sarbatorit, impreuna cu reprezentanti straini ai unor asociatii, grupuri si ONG-uri cu sediul la Bruxelles, Ziua Nationala a Romaniei.

Cateva zeci de oameni au sosit la Bruxelles de la mii de km, din diferite orase din Cehia, Germania, Franta, Irlanda, Italia, Spania, Olanda, Belgia precum si din Romania, pentru a fi alaturi de Alexandru Popescu si de Geza Terjanyi - cei doi temerari care au ajuns la Bruxelles dupa mii de km parcursi pe jos - pentru a-i sustine si pentru a intari mesajul pe care cei doi l-au transims Parlamentului European: Fara Fracturare hidraulica, Fara cianurare!", se precizeaza in documentul citat.

Foto: Vlad Ilas

Evenimentul a debutat cu un mars din Piata Schuman, langa Comisia Europeana, pana in Piata Luxemburg, langa Parlamentul European, unde a avut loc un miting de protest.

"Alexandru Popescu si Geza Tarjanyi, precum si toti ceilalti participanti, au fost intampinati, in stilul traditional romanesc, cu paine si sare. Reprezentanti ai grupurilor informale din toata Europa, sositi la Bruxelles, au fost invitati sa ia cuvantul (...).

Dupa incheierea mitingului, de la ora 14.00, a avut loc intalnirea din Parlamentul European. (...) In cadrul intalnirii Alexandu Popescu si Geza Terjanyi si-au citit mesajele anti- fracturare si anti-cianurare, dupa care a avut loc un schimb de opinii intre membrii delegatiei care i-a insotit pe cei doi si reprezentantii Parlamentului European", au mentionat activistii.

In cadrul intalnirii s-au stabilit directii de colaborare reprezentantii grupurilor care militeaza impotriva fracturarii hidraulice si cianurarii si europarlamentarii prezenti, printre care nu s-au numarat si cei romani, desi au fost invitati la dezbatere.

Facebook/Alexandru Popescu

Alexandru Popescu are 46 de ani, este din Ploiesti si lupta de ani intregi pentru un mediu curat si sanatos. El a devenit cunoscut in decembrie 2013, cand s-a aflat in greva foamei 22 de zile, in Piata Universitatii, protestand fata de exploatarea gazelor de sist in comuna Pungesti, judetul Vaslui, de catre compania Chevron.

Sute de oameni vor petrece Revelionul cu Alexandru Popescu, aflat in greva foamei pentru Pungesti

D.T.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#protest Bruxelles gaze sist, #protest Bruxelles Rusia Montana, #protest Bruxelles Alexandru Popescu , #proteste