Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Proteste in toata tara. S-a scandat "Chiar si miruiti, tot o sa platiti!" si "Ponta, nu uita / Dupa Sova vei urma!" (Galerie foto)

Vineri, 27 Martie 2015, ora 20:37
21759 citiri
Proteste in toata tara. S-a scandat "Chiar si miruiti, tot o sa platiti!" si "Ponta, nu uita / Dupa Sova vei urma!" (Galerie foto)
Foto: Facebook

Sute de oameni din Bucuresti, dar si din marile orase din tara, au iesit vineri seara in strada, in semn de protest fata de imunitatea parlamentara si fata de votul dat de senatori in cazul lui Dan Sova.

La Bucuresti, protestarii s-au adunat in Piata Universitatii, iar oamenii precizeaza ca vor iesi in strada si duminica.

Val de proteste in toata tara, dupa cazul Sova: "Parlamentul s-a transformat in pestera de talhari"

Miscari similare, care sau desfasurat sub lozinci precum "Dan S-O VA lua", "Iesim, nu sovaim" sau "Parlament penal/Mars la tribunal", au loc si in alte orase din tara.

Numarul de participanti a fost insa mic, avand in vedere ca pe Facebook anuntasera mii de oameni ca vor iesi in strada.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT desfasurarea protestelor:

20:37 - Protestul din Piata Universitatii din Bucuresti s-a incheiat.

20:11 - La Iasi, actiunea de protest organizata de Asociatia M10 a adunat in jur de 60 de manifestanti.

20:10 - Protestul s-a incheiat si la Timisoara.

Foto: pentrutimisoara.ro

20:04 - La Constanta, peste 50 de persoane s-au adunat in fata Prefecturii. Protestul s-a incheiat dupa aproximativ doua ore.

19:58 - Protestul din Cluj s-a incheiat cu scandari ca "Jos, Ponta!", "Vrem anticipate!", "Ponta, nu uita / DNA te va salta", "Ponta, nu uita / Dupa Sova vei urma!", "Cuib de hoti, la DNA cu toti!", potrivit Adevarul.

19:46 - In Bucuresti se afla in jur de 200 de persoane la aceasta ora. Aproape toti au venit cu foi pe care au scris mesaje precum: "Parlamentul adapost pentru puscariasii de lux", "Parlamentul rusinii", "Si miruiti, tot o sa platiti", "Nu sovaim" sau "Dan s-o va lua".

Foto:Facebook

19:21 - Clujenii au pornit in mars prin oras. Coloana este condusa de un grup de manifestanti care tin un banner cu "Jos Ponta, Jos comunismul".

Foto:Facebook/Adrian Papahagi

19:17 - In jur de 100 oameni iesit in strada si la Timisoara.

Foto:Facebook

19:07 - Si la Universitate, in Bucuresti, sosesc protestatarii. Acestia au bannere pe care scrie "Parlament penal/Mars la Tribunal" si scandeaza "Iesim in oras, cade Victoras" sau "Sova, DNA vine sa te ia".

19:03 - Contina sa se adune lume si la Cluj. Peste 300 de manifestanti scandeaza "Chiar si miruiti, tot o sa platiti!"

Foto:Facebook/Adrian Papahagi

18:56 - In jur de 100 de oameni protesteaza la aceasta ora in Capitala. Manifestantii scandeaza "Jos, Ponta, jos, esti un ticalos!" si "Fara imunitate!"

Foto:Facebook

18:46 - Ploua si la Cluj, insa lumea continua sa sosesca in Piata Unirii. Manifestantii vor porni intr-un mars prin oras.

Foto:Facebook

Foto:Facebook

18:41 - Doar 10-12 persoane au venit la protestul organizat in fata Prefecturii Brasov, potrivit Adevarul.

18:22 - Cateva zeci de persoane s-au adunat la Cluj. Oamenii striga "Jos Ponta!" si "Afara, afara, cu PSD din tara".

Foto: Captura Transilvania Live

18:10 - In Bucuresti, a inceput protestul. In jur de 50 de persoane au ajuns la Fantani la Universitate. Manifestantii au pancarte pe care scrie "Parlamentul, puscarie de lux pentru infractori".

18:02 - Si romanii din Italia anunta ca ies in strada, duminica. Acestia vor protesta intre 10:00 si 14:00, in fata Ambasadei Romaniei de la Roma, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

18:00 - In Cluj, traficul va fi restrictionat pentru actiunea de protest: "Pentru desfasurarea in bune conditii a unei manifestari de protest, Primaria Municipiului Cluj-Napoca anunta instituirea unor restrictii secventiale de circulatie pentru astazi, vineri, 27 martie 2015, intre orele 18-20, pe traseul: Piata Unirii (platoul pietonal) - Bd. Eroilor (zona pietonala) - strada Baba Novac - Bd. 21 decembrie 1989 (pe o banda de circulatie a CTP) - Piata Unirii (latura de est) - Piata Unirii (platoul pietonal) ".

17:58 - Pe retelele de socializare circula deja imagini cu pancartele pregatite de manifestanti.

Foto: Facebook

In Bucuresti, protestul este programat vineri, la ora 18:00. De asemenea, pe pagina de Facebook Bucuresti - impotriva imunitatii parlamentare - actiune de protest, internautii anunta ca vor protesta si duminica.

"Militam pentru mentinerea imunitatii doar pentru declaratii politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! Ne vedem vineri la ora 18 in Piata Universitatii din Bucuresti!" este mesajul postat pe pagina evenimentului.

Organizatorii au anuntat ca Dan Sova a ramas cu imunitate si ca "parlamentarii continua sa isi bata joc de popor si de justitie, ignorand mesajul transmis in noiembrie de strada. E timpul sa le reamintim de ce am iesit in noiembrie!".

In plus, acestia arata ca "daca vor fi prezenti anumiti oameni politici sau lideri de opinie, ii rugam sa precizeze faptul ca sunt acolo doar ca simpli participanti, la fel ca toata lumea".

Bacau: "Militam pentru mentinerea imunitatii doar pentru declaratii politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! Ne vedem vineri la ora 18 in Piata Tricolorului din Bacau!", se arata pe pagina evenimentului.

Brasov: Internautii acuza ca "Parlamentul actual face in continuare scut impotriva membrilor sai suspecti si anchetati pentru fapte de coruptie, asigurandu-le acestora imunitatea. Cerem dizolvarea de urgenta a parlamentului si organizarea de alegeri anticipate. Consideram ca imunitatea parlamentara poate fi acordata doar pentru declaratii si actiuni politice, nu si pentru alte fapte".

"Militam pentru mentinerea imunitatii doar pentru declaratii politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! Ne vedem vineri la ora 18 in Piata Unirii din Cluj!", se arata pe pagina protestului din Cluj.

"Ne vedem vineri la ora 18:00 in fata Prefecturii din Constanta!", anunta, tot pe Facebook, internautii din Constanta.

Si la Iasi oamenii ies in strada: "Ieseanule te-ai saturat de infractori si de aparatorii lor, care si-au gasit adapost, chiar in Parlamentul Romaniei, institutie fundamentala a democratiei, pe care au compromis-o grav, transformand-o in 'pestera de talhari'? Dupa 'martea neagra', din decembrie 2013 a urmat 'miercurea rusinii' in martie 2015! Ieseanule intreaba-ti senatorul, cum a votat in cazul Sova dar si in cazul Vosganianl! Daca nu-ti raspunde sau raspunsul sau este nesatisfacator ai nu numai dreptul ci si datoria de a-l trimite acasa sau chiar in puscarie! Aceasta tara nu poate fi condusa de infractori si de protectorii lor! Aminteste-ti cuvintelei esenului nostru, Pastorel Teodoreanu: Din Banat pana la Iasi/Se resimte lipsa sarii/ Fiindca cei mai multi ocnasi/ Au ajuns la carma tarii. Parlamentul Romaniei s-a transformat, datorita parlamentarilor romani, alesi in 2012, in 'Parlamentul Rusinii Nationale'! Ieseanule esti multumit de parlamentarul tau, crezi ca te reprezinta si crezi ca-ti apara interesele? Crezi ca institutia 'imunitatii parlamentare' este utilizata corect de catre parlamentarul tau? Daca raspunsul este 'NU', la una din aceste intrebari, te asteptam vineri, 27 martie, orele 18:00 pe Esplanada, din fata Palatului Culturii".

Un protest este anuntat vineri la ora 18:00 si in Oradea.

"In semn de solidaritate cu protestele organizate astazi in alte orase din tara ne adunam maine, la orele 18.00, in Piata Primariei din Pitesti, pentru a face auzita si vocea noastra impotriva imunitatii parlamentarilor si a deciziei senatorilor de a-l scapa pe social-democratul Dan Sova de arest!", se anunta pe pagina protestului din Pitesti.

"Parlamentarii continua sa isi bata joc de popor si de justitie, ignorand mesajul transmis in noiembrie de strada. E timpul sa le reamintim de ce am iesit in noiembrie!", transmit si oamenii din Sibiu.

O actiune similara este anuntata si la Timisoara: "Decizia Senatului de respingere a cererii DNA pentru incuviintarea arestarii preventive a lui Dan Sova i-a revoltat pe multi romani, dar si pe cei de la PNL care vor sa atace la Curtea Constitutionala decizia Senatului. Pana cand se pronunta Curtea, in mai multe orase din Romania au inceput sa se organizeze proteste, declansate de 'nevinovatia' lui Dan Sova. Militam pentru mentinerea imunitatii doar pentru declaratii politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori!".

Nici Targu-Mures nu face nota discordanta: "Ne vedem vineri la ora 18 in Piata Trandafirilor din Targu Mures!", arata internautii.

Diaspora se alatura miscarilor de protest. Romanii din Franta s-au organizat tot pe Facebook si anunta ca vor iesi duminica, intre 18:00 si 20:00, pe Esplanade du Trocadero.

"Dragi prieteni, in urma evenimentelor recente din tara, am decis sa organizam o manifestatie pentru a protesta fata de politicienii care au decis, impotriva prevederilor Constitutiei, sa-l protejeze pe Dan Sova de urmarirea penala.

Romania e considerata una dintre tarile cele mai corupte ale UE, dar noi putem contribui la schimbarea acestei perceptii. Imunitatea parlamentara trebuie sa insemne cu totul altceva, nu protectie pentru ca ei sa poata fura linistiti! Veniti alaturi de noi pentru a transmite acest mesaj parlamentarilor romani. Aduceti steaguri / imbracati-va in costume populare daca aveti. Pregatiti materiale in care sa va aratati indignarea", se arata pe pagina evenimentului.

Cateva sute de bucuresteni au iesit si miercuri seara in strada, in semn de protest dupa ce Parlamentul nu a incuviintat retinerea si arestarea lui Dan Sova.

Protest in Bucuresti, dupa votul din Senat: S-a scandat "Dan S-O VA lua" si "Parlament penal/mars la tribunal!"

La Bucuresti, in Piata Universitatii, s-au strigat lozinci precum" DNA, DNA sa vina sa va ia!" sau "Parlament penal, mars la tribunal". Oamenii anunta ca vor iesi in strada, in numar si mai mare, la finalul saptamanii.

Senatul a respins miercuri incuviintarea cererii DNA de arestare preventiva a lui Dan Sova. In cazul acestuia au votat 151 de senatori, dintre care 79 de voturi au fost pentru, 67 contra si cinci anulate.

In urma votului exprimat nu a fost intrunit numarul majoritatii senatorilor (85), in conformitate cu legea privind statutul senatorilor, prin urmare Senatul nu a incuviintat solicitarea DNA de arestare a lui Dan Sova.

Scandal dupa votul in cazul Sova - PNL contesta la CCR si cere alegeri anticipate

Klaus Iohannis a sesizat CCR cu privire la votul in cazul Sova, iar magistratii vor dezbate acest caz pe 8 aprilie.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#proteste Sova imunitate, #proteste vot Dan Sova, #protest Bucuresti fara imunitate , #proteste